Announcement

Collapse
No announcement yet.

παμε σε απιστευτο καυσωνα???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • παμε σε απιστευτο καυσωνα???

    Καλημερα!!ελπιζω ολοι να ειστε καλα!...αφου λοιπον εσπασε η αχιονια του κεντρους της αθηνας με τον πλεον εντυπωσιακο τροπο..ηρθε το καλοκαιρι το οποιο ειναι παρα πολυ θερμο.Δεν ειναι φοβερα θερμο και αφορα κατα κυριο λογο το δυτικο κομματι.Η κλιματικη αλλαγη ασφαλως και εχει βαλει το χερακι της και ολο και συχνοτερα εχουμε ακραια φαινομενα.Απο την αλλη σπανε πολλα ρεκορ αλλα αν δουμαι τι συμβαινει πραγγματικα ..σπανε ρεκορ κατα ενα βαθμο τα οποια κρατουσαν 200χρονι.α..αρα και οταν η γη ειχε πολυ μικροτερη μολυνση και πλυθισμο υπηρχε ακραια ζεστη.Οι μελετες εχουν δειξει οτι καποτε η Σιβηρια δεν ειχε καθολου παγο.Αρα μεσα σε ολα υπαρχει και ενας κλιματικος κυκλος που κανει οπως παντα ο πλανητης και σιγουρα βρισκομαστε σε θερμη φαση που αγνωστο ποσο θα κρατησει και τι επιπτωσεις θα εχει. Διαβαζουμε καθε μερα για κατακλυσμους ζεστες καταστροφες αλλα αυτη ειναι η αληθεια των ΜΜΕ τα οποια διαμορφωνουν γνωμες σε ολα τα θεματα και οι πληροφοριες που φτανουν σε εμας ειναι γρηγορες και συντονισμενες,Δεν νομιζω οτι μαθαινουμε ολη την αληθεια για κανενα θεμα,αρα μενω μονο σε οσα σιγουρα εχω ζησει.Θυμαμε πολυ καλα τον καυσωνα του 1987 και κατι τετοιο δεν προκυτε να κανει τωρα αλλα και να εκανε οι επιπτωσεις θα ηταν πολυ μικροτερες.Το 1987 κλιματιστικα ειχαν μονο οι πλουσιοι στην χωρα μας, Τα τελευταια χρονια στο φβ εχουν προκυψει παντογνωστες..εχουν φτιαξει ομαδες και οι ιδιοι ανθρωποι εφτιαξαν ομαδες εμβολιαστων ομαδες αντιεμβολιαστων ομαδες σεισμων,ομαδες πυρκαγιων... .....και τελευταια ακομη και αλγοριθμους για την επεκταση του κοβιντ.Η γραφικοτητα ειναι κομματι της καθημερινοτητας μας.Εχει παρατηρηθει οτι μετα απο ενα μεγαλο χιονια στην Αθηνα ακολουθει πολυ ζεστο καλοκαιρι,κατι τετοιο εχουμε και τωρα με τους γνωστους τρομολαγνους να γραφουν απο τον ιουνιο καθε τοσο για 47αρια για προσοχες για εγρηγορση,,ειναι οι ιδιοι που γραφουν για ελληνικους ανεμοστροβιλλους ,χαλαζια ρεκορ και καθε ειδους ανοησια,,θα συνεχισουν να το κανουν αλλα δεν ειναι αναγκη να τα διαβαζετε,,,,απολαυστε τις διακοπες σας οπως παντα συνεχιστε την ζωη σας,μας αρκει ολο αυτο που περναμε ενα χρονο μην αφηνετε καθε πικραμενο που ολη η ζωη του ειναι μπροστα σε μια οθονη και ενα κινητο να σας επηρεαζει,
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

  • #2
    Κανένας καύσωνας δεν είναι σαν τον προηγούμενο. Το ταμείο στο τέλος. Πιστεύω ότι πάμε προς τον χειρότερο καύσωνα μετά το 1987. Το 1987 είχαν τρομακτικό θέμα με τις υγρασιες μου λένε οι δικοί μου , ήμουν 3 χρόνων δεν θυμάμαι κάτι..εδώ τώρα δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Ρεκόρ θα σπάσουν κάπου στον ελλαδικό χώρο. Πεδινά της δυτικής Ελλάδας θα γράψουν πόσες μέρες τ > 40. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

    Comment


    • #3
      To 1987 λύκειο πήγαινα οπότε τον θυμαμε μια χαρά. 2λ..παράγοντες που δεν έχουν καμμία.αχεση με τότε 1. Είχε 30-32 σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στα 850μβ ,τώρα μέχρι την Παρασκευή δεν θα έχει πουθενά ούτε 30 ενώ τα 3/4 της χώρας ούτε. 27.Τωρα θα πάει μετά για λόγο 40δρ πάρα. Πολύ μικρή κλίμακα. 2. Το 1987 δεν είχε μελτέμι,τώρα θα έχει μέχρι και να την παρασκευη.,και θα κόψει μόνο 2ημερες. 3.ελλαδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά το 87 που είχε 7ημερες καύσωνα σε όλη την Ελλάδα το 80%πεθανε στην Αθήνα όχι στην επαρχία. 4.οπως γράφω και πάνω το 1987 που έπιασε κάτι 47αρια ,κλιματισμό είχαν μόνο οι πλούσιοι και να ήταν ο ν1παραγοντας θανατων ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους όπως το ίδιο έγινε αργότερα και στην Γερμανία.. 5.υοτε είχε νδυτικο ανεμο..ακόμη ένα καλό είναι ότι τώρα πέφτει η πολύ ζέστη ΣΚ και ο κόσμος θα πάει στις παραλίες.και όσοι είναι Κυκλάδες και β Κρήτη δεν θα καταλάβουν απόλυτος τίποτα ενώ το 87 σάρωσε όλη την ελλαδα
      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

      Comment


      • #4
        Επίσης ηιαυξνξπιτατε το κοκο σενάριο;;;;το ευρωπαϊκό είναι πιο λαιτ
        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

        Comment


        • #5
          σε ολους τους καυσωνες φετος , τα κυρια τρεχουν μονα τους στις 300 ωρες (ειδικα το gfs) στο θεο με τα ensembles ηπια και τα συμπαρασυρουν μονιμως...γιαννη επειδη εισαι αριστος γνωστης των καιρικων το βλεπεις και εσυ οτι μπορει να μας παει αιμα μεχρι 15αυγουστο.εχει απιστευτη εμμονη η κυκλοφορια με βορειοδυτικη ευρωπη. στην αγγλια διαγουν ενα απο τα ψυχροτερα και υετοφορα καλοκαιρια ολων των εποχων.κανω μια εκτιμηση .φετος το σεπτεβρη θα εχουμε στην ελλαδα ψυχρη για την εποχη εισβολη.ετσι οπως παει στο τελος αυγουστου θα ειμαστε για το τριμηνο καλοκαιριου συνολικα στο +5 και βαλε απο τα κλιματικα...και επισης με το μελτεμι των τελευταιων ημερων καπως ηρεμησε η τ θαλασσων αλλα με αυτο που ερχεται θα πιασουμε ρεκορ ειδικα στο ιονιο..ξερουμε ολοι τι σημαινει αυτο για το πρωτο οργανωμενο χαμηλο
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #6
            χαρτες αθλιοτητας...το gfs εβγαζε μια προσκαιρη πτωση τριτη τεταρτη με ενισχυση μελτεμιου και τελικα πηγε προς ευρωπαικο το οποιο χθες βραδυ μας εψηνε ενω ο αμερικανος μας ψιλοδροσιζε...καλο 15αυγουστο...τον ηπιαμε...ενταξει ειχε χρονια να κανει τοσο ισχυρο καυσωνα αλλα προηγηθηκε το εκτρωμα 10 ημερων του ιουνιου...ο δασκαλος κοινοποιησε την προβλεψη του ευρωπαικου για τον αυγουστο..πρωτη εβδομαδα και λογικο , στα κοκκινα...δευτερη βδομαδα 2-3 πανω απο τα κλιματικα..3-4 βδομαδα παλι πανω απο τα κλιματικα 1-2 βαθμους την ιδια στιγμη που το συνολο σχεον της ευρωπης ειναι απο λιγο εως πολυ κατω απο τα κλιματικα!
            Last edited by DIMITRISPAP; 28/07/2021, 10:16 AM.
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • #7
              Κηδεία μάγκες, πάει η Πάρνηθα, την έσκισαν τα καθίκια οι πολιτικοί με τις πουσ@@@@ τους.

              Comment


              • #8
                Θλίψη. Κινδυνεύει το ελατοδάσος. Η τελευταία.σς ελπίδα
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • #9
                  Το αναρτώ εδω για δύο λόγους. Πρωτα απο ολα γιατι δεν αντέχω αλλο τις ανοησιες που γραφονται στα social και ακουγονται στα καναλια απο τους δημοσιογραφους (μας ενημερωναν ανθρωποι που νομιζαν οτι το "Δασος Κουρεμενου" ειναι διπλα στους Θρακομακεδονες) και δευτερο γιατι ακριβως επειδη εδω δεν ξεπηδησαν ξαφνικα ¨ειδικοι" στη δασοπυροσβεση αλλα αντιθετα επικρατησε μια σιωπή (δειγμα σεβασμου σε οσους παλεψαν αλλα και πραγματικου πενθους γαι οτι χασαμε). Συζητηση και κριτικη πρεπει να γινει αλλα με καθαρο μυαλο και οχι με τους καπνους να ειναι ακομα διπλα μας. Μπορει να μη συνφωνησετε σε ολα οσα γραφει ο πυραγος παρακατω αλλα θα ηθελα να σταθειτε ολοι λιγο σε μια λεξη "ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ". Αξιζει να τη σκεφτουμε λιγο παραπανω, μπας και καταφερουμε να αλλαξουμε κατι προς το καλυτερο.

                  «ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΠΥΡΑΓΟΥ

                  Αφορμή για αυτό το άρθρο μου είναι η αγάπη και η ανάγκη μου να προστατεύσω το Πυροσβεστικό Σώμα από τις στρατιές άσχετων , ανίδεων , (ερευνητών) του Διαδικτύου , από ανθρώπους με κοντό μυαλό , ιδεοληπτικούς και κομματόσκυλα που δεν έχουν τη γνώση να δουν το φαινόμενο της πυρκαγιάς πέρα από φυσικό αλλά και ως παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχουν τις βασικές γνώσεις είναι ο ένας λόγος, είτε οι μικροπολιτικοί τους σκοποί και συμφέροντα τους κάνουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

                  Η παραπάνω φωτό είναι από τη NASA και απεικονίζει τι συμβαίνει σήμερα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ στον πλανήτη από ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς .

                  Η κλιματική κρίση πλέον είναι πιο ορατή από ποτέ.

                  Την στιγμή που μιλάμε καίγονται οι :Ανατολική Μεσόγειος, η μισή Νότια Αμερική , μικρότερα τμήματα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ανατολική Κίνα, Ινδονησία, Ρωσία, Κεντρική και Νότια Αφρική, ο Αραβικός κόλπος, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Ρουμανίας, Ιταλίας που έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

                  Μέχρι στιγμής στην Ιταλία έχουν καεί πάνω από 53.000 εκτάρια δάσους, στην Ρωσία 1,3 εκατομμύρια εκταρίων κάηκαν και χιλιάδες κόσμου απομακρύνθηκαν. Επίσης εκατομμύρια στρέμματα σε ΗΠΑ και ΚΑΝΑΔΑ!!

                  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;
                  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ;
                  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;
                  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ;;
                  ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;
                  ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΕ!!!!

                  Πάμε τώρα στα δικά μας γιατί η λέξη ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ είναι μια λέξη άγνωστη σε αυτή τη χώρα!!!!

                  Λοιπόν ζούμε σε μια χώρα όπου ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχουμε δασικές πόλεις. ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όμως έχουμε. Το πρόβλημα είναι ΔΑΣΙΚΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ και ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ κυρίως.

                  Οικισμοί και πόλεις μέσα σε κωνοφόρα με τα κλαδιά να αγγίζουν τα μπαλκόνια.

                  Πήγαμε και εγκατασταθήκαμε άναρχα με ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ όπου μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μεσογειακό περιβάλλον τα δάση αυτά μοιραία ανανεώνονται - αναφλέγονται ανα 50 χρόνια και λιγότερο.

                  Η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή μετατροπή του Μεσογειακού κλίματος σε Τροπικό είναι εμφανέστερη και παρούσα από ποτέ!

                  Είμαστε μια χώρα με προϊστορία 200 χρόνων ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ όπου για να αφαιρεθούν αυτές οι περιουσίες πλέον που φτιάχτηκαν μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ θα χρειαστούν χιλιάδες στρεμμάτων απαλλοτριώσεων και 1 εκατομμυρίων αστέγων, ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και αδύνατο!

                  Φτιάξαμε σπίτια μέσα στην μπαρουταποθήκη των κωνοφόρων δέντρων και βρισκόμαστε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών, ασυνείδητων πολιτών που ψήνουν, κάνουν θερμές εργασίες, αποψιλώνουν εκτάσεις χωρίς αποκομιδή των προϊόντων αποψίλωσης δημιουργώντας εκρηκτικούς σωρούς καύσιμης ύλης , αφήνοντας τα οικόπεδα τους τα ίδια απεριποίητα, αφήνοντας το πεύκο να ακουμπάει τη στέγη τους , αφήνοντας τους εαυτούς τους ανεκπαίδευτους και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

                  Μιλάτε για καθαρισμό δασών , ξέρετε γιατί κονδύλια κάθε χρόνο μιλάμε;

                  ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ λοιπόν κύριες και κύριοι γιατί αν θες εξοχικό μέσα στο δάσος θα πρέπει να αποδεχτείς και τους κινδύνους .

                  Μπήκαμε μέσα στα δάση έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε όταν αυτά βλάπτονται εμείς να μην έχουμε καμμία απολύτως συνέπεια!!!

                  Ναι το Σώμα έχει ελλείψεις, ναι το Σώμα έχει γερασμένο και ελλιπή εξοπλισμό, ναι είμαστε αδικημένοι και κακοπληρωμένοι, είμαστε και ρομαντικοί όμως πολύ κάποιοι να αγαπάμε αυτόν τον τόπο και να λέμε αλήθειες που ενοχλούν ώστε να κόβουμε την όρεξη των ιντερνετικών πανεπιστημόνων να σπιλώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος με τα λιβελογραφήματά τους.

                  ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΦΩΡ…… Πάμε και σε αυτό:

                  Γνωρίζετε μήπως ή έχετε ακούσει κάπου για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και πόσο αυξάνονται τα μποφόρ και οι στροβιλισμοί του αέρα; ΜΠΑ!!!!

                  Όποιος θεωρεί εύκολη την κατάσβεση να αφήσει τον κλιματισμό και τα μπάνια , να έρθει μαζί μας και ίσως αλλάξει γνώμη .

                  Και κάτι ακόμη: ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ , ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ .

                  Γι' αυτό με πολύ ευγενικό τρόπο και ύστερα από άπειρες ώρες επιφυλακών και κούρασης σας λέω απλά δείτε την αλήθεια ανοίξτε τα μυαλά σας και ΡΑΨΤΕ ΤΟ λιγάκι.

                  Μας κουράσατε να έχετε άποψη για όλα, μετά την επιδημιολογία, τώρα γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών.

                  ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥΡΑΓΟ!
                  Ιερισσός 05-08-2021
                  Αναγνωστάκος Ι. Γεώργιος Νικόλαος
                  Υποδιοικητής ΠΥ Σταγείρων Ακάνθου».
                  Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/min...legktes-foties

                  Comment

                  Working...
                  X