Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ........
    ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥς ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥς!!

  • #2


    καλο μηνα σε ολους....συννεφια στην Αττικη χωρις ομως βροχη......αρκετο κρυο και με προσμονη για την Πεμπτη μπας δουμε καμια βροχη της προκοπης......φετος η Αττικη εχει ρεκορ αστοχειας......ολα τα χαμηλα που περασαν αφησαν πολυ λιγα πραγματα αν και ειδικα τον Νοεμβρη ειχαμε πολλες ημερες με ξηρη συννεφια και αρκετη ψυχρα....

    Comment


    • #3

      Ισχυρός παγετός στη Δυτική Μακεδονία – Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων και των ισχυρών ανέμων στα ανατολικά


      Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

      Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, 09:30



      Παγετός εκδηλώθηκε τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 01/12 στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στo Νέο Καύκασο Φλώρινας τις πρωινές ώρες της Τρίτης 01/12, η θερμοκρασία έφτασε τους -7,6 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα 1.





      Πίνακας 1. Οι oκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 01/12, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr.





      Σημαντικά ύψη βροχής έχουν σημειωθεί στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Τρίτης 01/12, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στην Κρήτη και στις Σποράδες, όπως καταγράφονται από το δίκτυο μας και παρουσιάζονται στον Πίνακα 2.





      Πίνακας 2. Τα oκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 της Τρίτης 01/12, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ Meteo.gr.





      Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές θα συνεχιστούν και το υπόλοιπο της ημέρας στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Στην Κρήτη, οι βροχές θα συνεχιστούν κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, όπου υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές καταιγίδες, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

      Παράλληλα, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους τις πρωινές ώρες της Τρίτης 01/12 στο μετεωρολογικό σταθμό της Παξιμάδας Καρύστου να φτάνουν τα 95 km/h, σταδιακά μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως παρουσιάζεται στο Χάρτη, ο οποίος ακολουθεί.











      Χάρτης. Εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων για (πάνω) τις πρωινές ώρες και (κάτω) τις βραδινές ώρες της Τρίτης 01/12, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

      Comment


      • #4
        Originally posted by gthomasandros View Post
        ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ........
        ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥς ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥς!!
        Καλό μήνα!! Οποιος για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να μπει ή να γράψει μπορεί να στείλει email στο webmaster@cybex.gr ή τηλ 2103617790 να το λύνουμε επι τόπου.
        24 χρόνια Snow Report

        Comment


        • #5
          2η ημέρα του φετινού χειμώνα που έχουμε μονοψήφια μέγιστη εδώ.
          Καλό μήνα σε όλους.

          Comment


          • #6
            75% υγρασια και 9.5 βαθμοι τωρα εδω στο Ηρακλειο.....με αρκετη συννεφια....καθαρα χειμωνιατικο το σκηνικο.....

            Comment


            • #7
              καταιγιδοχαμος στην θαλασσια περιοχη ανατολικα της Κυπρου.......ολο τον Νοεμβρη σε αυτες τις περιοχες πρεπει να εχουν πεσει μεγαλες ποσοτητες νερου.....

              Comment


              • #8

                Comment


                • #9
                  ισχυρη νεροποντη το μεσημερι στην Ζακυνθο με πλημμηρες κατα τοπους.......καταιγιδες και τωρα κυριως μεσα στο Ιονιο.....ηπιος καιρος στην Αττικη με συννεφια σημερα και αρκετο κρυο.....

                  Comment


                  • #10
                    Το παράξενο Φθινόπωρο του 2020


                    Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Β. Βαφειάδης, Κ. Λαγουβάρδος

                    Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, 08:30



                    Σημαντικές αποκλίσεις παρουσίασαν οι τιμές των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών του 2020 (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος 2020), σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές των τελευταίων δέκα ετών. Οι αποκλίσεις των βροχοπτώσεων ήταν αξιοσημείωτες τόσο όσον αφορά στα ύψη, όσο και στη χωρική κατανομή τους στη χώρα μας.

                    Το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 14 έτη στη χώρα μας, επιτρέπει τη μελέτη βασικών μετεωρολογικών παραμέτρων σε μια περίοδο 10 ετών, η οποία μπορεί να αποτυπώσει μια κλιματική τάση και στη συγκεκριμένη περίπτωση να εντοπίσει σημαντικές αποκλίσεις.

                    Επιλέχθηκαν αντιπροσωπευτικά 10 μετεωρολογικοί σταθμοί από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr: 5 σταθμοί από τη Δυτική Ελλάδα (Δερβίζιανα Ιωαννίνων, Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Αμαλιάδα, Ιωάννινα, Κέρκυρα) και 5 σταθμοί από την Κρήτη (Ηράκλειο, Τζερμιάδο Λασιθίου, Ανώγεια Ρεθύμνου, Βρύσσες Χανίων, Σπήλι Ρεθύμνου) (Χάρτης).

                    Σύμφωνα με την ανάλυση, κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου του 2020 τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στην περιοχή της Κρήτης και όχι στην «παραδοσιακά» πιο βροχερή πλευρά της χώρας μας, τη Δυτική Ελλάδα (Πίνακας). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στο Ηράκλειο Κρήτης το φθινόπωρο του 2020 κατέγραψε συνολικά 447 mm, παρουσιάζοντας μια αυξητική ποσοστιαία μεταβολή 257% σε σχέση με το μέσο όρο των φθινοπώρων 2010-2019, ενώ τα χαμηλά ύψη βροχής του φετινού φθινοπώρου στη Δυτική Ελλάδα αποτυπώνονται στο μετεωρολογικό σταθμό στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων όπου κατέγραψε 288 mm, παρουσιάζοντας μια μείωση στην ποσοστιαία μεταβολή που φτάνει τα 62%. Στον παρακάτω Πίνακα, διακρίνονται οι ποσοστιαίες μεταβολές των φετινών βροχοπτώσεων σε σχέση με το μέσο όρο των ετών 2010-2019 στους 10 επιλεγμένους σταθμούς.





                    Πίνακας. Σύγκριση υψών βροχής κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) για τη χρονική περίοδο 2010 – 2019 και του 2020, σε επιλεγμένους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.



                    Τα ύψη βροχοπτώσεων των φθινοπωρινών μηνών από το 2010 – 2020, για 2 από τους επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς, παρουσιάζονται στα ραβδογράμματα τα οποία εμπεριέχονται στον παρακάτω Χάρτη. Από τη σύγκρισή τους διαπιστώνεται ότι ενώ τα τελευταία 10 έτη στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας καταγράφονται μεγαλύτερα ύψη βροχής (με εξαίρεση το 2011), το φθινόπωρο του 2020 η εικόνα έχει αντιστραφεί με το Τζερμιάδο Λασιθίου να καταγράφει σχεδόν 3 φορές περισσότερη βροχή από το μέσο όρο εποχής.





                    Χάρτης. Ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) για τη χρονική περίοδο 2010 – 2020 για τους μετεωρολογικούς σταθμούς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και το Τζερμιάδο Λασιθίου. Με μπλε κουκκίδες διακρίνονται οι θέσεις των επιλεγμένων, για τη μελέτη, μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr



                    Η χρήση ενός πυκνού αλλά κυρίως λειτουργικού δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, επιτρέπει τη μελέτη παρόμοιων φαινομένων και την εξαγωγή ασφαλών και τεκμηριωμένων συμπερασμάτων. Η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr εργάζεται ενταντικά πάνω σε αυτό το εγχείρημα, πυκνώνοντας το δίκτυό του και εξασφαλίζοντας διαχρονικά την εύρυθμη λειτουργία του.

                    Comment


                    • #11
                      ηλιος τωρα σε ολο τον νομο.....να δουμε εαν το βραδυ θα μπορεσει να δωσει κατι......καταιγιδες στα νησια του Ιονιου αλλα και σε Δωδεκανησσα και σε Κυπρο για αλλη μια μερα.....

                      Comment


                      • #12
                        Μεταβολή του καιρού – Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι


                        Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

                        Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, 10:00



                        Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας το διήμερο Πέμπτη 03/12 και Παρασκευή 04/12, θα προκαλέσει η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία (Χάρτης 1).





                        Χάρτης 1. Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 03/12, όπως αποτυπώνεται από το μετεωρολογικό δορυφόρο MeteoSat-11, μετά από την επεξεργασία της εικόνας του από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.



                        Οι βροχές που σημειώνονται στο Ιόνιο το πρωί της Πέμπτης 03/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04/12, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας, με τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

                        Την Παρασκευή 04/12, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, οι οποίες όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα της Παρασκευής 04/12, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στο Χάρτη 2 που ακολουθεί, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για το διήμερο Πέμπτη 03/12 και Παρασκευή 04/12, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.





                        Χάρτης 2. Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά το διήμερο Πέμπτη 03/12 και Παρασκευής 04/12/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.





                        Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο με τις εντάσεις τους τόσο την Πέμπτη 03/12, όσο και την Παρασκευή 04/12, να φτάνουν τα 8 μποφόρ, όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες (Χάρτης 3).











                        Χάρτης 3. Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) για την (πάνω) Πέμπτη 03/12 και (κάτω) Παρασκευή 04/12/2020, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.


                        Καταχωρήσεις αρχείου

                        Comment


                        • #13
                          Click image for larger version

Name:	Screenshot (11).jpg
Views:	908
Size:	170.7 KB
ID:	463

                          Comment


                          • #14
                            θα το παλεψει η Αττικη......

                            Comment


                            • #15
                              ομορφη υετικα ημερα σημερα στην Αττικη με βροχες αλλα και ισχυρες καταιγιδες κατα περιοδους.....ακομα και τωρα βγαινουν καταιγιδες που δινουν αρκετο νερο κυριως στα ποιο νοτια του λεκανοπεδιου......πολλα ηλεκτρικα και στα Δωδεκανησσα αλλα και στην Κυπρο.....καλο ΣΚ σε ολους.....!!

                              Comment

                              Working...
                              X