Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ....

  • #2
    Παγωμένο πρωινό στα βόρεια – Στους -1 βαθμούς η θερμοκρασία στο Νευροκόπι
    Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

    Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, 09:30



    Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 31/10 στα βόρεια ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία στο μετεωρολογικό σταθμό του Νευροκοπίου να φτάνει τους -1 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 31/10, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.







    Πίνακας. Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες το Σάββατο 31/10, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

    Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

    Comment


    • #3

      Comment


      • #4
        Click image for larger version

Name:	index (1).jpg
Views:	594
Size:	93.9 KB
ID:	285

        Comment


        • #5

          Καλησπέρα από Χαλκίδα,

          Στους 12,3 η ελάχιστη σήμερα τα ξημερώματα, 20,9 η μέγιστη σήμερα με ασθενείς ανέμεους και αραιή συννεφιά.
          Ο σταθμός μου:
          https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ICHALK4

          Comment


          • #6
            Ένας τελείως διαφορετικός Νοέμβριος από τον περσινό. Στα Γιάννενα πέρσι είχαμε 448 mm, τώρα με τέτοια κυκλοφορία τα 40 θα είναι θαύμα.. Θα βρέξει πάλι στην Κρήτη που λογικά σε κάποιες περιοχές μέσα σε ένα μηνά [αλλά σε πολύ λιγότερες μέρες] θα βάλουν 600 χιλιοστά. τρομερό. Βέβαια δεν έχει σχέση με τον χειμώνα καθώς μετά από τον υετοφοόρο για την δυτική χώρα Νοέμβριο και Δεκέμβριο [μέχρι 22 Συγκεκριμένα] μετά ακολούθησε ένας από τους χειρότερους χειμώνες της 20ατιας. Αίσθησή μου είναι ότι για κάποιον λόγο θα δούμε πεδινά χιόνια ήδη μέσα στον Δεκέμβριο. Κατά τα άλλα εδώ στην Λάρισα ήλιος με αραιές νεφώσεις ανοιξιάτικες μέρες, κάτι σαν Απρίλιος.
            Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
            Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?

            Comment


            • #7
              Δελτίο καιρού για Τρίτη 3/11
              Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά αναμένονται την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
              Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, αναμένονται στην υπόλοιπη χώρα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

              Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 9 έως 20, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 16, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 22, στα νότια ηπειρωτικά από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 22, στις Κυκλάδες από 13 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 24.

              Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

              Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

              Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

              Ενημέρωση δελτίου: 13:18


              Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/index.cfm

              Comment


              • #8
                αρκετη συννεφια σημερα στην Αττικη με ακρως φθινοπωρινες θερμοκρασιες.....στην Ανδρο αρκετη βροχη τωρα απο οτι μαθαινω.....

                αυριο λογικα θα μπουν και στον νομο κυριως στα βορεια και ανατολικα και θα εχουμε και ενισχυμενο βορειο ρευμα....

                Comment


                • #9
                  Click image for larger version

Name:	index (2).jpg
Views:	533
Size:	99.9 KB
ID:	307

                  Comment


                  • #10

                    Comment


                    • #11

                      Comment


                      • #12

                        Comment


                        • #13
                          Συννεφιασμένο ξημέρωμα για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 – Χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά
                          Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
                          ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, 09:10


                          Λίγο κάτω από τον 1 βαθμό έφτασε η ελάχιστη θερμοκρασία στα ορεινά της χώρας, το πρωί της Τρίτης 03/11. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες. Σημειώνεται ότι σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται σταθμοί σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια.

                          Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/

                          Comment


                          • #14
                            16 βαθμοι τωρα με αρκετη συννεφια.....

                            Comment


                            • #15
                              Πάνω από 100 χλμ/ώρα η μέγιστη ριπή ανέμου την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου – Σημαντικές βροχές σε Κρήτη και Εύβοια

                              Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

                              ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, 19:30




                              Ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα οι ριπές των βορείων ανέμων στο Αιγαίο την Παρασκευή 06/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα, στον Ισθμό της Κορίνθου καταγράφηκε ριπή 103 χλμ/ώρα και στην Παξιμάδα Καρύστου ριπή 101 χλμ/ώρα.



                              Παράλληλα, σημαντικές βροχές σημειώθηκαν στην Κρήτη αλλά και στην Εύβοια. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ολικά ύψη βροχής, με το μεγαλύτερο να καταγράφεται στην Κάνδανο Χανίων (65 χιλιοστά).


                              Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Βροχές στην Κρήτη

                              Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

                              ΕΑΑ – Πεντέλη, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, 09:30




                              Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο την Παρασκευή 06/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται και στον Χάρτη 1, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά μεταβαλλόμενοι, τοπικά έως 4-5 μποφόρ. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν από ανατολικές (στα βόρεια από βορειοδυτικές) διευθύνσεις, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.


                              Χάρτης 1. Πρόγνωση της μέγιστης ταχύτητας ανέμου και της επικρατούσας διεύθυνσης την Παρασκευή 06/11




                              Παράλληλα, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης θα παρουσιάσουν εμμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων. Στο Χάρτη 2 παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 06/11. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και κυρίως τη Ρόδο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς.


                              Comment

                              Working...
                              X