Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός Χαρτών Φεβρουαρίου

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    30 ποντους δεν το λες αλλα οντως εχουμε δει αρκετα τρεξιματα με αυτο το σεναριο σε αυτες τις ωρες. Μια κατεβασια απο Ιταλια ως αν. Τουρκια μπορει να θεωρηθει κλειδωμενη καμια ιδεα ως προς την ενταση και την κινηση της απο τωρα παντως.
    <a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/vipersig.jpg" border="0"></a><p><div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;">Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">Get Your Sign</a></p></div>

    Comment


    • #47
      Νομίζω φέτος έπεσε μέσα το accu, τουλάχιστον για εμάς.
      mild-occasionally stormy

      Να δούμε αν έχει κάτι να δώσει ο Φεβρουάριος, παρόλο που όταν ανθίζουν τα δέντρα (όχι οι αμυγδαλιές-αυτές βιάζονται κάθε χρόνο)
      μου κόβεται κάθε όρεξη για χιόνι.

      Το ευρωπαϊκό ίσως αφήνει ένα παράθυρο μεσοπρόθεσμα
      https://apps.ecmwf.int/webapps/openc...e=202102220000
      Last edited by diko; 02/02/2021, 06:55 PM.

      Comment


      • #48
        για τεσσερις ολοκληρες ημερες τ στα 850 απο 11 εως 14. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. εγραφα εδω και μερες οτι θελω να ερθει η τριτη τεταρτη για να εχω μια καλυτερη εικονα για 10/02..ημερομηνια οροσημο για το μετεπειτα. δεν υπαρχει τιποτα στον οριζοντα. μια πτωση απο το +14 στο +5 για οσο παει το ματι!ο θερμοτερος φλεβαρης ολων των εποχων στη χωρα μας εχει μπει στις ραγες και ενας απο τους θερμοτερους χειμωνες ολων των εποχων ο οποιος διαδεχθηκε ενα καλοκαιρι 5 μηνων!ρεταλι ψυχους στη καλυτερη με αυτη την κυκλοφορια λιγο πριν το κλεισιμο του μηνα.τον φοβαμαι τον μαρτιο φετος..πολυ πιθανον να σκασει κανενα εξπρες χιονι το οποιο θα ειναι καταστροφικο για τη φυση που ηδη οργιαζει.η πορτοκαλια που εχω στον κηπο φετος πεταξε ανθο απο τελη γεναρη κατι πρωτοφανες!!αυτο συνεβαινε παντα αρχες μαρτιου...πιστευω οτι μεχρι το 2030 θα μας κατσει ενας μεγαλος αττικος χιονιας...ας ειμαστε προετοιμασμενοι για αναμονη πολλων ετων ακομα...αλλα ας μην εχουμε και πολλες απαιτησεις εν τελει..εχουν μειωθει δραματικα οι μερες χιονιου σε χιονοδυναμεις της βορειας ελλαδας και εμεις ονειρευομαστε χρυσες δεκατιες οπως του 2000..πολυ φοβαμαι οτι τελειωσαν αυτα...οποιος δε βλεπει οτι κατι δε παει καλα οφειλει να αντιμετωπισει την πραγματικοτητα καταματα.δεν ανοιγω θεμα κλιματικης αλλαγης, υπερθερμανσης κτλ αλλα κατι δε παει καλα!
        υγ: πλεον εχουμε ενα μικρο αλλα ικανοποιητικο δειγμα. τουλαχιστον για την περιοχη μας ο φλεβαρης θα πρεπει να θεωρειται ανοιξιατικος μηνας
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • #49
          να δωσω και μια νοτα αισιοδοξιας. υπαρχει μια μικρη αλλα οχι αμελητεα ομαδα υποσεναριων στον ευρωμουαγενη που δινουν απο -5 μεχρι -10 για αττικη στις 13-14/02...
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #50
            Συμφωνώ ότι η κλιματική αλλαγή παίζει το σημαντικότερο ρόλο, δεν είναι και λίγο πράγμα να λείπει 1,5 μύριο πάγου από την Αρκτική..Είμαι όμως αισιόδοξος και πιστεύω ότι η φύση θα βρει την άκρη και θα επανέλθει, είτε με εμάς είτε χωρίς εμάς. Το ακιού σε γενικές γραμμές πέφτει πάντα μέσα και τσεκάρει και την κυκλοφορία Σεπτέμβρη - Οκτώβρη που θα το ξαναπώ βλέπω να έχει μία λογική (εξού και το βιντεάκι που είχα ανεβάσει πριν μερικές μέρες που φαίνονταν καθαρά ότι το κρύο από τον Σεπτέμβρη έως το Γενάρη έπιανε Σκανδιναβία και κατέβαινε Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, αφήνοντας τα Βαλκάνια εκτός...Πάντως και η Ουκρανία μαύρο χάλι φέτος.

            Comment


            • #51
              Click image for larger version  Name:	ensembles 12z - 03.02.2021.gif Views:	0 Size:	59.6 KB ID:	1931
              Άνοιξε αρκετά το εύρος.

              Comment


              • #52
                Στο επομενο ραν μπορει να εξαφανιστει παλι, αν και στα 12ρια σημερα ολοι δειξανε πανω κατω υποψια εστω και συντομης ανοδου αντικυκλωνα. Εαν βελτιωθει η κατασταση παντως παιζει να πηγαινουμε για μεγαλα πραγαμτα .
                <a href="http://www.danasoft.com"><img src="http://www.danasoft.com/vipersig.jpg" border="0"></a><p><div style="font-family:Arial,sans-serif;font-size:11px;">Sign by Danasoft - <a href="http://www.danasoft.com">Get Your Sign</a></p></div>

                Comment


                • #53
                  Στο νησί οι χαμηλές πιέσεις είναι κλειδωμένες. Το σενάριο που παίζουμε τώρα είναι σκάψιμο προς κεντρική Ευρώπη. Αυτό έχουμε μέρες ακόμα να το δούμε πως θα πάει. Χωρίς αζορικο βαρβατο όμως που να κιτρινίζει νησί ιβηρική και κεντρική Ευρώπη δύσκολο να έρθει σοβαρό χιόνι...
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • #54
                    Εδώ κάναμε μαύρα μάτια μέχρι χθες που ο μ.ο των ένσεμπλ ήταν στους 5 στα 850 κ ελάχιστα σενάρια κάτω από -5 ( για Αμερικανο μιλάω) τώρα δεν ξέρω αν θα χιονίσει αφού ακόμα είναι νωρίς ξέρω όμως τουλάχιστον ότι ακόμα είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ κ άρχισε πλέον να φαίνεται φως στο μαύρο σκοτάδι που ήμασταν.
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • #55
                      Προς τη σωστή κατεύθυνση το 18αρι.



                      Comment


                      • #56
                        Νομιζω πως η γενικη σουμα των απογευματινοβραδυνων τρεξιματων σχεδον ολων των μοντελων, ειναι για πρωτη φορα μετα απο καιρο, ενθαρρυντικη. Αν συνεχισει η βελτιωση και τις επομενες δυο μερες, τοτε ολα γινονται.

                        Comment


                        • #57
                          Λοιπόν το καιρικό ενδιαφέρον επιτέλους ανάβει ξανά κ κανένας χειμώνας δεν τελειώνει πριν τις 15/3! Όσο περίεργος κ αν είναι.

                          Έχουμε κ λέμε. Η κατηφόρα των ενσ ξεκίνησε με το καλημέρα σήμερα στο 0 Ραν όπου ήταν το σημείο καμπής για το τι μέλει γενέσθαι μετά τις 11/2. Αυτή η κατηφόρα μετριάστηκε στο 6αρι αλλά δεν αναιρέθηκε και ήρθαν τα ένσ του 12αριου να την κλειδώσουν με νέα πτώση και αρκετά σενάρια με κάτω από -5 στα 850.

                          Μετά το κύριο του 18αριου περιμένω νέα πτώση κ ακόμα περισσότερα σενάρια κάτω από -5. Πάμε καλά κ ελπίζουμε σε συνέχεια.

                          Όπως όλα δείχνουν ( και Ευρωπαίος Gem ) αλλά κ ο 500αρις των ενσ του Αμερικανού πάμε για back door καταστάσεις με επιφανειακό ψύχος ( μ.ο Τ στα 500 περίπου -22). Αυτά είναι ρουλέτα αν κάτσει σε σωστή θέση θα μας θάψει αλλά είναι δύσκολο. Στη χειρότερη πάντως χιονόπτωση με την κλίση των ισοθερμων στη κατεύθυνση ΒΑ-ΝΔ βλέπουμε έστω και μισαωρη. Βεβαίως εδώ που φτάσαμε θέλουμε και μπορούμε το παραπάνω!
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                          Comment


                          • #58
                            snow is life

                            Comment


                            • #59
                              Φοβερα υποσεναρια στο 18αρι ευχομαι να υπαρχουν και το πρωι
                              snow is life

                              Comment


                              • #60


                                18/02/08 - 10/1/17
                                9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις


                                -2/2/1882-

                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X