Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021


  • #2
    επιστρεφουν δυναμικα το ερχομενο σουκου τα 35αρια+ αλλα τουλαχιστον οι ελαχιστες θα ειναι αξιοπρεπεις...για το μετα η προοπτικη ειναι μαλλον ξεροκρυο..να δουμε ποτε θα ξεπλυθει η αττικη γη..υπαρχουν προυποθεσεις να γραφτει αρνητικο υετικο ρεκορ ολων των εποχων σε πολλους σταθμους στο λεκανοπεδιο
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

    Comment


    • #3
      δυστυχως για την Αττικη το προβλημα δεν ηταν στο καλοκαιρι που ακομα και τον Ιουνιο ειδαμε στο λεκανοπεδιο εστω καποιες αξιολογες μπορες...αλλα στην ανοιξη οπου ουσιαστικα δεν ειχαμε παρα ελαχιστες βροχοπτωσεις.....θωρητικα μεσα στον Σεπτεμβρη η ανομβρια θα σπασει ετσι ωστε να ξεφυγουμε απο την μεγκενη των πυρκαγιων....

      Comment


      • #4
        Αναβαθμίζεται και παρατείνεται η νέα θερμή εισβολή..τι πρωτότυπο.. ασυνήθιστο δεν είναι αλλά αυτή η εμμονή εκτός από κουραστική είναι ξεκάθαρα και απότοκος της κλιματικής αλλαγής. Θα αναρτήσω σύντομα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του δασκάλου που επεξηγεί γιατί έχουμε και θα έχουμε ολοένα και περισσότερο τέτοιες εμμονές..για βροχές ούτε λόγος. Αν δε σώσουν τα προσχήματα οι επόμενοι τρεις μήνες , δεκάδες σταθμοί στην Αττική θα γράψουν αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών. Ο σταθμός στο Θησείο έσπασε πέρσι το ρεκόρ υψηλότερη μέγιστη όλων των εποχών για Μάιο, φέτος αριθμό ημερών με τ μεγαλύτερης των 40 και τώρα πάει να καταγράψει αρνητικό υετικο ρεκόρ..όλα φυσιολογικά δε συμφωνείτε???
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • #5
          Δημήτρη χαιρετώ. Εδώ θα διαφωνήσουμε.

          Σε ρωτάω. Ποιο είναι το περίεργο να κάνει λίγες μέρες ζεστή το σεπτέμβριο που στη χώρα μας ανέκαθεν αυτός ο μήνας ανήκει στο θερος. Μην τα ανάγουμε όλα στη δήθεν κλιματική αλλαγή. εξάλλου μέχρι τώρα ο σεπτέμβρης έπαιζε κάτω από τα κλιματικά κ αρκετά μάλιστα.

          Αν διαβάσει κανείς μόνο τη κλιματική ιστορία του πλανήτη μας θα δει αυτό που τεχνιεντως δεν λέγεται πουθενά. ότι η "κλιματική αλλαγή" είναι ένα φυσικό φαινόμενο κ μάλιστα ο κανόνας στο κλίματικο προφίλ της γης!

          Οσο για το δάσκαλο θα μου επιτρέψετε να τον θεωρώ δάσκαλο στα μετεωρολογικά κ όχι στα κλιματικά. Αν θέλετε να τον λέω κ στα κλιματικά θα πρέπει να μου απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις.

          1. με φαινόμενα έντονης ψύξης αξιοσημείωτα κ πρωτοφανη που είδαμε μέσα στο 21 δεν ασχολήθηκε γιατί; αναφέρομαι στο μεγάλο --15 τέλος φεβρουαρίου σε γ.π 28 μοιρών στις ηπα. δεν άξιζε τον κόπο η χαλαγε το αφήγημα;

          2. αφού τα αέρια co2 κ μεθάνιο κανοναρχουν στο κλίμα πως με ρεκόρ αύξησης τους ο νότιος πολικός πάγος σπάει το ένα μετά το άλλο θετικό ρεκόρ παγοκαλυψης; ενώ κ ο βόρειος πολικός πάγος φέτος καταγραφεί από τις μεγαλύτερες θερινές παγοκαλυψεις της τελευταίας 15 ετιας! επίσης γιατί τις εποχές που δεν υπήρχε ο άνθρωπος είχαμε πολύ μεγαλύτερη ζεστη από σήμερα;

          3. έχουν εξηγηθεί από την επιστημονική κοινοτητα οι αιτίες που. οδήγησαν σε παγετώνες κ απόψυξη αργότερα ; όχι. πώς λοιπόν είναι σίγουροι όταν μιλάνε για το κλίμα. έχουν σηκώσει τη παντιέρα του co2 κ τιμωρούν τον απλό άνθρωπο που για να ζήσει καταναλώνει ρεύμα. με ποια επιστημονική απόδειξη; ποια είναι η τάξη μεγέθους που ευθύνεται το co2 για τη θέρμανση; ας μας πουν.

          την εξήγηση για τα φαινόμενα αυτά που λέει ο ζιακοπουλος ( πολλές θερμές εισβολές) την έχω δει από πολλούς αμερικανούς κλιματολογους που λένε ότι απλά το χειμώνα λόγω χαλάρωσης της πολικής δίνης έχουμε περισσότερες ψυχρες ( άρα κ θερμές άλλου) εισβολές. κοινώς έντονη μεσημβρινή κυκλοφορία. αν κάπου έχεις ένα έντονο τραφ κάπου πιο πέρα θα ακολουθεί ένα επίσης έντονο ριτζ. το έχω ξαναγράψει κάποια μνμ πριν όταν μίλαγα για τον πολικό παγο. Δεν ανακάλυψε τον τροχό λοιπόν ο κ.Ζιακοπουλος.


          ​​​​​


          ​​​​
          Last edited by icestorm; 14/09/2021, 10:49 PM.
          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • #6
            καλημερα πανο. το παραθετω εδω αυτουσιο ως εχει το λεκτικο.προσωπικα δε περιμενω κανενα ζιακοπουλο να μου πει αν τα πραγματα δε πανε καλα.εγω βλεπω , οτι τα τελευταια πολλα χρονια ολοι σχεδον οι μηνες στην περιοχη μας βγαινουν απο λιγο εως πολυ πανω απο τα κλιματικα.ενα σχολιο για τα επερχομενα..σε ολους τους καυσωνες φετος, στις 200+ ωρες , τα κυρια τρεξιματα των μοντελων ετρεχαν μονα τους σε καυτα σεναρια και εβγαιναν τελικα αυτα! ο τζιφος επιμενει για πολυημερη επεκταση και αναβαθμιση της επικειμενης ανοδου σε καυσωνα , ισως και εβδομαδας...
            Δ.ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
            "-Η ακρίβεια των προγνώσεων και η έγκαιρη διασπορά τους προς τους πολίτες συχνά δεν επαρκούν για την αποτροπή ή τον περιορισμό των επιπτώσεων μιας μεγάλης πλημμύρας ή μιας σφοδρής χιονόπτωσης.



            - Μια καταστροφική πλημμύρα, όπως αυτή που σημειώθηκε πρόσφατα στην κεντρική Ευρώπη, είναι το αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου (σπάνιου) συνδυασμού μετεωρολογικών παραγόντων. Το αποκομμένο χαμηλό με τον ψυχρό πυρήνα που εγκαταστάθηκε για αρκετές ημέρες πάνω από την περιοχή ήταν αυτό στο οποίο οφείλονταν η διάρκεια και η έκταση των βροχοπτώσεων, αλλά τα μεγάλα ποσά υδρατμών που μεταφέρθηκαν από τη Μεσόγειο με τη μεγάλης κλίμακας ατμοσφαιρική κυκλοφορία και οι μέσης κλίμακας θερμοδυναμικοί παράγοντες ήταν τα στοιχεία στα οποία οφείλονταν η ένταση των βροχοπτώσεων.
            - Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται: (α) πίσω από τα μεγαλύτερα ποσά υδρατμών που κρατάει πλέουν ό θερμότερος ατμοσφαιρικός αέρας και (β) πίσω από την τάση δημιουργίας περισσότερων αποκομμένων χαμηλών στα μέσα πλάτη, τα οποία κινούνται πολύ αργά και ευθύνονται για παρατεταμένες περιόδους ανώμαλου καιρού. Η εξήγηση βρίσκεται στην αποδυνάμωση των ανώτερων δυτικών ανέμων και κατ’ επέκταση των αεροχειμάρρων, λόγω της μικρότερης θερμοκρασιακής αντίθεσης μεταξύ των πολικών αερίων μαζών και των αερίων μαζών των περιοχών που βρίσκονται σε μικρότερα γεωγραφικά πλάτη.
            - Όταν μια αέρια μάζα κινείται από τα μεγάλα προς τα μικρά γεωγραφικά πλάτη, υφίσταται πολλές αλλαγές μικρής και μεγάλης κλίμακας, που έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές και στον καιρό που θα προκαλέσει στις περιοχές που θα μεταφερθεί. Το είδος της υποκείμενης επιφάνειας (ξηρά ή θάλασσα), η ορογραφία, οι αλλαγές στο στροβιλισμό κ.λπ. παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. "
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • #7
              αυτή ακριβώς η εξασθένηση του δυτικού ρεύματος στην ανώτερη τροπόσφαιρα αν τελικά συμβαίνει είναι αυτό που έγραψα κ πιο πάνω υπεύθυνη για την ένταση της μεσημβρινής κυκλοφορίας που σημαίνει ότι κάπου θα έχει ζέστη για την εποχή κ κάπου ψύχος.

              για όλα αυτά όμως δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ευθύνεται το co2. στο κλίμα συνέβαιναν κ θα συμβαίνουν αλλαγές μικρής , μέσης η μεγάλης κλίμακας.

              τα ερωτήματα που θέτω πιο πάνω είναι αναπάντητα.

              να προσθέσω κ κάτι ακόμα; τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στη βραζιλία κ την καταστροφή των καφεοδεντρων. πάλι ελάχιστη κουβέντα έγινε για αυτό.
              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

              Comment


              • #8
                περι εμμονων..αναλογο μπλοκ με αυτο του ιστορικου καυσωνα τελικα..τα μοντελα ζεσταινονται δραματικα για την ελλαδιτσα και οδηγουμαστε σε παρατεταμενη ζεστη. αυτη η εμμονη φιλε πανο ειναι το προβλημα.η εξηγηση του ζιακοπουλο ειναι απολυτως επαρκης στο συγκεκριμενο κομματι...
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • #9
                  γενικα φαινεται να γλιτωνουμε τουλαχιστον για τα ανατολικα νεα θερμη εισβολη....

                  Comment

                  Working...
                  X