Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ & ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά και νότια. Τοπικές βροχές από το βράδυ στα νοτιοδυτικά. Περιορισμένη ορατότητα, ομίχλες και παγετός τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα δυτικά και νότια. Αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 16, στην Ήπειρο από -5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το βράδυ και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

    Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και το βράδυ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

    Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

    Comment


    • #32
      Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά. Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και νότια. Πολύ ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.
      Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 αρχικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Δυτική Κρήτη, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, συνοδευόμενες από καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Ασθενέστερα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός στα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

      Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 6 έως 18, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

      Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

      Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ιδιαίτερα από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

      Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες. από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερες.

      Ενημέρωση δελτίου: 14:58


      Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/index.cfm

      Comment


      • #33
        Τελειώνει η περίοδος ανομβρίας - Αρκετές βροχές τη νέα εβδομάδα

        Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος

        ΕΑΑ-Πεντέλη, Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, 13:00


        Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τελειώνει η μακρά περίοδος ανομβρίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το επόμενο διάστημα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να δώσουν αξιόλογες βροχοπτώσεις, αρχής γενομένης το διήμερο Κυριακή 29/11 - Δευτέρα 30/11.

        Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το πρώτο από τα βαρομετρικά χαμηλά (με τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν), τις βραδινές ώρες της Κυριακής 29/11. Διακρίνεται τόσο ότι βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο τη χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, όσο και ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.



        Τέλος, στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από αργά το βράδυ του Σαββάτου 28/11, όταν βροχές θα εκδηλώνονται στη νοτιοδυτική χώρα, έως τα ξημερώματα της Τρίτης 01/12 όταν τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ανατολικά και νότια.




        Καταχωρήσεις αρχείου
        Σελίδα άρθρου

        Comment


        • #34
          Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο. Βαθμιαία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι. Επικράτηση πολύ ενισχυμένοι βοριάδων στο Αιγαίο.
          Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 αρχικά αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και προς το βράδυ σε περιοχές του Βόρειου Έβρου με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ το βράδυ θα σημειωθεί παγετός

          Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20-21 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται όμως ότι μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

          Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σταδιακά σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6-7. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

          Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά και να συνοδεύονται από καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το βράδυ στα ανώτερα τμήματα της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα, βόρειοι με εντάσεως έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

          Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς, αλλά μετά το μεσημέρι θα σημειώσει σημαντική πτώση. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ περιφερειακά της πόλης.

          Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

          Comment


          • #35
            Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
            Πιο αναλυτικά:

            Για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και πιθανώς στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

            Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς), 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

            Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ενίσχυση τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

            Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

            Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

            Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

            Comment


            • #36
              Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες στο Ιόνιο όπου βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά, μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
              Πιο αναλυτικά:

              Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, οι οποίες μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα. Η ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

              Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς), 8 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

              Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

              Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ.

              Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

              Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

              Comment


              • #37
                Δελτίο καιρού για Τετάρτη 9/12
                Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη.
                Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι οποίες από το απόγευμα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς στη Μακεδονία και στη Θράκη από το απόγευμα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

                Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18, και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

                Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

                Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

                Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις, κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

                Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

                Comment


                • #38
                  Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα πελάγη.
                  Πιο αναλυτικά, βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι οποίες από το απόγευμα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, καθώς στη Μακεδονία και στη Θράκη από το απόγευμα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

                  Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18, και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

                  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

                  Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

                  Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις, κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

                  Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/index.cfm

                  Comment


                  • #39
                    Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Νότιοι άνεμοι έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ.
                    Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

                    Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 14, στη Θεσσαλία από 9 έως 16, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 10 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 16, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

                    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 9 μποφόρ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 3 έως 4 μποφόρ.

                    Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες κατά κύριο λόγο έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι έως το πρωί θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Στο Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στη συνέχει οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

                    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις κατά κύριο λόγο έως το πρωί και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

                    Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/index.cfm

                    Comment


                    • #40
                      Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι στο Αιγαίο έως 7 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
                      Πιο αναλυτικά βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες σταδιακά στην Κεντροδυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο θα εξασθενήσουν σημαντικά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

                      Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στη Θεσσαλία από 7 έως 14, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 15 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

                      Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Μυρτώο προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

                      Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς.

                      Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

                      Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

                      Comment

                      Working...
                      X