Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    0,5 το πρωί η πεδιάδα της Ημαθίας Π.Σκυλιτσι στα 8μ .
    Γιώργος Ξηρολίβαδο Βεροιας 1217μ
    http://penteli.meteo.gr/stations/palaioskilitsi/
    https://app.weathercloud.net/#4090166966

    Comment


    • #32
      λιγη συννεφια τωρα στην Αττικη......βροχες στα νησια του Ιονιου κυριως.....

      Comment


      • #33
        στασιμες οι καταιγιδες στο Ιονιο.....

        Comment


        • #34
          Εκτεταμένη κυκλωνική δραστηριότητα στην Ευρώπη – Τα πρώτα χιόνια στα Βαλκάνια

          Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Ι. Κωλέτσης, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

          ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 14:30




          Εκτεταμένη κυκλωνική δραστηριότητα θα επικρατήσει από την Πέμπτη 19/11 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Αποτέλεσμα θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και η εκδήλωση βροχών, καταιγίδων και χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος αυτής, με εξαίρεση την Ιβηρική Χερσόνησο όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα. Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει και τα πρώτα χιόνια στα Βαλκάνια.

          Στους δύο χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται (ι) οι θέσεις των βαρομετρικών χαμηλών και διαταραχών στην ανώτερη ατμόσφαιρα το πρωί της Παρασκευής 20/11 καθώς και η εκτιμώμενη κίνησή τους και (ιι) η χιονοκάλυψη που αναμένεται στην Ευρώπη το πρωί της Κυριακής 22/11.


          Θέσεις των βαρομετρικών χαμηλών και διαταραχών στην ανώτερη ατμόσφαιρα το πρωί της Παρασκευής 20/11 και εκτιμώμενη κίνησή τους



          Εκτιμώμενη χιονοκάλυψη στην Ευρώπη το πρωί της Κυριακής 22/11



          Ενισχύονται οι άνεμοι στο Αιγαίο – Αποκομμένο χαμηλό θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

          Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

          ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 09:30




          Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 18/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Έτσι, από το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Τετάρτη 18/11 θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.



          Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά την Τετάρτη 18/11, θα εξασθενήσουν σταδιακά αφού το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής. Παράλληλα όμως, αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 19/11 πάνω από το Νότιο Αιγαίο, όπου και αναμένεται να παραμείνει στροβιλιζόμενο έως και την Παρασκευή 20/11. Το χαμηλό αυτό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου καθώς και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, καθώς και στην Κρήτη όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

          Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή το Σαββατοκύριακο 21-22/11. Στο σχετικό χάρτη φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το μεσημέρι της Πέμπτης 19/11.


          Comment


          • #35
            Καλησπερα απο τα Νεα Στυρα. Αερας και συνεφια. Χειμωνιατικος καιρος
            canada dry

            Comment


            • #36
              Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής στις Κυκλάδες και στην Κρήτη – Κοντά στα 100 χλμ/ώρα η μέγιστη ριπή του ανέμου

              Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

              ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 19:15




              Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται και στο πίνακα που ακολουθεί, στην Ασή Γωνιά Χανίων και στο Δαμαρίωνα Νάξου, έως το απόγευμα, καταγράφηκαν 58 χιλιοστά βροχής.



              Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικράτησαν στο Αιγαίο. Στην Παξιμάδα Καρύστου η ισχυρότερη ριπή ήταν ίση με 98 χλμ/ώρα. Στο σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το απόγευμα της Πέμπτης 19/11.


              Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο το διήμερο Πέμπτη 19 – Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020. Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη.

              Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

              ΕΑΑ - Πεντέλη, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 09:30




              Αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από το Αιγαίο θα προκαλέσει την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο κατά το διήμερο Πέμπτη 19/11 – Παρασκευή 20/11. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Την Παρασκευή 20/11 βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα Νότια Δωδεκάνησα. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11.


              Comment


              • #37
                συννεφια ψιχαλισμα και δυνατος βοριας....γεματη η σατ.....τουλαχιστον το τοπιο παραπεμπει σε χειμωνα.....

                Comment


                • #38

                  Comment


                  • #39
                    Παγετός στα ορεινά της χώρας

                    Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

                    ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 10:00




                    Αρκετά κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της βόρειας χώρας το πρωί του Σαββάτου 21/11. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες. Όπως προκύπτει από αυτόν, η απολύτως χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Νευροκόπι και ήταν ίση με -6.8 βαθμούς.




                    Καταχωρήσεις αρχείου
                    Σελίδα άρθρου

                    Comment


                    • #40
                      ηπια καιρικα ημερα σημερα στην Αττικη.....κρυος και ξηρος εως τωρα ο Νοεμβρης σε πολλα μερη της χωρας.....με αγωνια περιμενουμε την Κυριακη που ειναι η αρχη μιας ακρως ενδιαφερουσας εβδομαδας......καλο ΣΚ σε ολους....

                      Comment


                      • #41

                        Comment


                        • #42

                          Comment


                          • #43

                            Comment


                            • #44
                              καιρος για γερα νευρα στην Αττικη σημερα μεγαλες τοπικοτητες που φαινεται οτι θα συνεχιστουν..εχουμε δρομο ακομα.....ποτιστικη τωρα εδω στο Ηρακλειο....αρκετες καταιγιδες και στο Αιγαιο τωρα κυριως σε κυκλαδες αλλα και σε Κρητη δωδεκανησσα.....να δουμε εαν θα δημιουργηθει ενα ενιαιο μετωπο.....

                              Comment


                              • #45
                                μπαινουμε σιγα σιγα στην τελευταια μερα του Νοεμβρη....το βαρομετρικο χαμηλο που σταδιακα κινειται ανατολικα δινει βροχες κυριως τοπικου χαρακτηρα σε πολλες περιοχες της χωρας και αυτο ειναι πολυ σημαντικο......ηλεκτρικα εχουμε κυριως στις νησιωτικες περιοχες οπου ειδικα στο ανατολικο Αιγαιο παρουσιαζουν ιδιαιτερη επιμονη....στην Αττικη ειχαμε εως τωρα φαινομενα κυριως τοπικου χαρακτηρα λιγοτερα απο αυτα που περιμεναμε....αλλα η νυχτα παντα κρυβει εκπληξεις.....

                                Comment

                                Working...
                                X