Announcement

Collapse
No announcement yet.

(χιόνο)κάλεσμα

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • (χιόνο)κάλεσμα

    η ιστορία ξεκινάει περίπου δύο δεκαετίες πριν , όταν η συγκεκριμένη καιρική σελίδα έκανε τα πρώτα της παιδικά βήματα. λίγο άναρχη δίχως κανόνες την έκανε να διαφέρει από τις καιρικές λίστες εκείνης της εποχής αλλά παράλληλα έδωσε την ευκαιρία να γίνουν μέλη και να γράψουν άτομα που αγαπούσαν τον καιρό μεν αλλά δεν είχαν ασχοληθεί έστω ερασιτεχνικά με το κομμάτι της μετεωρολογίας και των φυσικών διεργασιών της ατμόσφαιρας δε. το πάντρεμα που δημιουργήθηκε όμως με τα παιδιά που είχαν από λίγες έως και αρκετές γνώσεις ήταν εντυπωσιακό και προσέλκυε εκατοντάδες νέους επισκέπτες που ήθελαν να διαβάσουν απλές αναλύσεις και αναφορές από κάθε περιοχή της χώρας. ο συνδυασμός λοιπόν της καιρικής εκτίμησης και της ενημέρωσης για την κατάσταση στα χιονοδρομικά αύξανε συνεχώς την επισκεψιμότητα και την δημοφιλία του φόρουμ. παράλληλα μέσα από τις συναντήσεις δημιουργήθηκαν ακόμα και δυνατές φιλίες. για πολλούς και διαφόρους λόγους όμως όλο αυτό το οικοδόμημα δεν άντεξε όχι γιατί δεν είχε δυνατά θεμέλια αλλά απλά γιατί οι τελευταίοι όροφοι χτίστηκαν γρήγορα από κατασκευαστές που δεν έλαβαν υπόψη τους τα αρχικά σχέδια τα οποία κάπου δεν τα είχε φυλάξει καλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μάλλον. με αφορμή την αλλαγή της καιρικής εικόνας που βασίζεται στην αλλαγή της κυκλοφορίας στην ατμόσφαιρα καθώς και στο ότι οδεύουμε προς την λήξη του χειμώνα για τον οποίο προσδοκούμε να μας έχει αφήσει για μετά τις μεγάλες συγκινήσεις, είπα να κάνω ένα κάλεσμα στα παλιά τα φιλαράκια. όπως όλα δείχνουν λοιπόν και έχω γράψει προ δύο ημερών και στο fb από την περίοδο της έντονης ταλάντευσης του αεροχειμάρου περνάμε σε μια περίοδο τεμαχισμού του με συνέπεια το ενδιαφέρον να μεγαλώνει αφού οι κατακόρυφες μεταφορές ενέργειας θα είναι μεγαλύτερες οπότε περνάμε σε μία καθαρά μεσημβρινή κυκλοφορία με συνέπεια το συσορευμένο ψύχος στην περιοχή της βαλτικής να βρει δίοδο για να φτάσει και σε πολύ μικρά γεωγραφικά πλάτη. είναι προφανές ότι και η χώρα μας θα επηρεαστεί και μάλιστα εάν αυτό γίνει σε πρώτο χρόνο τότε οι πιθανότητες για μία ιδιαίτερα ψυχρή βίαιη εισβολή είναι πολύ μεγάλες. αντιθέτως εάν η κοιλάδα του αεροχειμάρου καταλήξει στην δυτική μεσόγειο τότε η χώρα μας θα επηρεαστεί στα τέλη του δευτέρου με αρχές του τρίτου δεκαημέρου του φεβρουαρίου και προφανώς από πιο εξασθενημένη ψυχρή λίμνη που θα έχει εγκλωβιστεί στην κεντρική ευρώπη. όλα αυτά όμως και τα σενάρια για την χώρα μας και ανά ζώνη μπορούμε να τα δούμε τις προσεχείς ημέρες. κάνω πάσα λοιπόν στον μάκη, τον βασίλη, τον/τους δημήτρη/δες, τον γιάννη , τον τάκη, τον κώστα, τον αλε΄ξη, γιώργο και σε όλους τους παλιόφιλους αλλά και τα νέα μέλη να γράψουν την αποψή τους και να αποτελέσει αυτό το θέμα το προμήνυμα για έναν ιστορικό ίσως χιονιά ή έστω ένα εντυπωσιακό κλείσιμο του χειμώνα.

  • #2
    Ευχαριστούμε ρε Γιωργο για τα φώτα σου.!
    2002!

    Comment


    • #3
      Εγώ χαίρομαι που ξαναγράφεις!
      ...και ελπίζω να επηρεαστούμε σε πρώτο χρόνο!

      Comment


      • #4
        Μακαρι παιδια!
        snow is life

        Comment


        • #5
          Μπραβο παιδια, επισης καλεσμα στον cabman, προσυνεμο teometeo κλπ κλπ. Αντε γιατι κριμα ειναι να μην εχουμε μια κουβεντουλα που την αγαπαμε και τη γουσταρουμε
          canada dry

          Comment


          • #6
            Originally posted by erythreabeach View Post

            οπότε περνάμε σε μία καθαρά μεσημβρινή κυκλοφορία με συνέπεια το συσορευμένο ψύχος στην περιοχή της βαλτικής να βρει δίοδο για να φτάσει και σε πολύ μικρά γεωγραφικά πλάτη. είναι προφανές ότι και η χώρα μας θα επηρεαστεί και μάλιστα εάν αυτό γίνει σε πρώτο χρόνο τότε οι πιθανότητες για μία ιδιαίτερα ψυχρή βίαιη εισβολή είναι πολύ μεγάλες. αντιθέτως εάν η κοιλάδα του αεροχειμάρου καταλήξει στην δυτική μεσόγειο τότε η χώρα μας θα επηρεαστεί στα τέλη του δευτέρου με αρχές του τρίτου δεκαημέρου του φεβρουαρίου και προφανώς από πιο εξασθενημένη ψυχρή λίμνη που θα έχει εγκλωβιστεί στην κεντρική ευρώπη.
            Ένα μεγάλο μπράβο - για άλλη μία φορά - για την ανάλυση, 15 μέρες πριν το γεγονός.
            Και όντως, υπάρχουν σενάρια που στέλνουν τον αυλώνα βόρεια Ιταλία και εμείς επηρεαζόμαστε λίγο.

            Αναμένουμε καινούρια ανάλυση!

            Comment


            • #7
              πολυ ωραια τα παλια Γιωργο και ειναι οπως ακριβως τα λες.......τοτε ομως δεν εγιναν σωστες κινησεις απο τους υπευθυνους και το ωραιο παρεακι που δημιουργηθηκε δεν αντεξε οπως και οσο θα επρεπε,ομως καποιες φιλιες δημιουργηθηκαν και κρατανε ακομα!μακαρι να ηταν αλλιως τα πραγματα και συνεχιζαμε εκεινα τα ατελειωτα βραδυα με τις συζητησεις του καιρου και οχι μονο!δεν θα ξεχασω ποτε την ιντερνετικη καθημερινη συναντηση Τριπολης-Ερυθραίας-Θεσσαλονικης γυρω στις 1 τα μεσανυχτα που δημιουργησε μια τοσο δυνατη φιλια αναμεσα μας!ο καιρος ειναι και θα ειναι εδω να μας εννωνει τα βραδυα και την τρελα περιμενοντας στην λαμπα για το θαυμα!μπορει να χαθηκαμε.....αλλα παντα θα βρισκομαστε!
              Last edited by notis_tripoli; 20/02/2021, 05:14 PM.
              Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
              Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
              Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

              Comment

              Working...
              X