1. Συγκρότηση ομάδας task force από έμπειρους ανθρώπους χιονοδρομίας οι οποίοι θα διαμορφώσουν την πρόταση λειτουργίας των χιονοδρομικών και οι οποίοι θα επιλύουν και διορθώνουν διαχειριστικά προβλήματα κατά την εφαρμογή της.

2. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας το οποίο είναι ήδη σε λειτουργία να αποτελέσει πιλοτικό υπόδειγμα για τα υπόλοιπα χιονοδρομικά.

3. Η λειτουργία των χιονοδρομικών μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε ανοικτό χώρο και περιορισμένο αριθμό χιονοδρόμων ανάλογα με το μέγεθος του χιονοδρομικού. Διατήρηση απόστασης 2 μέτρων με επιτήρηση στις ουρές στους αναβατήρες, ταμεία, πληροφορίες, κυλικεία, τουαλέτες. Ενας χιονοδρόμος ανά εναέριο αναβατήρα. Εως δύο σε κλειστή τηλεκαμπίνα 8 ατόμων με εξαίρεση οι οικογένειες.

4. Tο σημαντικότερο διαχειριστικό πρόβλημα είναι η απαγόρευση διέλευσης χιονοδρόμων/επισκεπτών στα πάρκινγκ του χιονοδρομικού, οι οποίοι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώνεται ότι δεν έχουν κάνει κράτηση για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Στα μεγάλα χιονοδρομικά Παρνασσού, Καλαβρύτων, Βόρρα, πρέπει να υπάρχουν check points στην τελευταία οδική διασταύρωση έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στην είσοδο του χιονοδρομικού.

5. Διαδικτυακό σύστημα κράτησης θέσης και αγοράς ημερήσιου εισιτηρίου. Αποστολή SMS κωδικού κράτησης στο κινητό ή δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων κράτησης. Οι ελεγκτές του χιονοδρομικού θα είναι εφοδιασμένοι με φορητές συσκευές οι οποίοι on line θα ελέγχουν τον κωδικό και θα καταχωρούν την επιτυχή είσοδο.