Announcement

Collapse
No announcement yet.

Εποχικές προγνωσεις

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Εποχικές προγνωσεις

    καλημέρα,κάθε χρόνο τέτοια εποχή προσπαθούμε να βρουμε τι χειμώνα θα κάνει.οι εποχικές προγνωσεις κατά κανόνα έχουν μικρό βεληνεκες. η εκτίμηση του νοαα για ένα μήνα μπροστά πάει πολύ καλά και τον οκτώβριο.ολα λοιπόν.δειχνουνν ότι ο οκτώβρης θα είναι ψυχρότερος από τα κανονικά. το ecmwf άλλαξε εκτίμηση για τον χειμώνα όπως και να το νοαα ,και τα δύο δείχνουν έναν φυσιολογικό χειμώνα αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ξανά.η χώρα μας όσον αφορά τα χιόνια. ,είναι κάτι που δεν μπορεί να εκτιμηθεί και προκύπτει εντελώς αυγκιριακα για τα πεδινα και μπορεί να εμφανιστεί σε ένα θερμό χειμώνα όπως περισυ ενώ σε έναν ψυχρό να μην γίνει κάτι σημαντικό. σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τα πρώτα χιόνια στα βουνά σύντομα ,η χώρα μας.εμεινε τελευταία και σε αυτό.
    Last edited by snowreport; 08/10/2021, 11:44 AM.
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

  • #2
    Καλησπέρα παιδιά σε όλους. Στις 25 Οκτώβρη θα είμαι για 5 μέρες Παλαιό Άγιο Αθανάσιο / Καϊμακτσαλάν. Μακάρι να γίνει τίποτα καλό εκείνο το διάστημα...

    Μία ερώτηση... Γιατί τα θέματα είναι τελείως άδεια από κόσμο; Λόγο καλοκαιριού η έγινε κάτι με το φόρουμ;

    ​​​​​​Συγκεκριμένα βλέπω αρκετά λίγους παλιούς μέσα.

    Να είστε καλά όλοι και καλή σεζόν

    Comment


    • #3
      Originally posted by Thanos92 View Post
      Καλησπέρα παιδιά σε όλους. Στις 25 Οκτώβρη θα είμαι για 5 μέρες Παλαιό Άγιο Αθανάσιο / Καϊμακτσαλάν. Μακάρι να γίνει τίποτα καλό εκείνο το διάστημα...

      Μία ερώτηση... Γιατί τα θέματα είναι τελείως άδεια από κόσμο; Λόγο καλοκαιριού η έγινε κάτι με το φόρουμ;

      ​​​​​​Συγκεκριμένα βλέπω αρκετά λίγους παλιούς μέσα.

      Να είστε καλά όλοι και καλή σεζόν

      Οι μη καιρικοί είναι στο fb του snowreport. Σίγουρα δε βοηθάει ότι το forum έχασε και όλο το αρχείο με τα παλιά θέματα...

      Comment


      • #4
        έχοντας ζήσει πολλά πολλά φθινόπωρα έχω να πω πως αυτό που περνάμε είναι ίσως ότι πιο κοντινό σε φθινόπωρα έχει κάποιος στο μυαλό του τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως ( κάτι που οι περισσότεροι ξεχνάνε) αφού ζούμε στον 38ο παράλληλο.

        πάμε τώρα στη μελλοντολογία....

        ο βόρειος πολικός πάγος στις 19/11 ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια τ.χλμ μπαίνοντας έτσι στα κατώτερα φυσιολογικά όρια των ενδόξων ετών από το 1980 κ μετά. ο ρυθμός αύξησης δε είναι υψηλότερος από τον μέσο ρυθμό αύξησης των ετών 1980 κ μετά.

        μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν συναδουν με τη καταστροφολογια που μας πουλάνε από το 1990 κ έπειτα κ το δήθεν κακό co2.

        η σιβηρία διανύει χιονοβολο χειμώνα με άνω του μ.ο χιονοπτώσεις ενώ η αλάσκα έχει χαμηλές για την εποχή κ τα δεδομένα της θερμοκρασίες.

        που με οδηγούν εμένα όλα αυτά; μα φυσικά στο σιβηρικό αντικυκλωνα ο οποίος νομίζω θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό χειμώνα.

        αν γίνει αυτό το πρώτο μισό του χειμώνα βλέπω να ευνοείται ιδιαίτερα η κεντρική κ βόρεια ευρώπη. αν η δυτική συνιστώσα ανέμων στην ανωτερη τροπόσφαιρα επικρατήσει έχουμε δλδ ζωνικη κυκλοφορία σε συνδυασμό με δυνατό σιβηρικό ευνοείται το κομμάτι εκείνο της ευρώπης. ακόμα κ τότε βέβαια με κατάλληλο εμποδίσμο μπορούμε κ φετος να ελπίζουμε.

        αν η κυκλοφορία είναι κυρίως μεσημβρινή το μοτίβο δεν αλλάζει ιδιαίτερα για μας απλά θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες. μεσημβρινή εξάλλου μπορεί να σημαίνει κατεβασιά από ισπανία μέχρι κασπια.

        μέχρι τώρα ο αζορικος έχει δείξει ιδιαίτερα δραστήριος κ πατάει πολλές φορές γερά μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. αυτό δείχνει καλά σημάδια για το χειμώνα.

        τέλος πάντα σε ότι αφορά το πρώτο μισό του χειμώνα κ με βάση το πιο πάνω σκεπτικό η βόρεια ελλάδα παίζει πιο γερά για κάτι καλό αφού θα είναι στη σύγκρουση πολικών κ πιο θερμών αερίων μαζών. εμείς ξαναλέω με αρκετή τύχη θα δούμε κάτι αξιόλογο.

        το 2ο μισό του χειμώνα με τη γιγαντωση του σιβηρικου με έναν κατάλληλο εμποδίσμο μπορεί να δουμε κ να ζήσουμε ιστορικές στιγμές.


        Last edited by icestorm; 20/11/2021, 04:50 PM.
        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

        Comment

        Working...
        X