Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αποτίμηση Χειμώνα 2020-21

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Αποτίμηση Χειμώνα 2020-21

    Νομίζω ότι ήρθε πλέον η κατάλληλη στιγμή
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

  • #2
    Θερμός χειμώνας με αξιοσημείωτη ευστοχία στις λίγες ψυχρές εισβολές του.

    17-19/1 είχαμε εισβολή της τάξης -8,1 ξερή κατά βάση 27/1 πάλι ξερή λάιτ εισβολή της τάξης -4 με καταγεγραμμένη τη πρώτη μέρα χιονόπτωσης με ΒΔ ( για κάνα τέταρτο )
    15-16/2 Μήδεια με -9,3 στα 850 κ 35 πόντους εδώ (το λιγότερο)
    25/3 με -6 περίπου στα 850 κ πάλι με ΒΔ μέρα χιονόπτωσης ( για κάνα τέταρτο).

    Δλδ στις 3,5 εισβολές ( αυτή της 27/1 ήταν πολύ λάιτ για την εποχή) καταγράψαμε ακόμα κ στο κέντρο των Αθηνών 4 μέρες χιονόπτωσης ( 2 από τη Μήδεια 1 στις 27/1 κ 1 στις 25/3!!

    Ιδιαίτερος λοιπόν χειμώνας στον οποίο καταγράφηκαν κ πολύ υψηλές Τ ( 23 βαθμοί Ιανουάριο κ Φεβρουάριο κ μάλιστα αρκετές μέρες γύρω στους 20 βαθμούς) αλλά κρίνοντας εκ του αποτελέσματος καθόλου μουφα! Αφού για εδώ ήταν Ιστορικός ξεπερνώντας κ το 2008 τόσο σε διάρκεια όσο κ σε χιονόστρωση.

    Να θυμίσω ότι στον ψυχρό χειμώνα 2011-12 όλες οι εισβολές ήταν ξερές κ σε αποτελεσματικότητα ( μέρες χιονόπτωσης) ήταν κατά πολύ κατώτερος από τον φετινό θερμό χειμώνα
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • #3
      Καλησπέρα στην παρέα! Συγνώμη για την παρεμβολή εδώ, αλλά θα ήθελα να σας ενημερώσω για μία έρευνα που εκπόνησα με έναν φίλο για τα του κορωνοϊού. Αφιερώθηκαν πολλές ώρες και μέρες δουλειάς (ψάξιμο βιβλιογραφίας, σύγκριση στοιχείων, καλή κατανόηση των εννοιών, σύνταξη του κειμένου). Εάν το διαβάσετε, προσπαθήστε να το κάνετε αργά και προσεκτικά.
      Επίσης, κάναμε και 2 βίντεο όπου εξηγούμε και αναλύουμε όσα γράφουμε στην έρευνα. Το πρώτο βίντεο αφορά το πρώτο μέρος της έρευνας και το υπόλοιπο στο δεύτερο βίντεο. Θα υπάρξει και τρίτο μέρος με πορίσματα μιας ποσοτικής έρευνας με άκρως καυτά αποτελέσματα!!! Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα!!! Εάν θέλετε, πατήστε εγγραφή και το καμπανάκι για να σας έρθει αυτόματα το τρίτο βίντεο. Κοινοποιήστε τα βίντεο για να διαχυθεί η γνώση. Πρέπει να γίνει. Αξίζει να γίνει. Ευχαριστούμε!
      Link έρευνας: https://online.pubhtml5.com/otyq/nut...oduL9YBQ2g#p=1
      Α' μέρος βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=B9Bs6HCvZKU
      Β' μέρος βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=IhNVkR45oqA

      Comment


      • #4
        Να συμπληρώσω ότι για άλλη μία φορά ο ιστορικός χιονιάς συνδέεται με συνεχόμενα χιονοεπεισόδια (έστω και λάιτ). Ακόμη και αυτό το αερομεταφερόμενο χιόνι στην Αθήνα στο τέλος Γενάρη ήταν οιωνός γι'αυτό που θα επακολουθούσε.. Εγώ ξαναλέω δε περιμένα τίποτα για φέτος, όμως τελικά ο χειμώνας απλά ξεχάστηκε για λίγο και είπε να μας επισκεφτεί στο δεύτερο μισό. Ακόμη και αυτή η τελευταία ψυχρή εισβολή σήμερα και αύριο είναι απομεινάρι και δείγμα του φετινού χειμώνα.

        Comment


        • #5
          Φίλοι μου καλημέρα, σήμερα ο χειμώνας μας αποχαιρέτησε με νιφαδόπτωση (ασθενή στο Καπανδρίτι, πιο έντονη στην Ιπποκράτειο). 09/04 και το είδαμε για λίγο να πέφτει εδώ στα υπερβόρεια.

          Να ευχηθώ να έχουμε ένα ανεκτό θερμοκρασιακά καλοκαίρι χωρίς ακραίες ζέστες και πυρκαγιές και να είμαστε όλοι καλά να ξαναδώσουμε αναφορές της αγαπημένης μας εποχής από το φθινόπωρο. Καλή συνέχεια σε όλους!

          Comment

          Working...
          X