Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γιορτες με ήπιο καιρό και η συνεχεα

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Γιορτες με ήπιο καιρό και η συνεχεα

    καλημερα,χρόνια πολλά και..καλή λευτεριά!! με εναν εξαιρετικά ήπιο δεκέμβρη μας αποχαιρετά το έτος.παροτι και φέτος το λα νινια επιμένει οι διατάξεις είναι εντελώς διαφορετικές από περισυ. δυστιχως αυτήν την την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να αποφερει συμπεράσματα αξία λόγου.ακομη και η ασθ που πιθανότατα θα συμβεί αρχές του έτους κάθε άλλο παρά συμβολίζει αλλαγή στον καιρό της χώρα μας.τα μοντέλα κινούνται μεν στα ρηχά αλλά τα πάνε καλά στα μακροπρόθεσμα.το πατερν ευνοεί ξεκάθαρα την βδυτικη ευρωπη..με αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να.γινει κάτι καλό και μόνο τα δυτικά ημιορεινά και η δυτική μακεδονία ελπιζουν οτι ίσως πάρουν κάποια αποφαγθα κάποια στιγμη των βαλκανίων που ούτε αυτά πήραν έως τώρα.χειμωνα δεν έχουν καταλάβει ούτε στα 1500μ φέτος.πατοτι τα μμε παίζουν 10μερες τα χιόνια ατην aμερικη,ούτε εκεί έχει κάνει χειμώνα ακόμη.δεν μπορεί πλέον να αποδωθει στην τύχη αυτή η εμμονή σε υψηλές θερμοκρασίες.ψαχνω να βρω κάτι που να δείχνει αλλαγή αλά δεν το βρίσκω ακόμη...υπομονή δεν μπορούμε να κανουμε κάτι άλλο.δημερα ανανεώνει το ευρωπαϊκό ,εάν δω κάτι θα ενημερώσω.τα ανσαμπλς αυτήν την στιγμή είναι χάλια,προσοχή στο γφς που εξακολουθεί να.υπερεκτιμα τις οποίες ψυχρές καταβασεις
    καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

  • #2
    Άσχημα τα πράγματα.
    Πάμε τρένο μέχρι 10 Γενάρη χωρίς χιόνια στα πεδινά.
    Όπως και να έχει καλές γιορτές σε όλους!

    Comment


    • #3
      Χωρίς να έχω στοιχεία για το αντίθετο σε κάθε περίπτωση το θεωρώ υπερβολή να καίμε από τώρα το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου.
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

      Comment


      • #4
        Αχιονη ολη η Ελλαδα. Κριμα, ουτε 2 μηνες χειμωνα πλεον η Ελλαδα.....
        canada dry

        Comment


        • #5
          Νομίζω ο μύθος οτι παλιά οι χειμώνες στην χώρα μας ( πεδινή ) κρατούσαν 3 μήνες έχει γίνει κάτι σαν τον Σάντα των Χριστουγέννων. Μόνο τα μικρά παιδιά τον πιστεύουν.

          Ουδέποτε έκανε ( σαφώς με κάποιες εξαιρέσεις) 3 μήνες χειμώνα στην Ελλάδα. Μια θυμάμαι το 91-92 κ άλλη μια που μου ρχεται το 2011 ( κ σς μην χιόνισε λόγω συγκυριών). Αυτά όμως δεν είναι κανόνας.

          Έχω την εντύπωση επειδή σαν άνθρωποι κρατάμε τα ευχάριστα απ' τον καιρό ότι υπάρχουν κάπου στην μνήμη όλα αυτά μαζί κ δημιουργείται η ψευδεσθηση ότι έχουν συμβεί όλα μαζεμένα.
          Λάθος. Βρείτε μου χρονιές με μεγάλα χιόνια η πολικές εισβολές να δούμε τι έγινε τις υπόλοιπες μέρες του χειμώνα.

          Ανέκαθεν τις φωτοβολίδες ψάχνουμε κ όχι τη διάρκεια δεν μας φτάιει κανένας εξωγενής παράγοντας το κλίμα μας δυστυχώς έτσι είναι.
          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • #6
            Δίκιο έχεις φίλε icestorm ότι είναι νωρίς ακόμα, ειδικά για την περίοδο μετά τις 5/1.
            Το γφσ πάντως δεν μας τα λέει καλά.
            Μακάρι να μας εκπλήξει η εξέλιξη του καιρού με το νέο έτος.

            Comment


            • #7
              Ο δάσκαλος ζιακοπουλος και σήμερα γράφει ορθώς για τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Πιάνουμε τους υετικους μέσους όρους με λιγότερες μέρες βροχής και πιο έντονες κακοκαιρίες. Παράδειγμα ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος έπληξε την περιοχή μου και το σπίτι μου αρχές Οκτωβρίου. Αν ήταν 8 το πρωί χωρίς υπερβολή θα είχαμε δεκάδες νεκρούς. Επίσης η πραγματικότητα είναι ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις , όλοι οι μήνες εδώ και αρκετά χρόνια βγαίνουν σταθερά πάνω από τα κλιματικά. Το παραμύθι για την δεκαετία 92-02 την αχιονη για Αθήνα ας σταματήσει. Είχαμε αξιόλογους χιονιαδες ημιορεινών. Στην βόρεια Ελλάδα επειδή τα έχω ζήσει, πριν από το 2000 ο καιρός μετά τον 15αυγουστο ψύχραινε και τώρα τα 20αρια στα 850 για πλάκα τέλη Οκτωβρίου
              ομοιος ομοιω αει πελαζει

              Comment


              • #8
                Ο δάσκαλος μόνο για αυτό λέει. Για όλα φταίει η υπερθέρμανση. Όταν έχει βοριάδες θέλει βροχές κ όταν έχει νοτιαδες κ βροχές φταίει το κλίμα.

                Η δεκαετία του 90 δεν ήταν καθόλου παραμύθι. Άλλο αν δεν βολεύει τους υπέρμαχους της αναποδειχτης ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης. Της αχιονιας το κάγκελο! Κ 20αρια φουλ πολλούς Δεκέμβρηδες αλλά βέβαια αυτά ξεχνιούνται εύκολα.




                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • #9
                  Το 2013-2014 και 2017-2018 δεν υπήρξαν χειμώνες όσο αφορά την Αττική. Και αν κάποιος κοιτάξει την προηγούμενη δεκαετία (00-10), είμαι σίγουρος θα βρει ανύπαρκτους χειμώνες.
                  Είναι σύνηθες, δυστυχώς.
                  Μην ξεχνάμε ότι από το 1990 και μετά έχει χιονίσει αξιόλογα 4 φορές στα πεδινά-παραθαλάσσια της Αττικής. Άντε 5 φορές, αν συνυπολογίσουμε το 2006.
                  Υπομονή λοιπόν μέχρι να υπάρξουν, αν υπάρξουν, σημάδια αλλαγής της κυκλοφορίας.

                  Comment


                  • #10
                    Καλησπέρα και Καλές Γιορτές σε όλους με υγεία και υπομονή!
                    Υπομονή και σε θέματα covid και στο καιρό γιατί συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε πέρυσι δυστυχώς.
                    Μέχρι στιγμής είχαμε έναν Νοέμβρη άνομβρο σχεδόν στο σύνολο της χώρας και στη συνέχεια έναν Δεκέμβρη άκρως φθινοπωρινό σε όλους τους τομείς. Είναι λες και βρισκόμαστε ένα μήνα πιο πίσω χρονικά.
                    Η συνέχεια δυστυχώς δεν φαίνεται καλή σύμφωνα με τους χάρτες με τη συγκεκριμένη κυκλοφορία που υπάρχει και πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί μεγάλο μέρος από το Γενάρη και το πιο πιθανό σενάριο είναι της φωτοβολίδας 2-3 ημερών στα βόρεια μετά τα μέσα του μήνα.
                    xioni gia panta

                    Comment


                    • #11
                      Ανανέωσε το Ευρωπαϊκό και είναι μαύρα χάλια αφού συνεχίζει όλο τον Γενάρη την ίδια κυκλοφορία ,μακάρι να πέσει έξω.Μπορει η Αττική ν;μμη αποτελεί κριτήριο,αποτελεί όμως η Φλώρινα που είχε πάρα πολλά μικρά ;χιόνια και μεσαία από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο,για αυτό άλλωστε έχει αρκούδες..τώρα χιονίζει λιγότερο από τις μισές ημέρες. Υπάρχει τεράστια εμμονή στην κυκλοφορια,δεν είναι τυχαίο και βέβαια δεν μπορεί ο άνθρωπος ν αμήν έβαλλε το χεράκι του με εκ τόνους τύπους την ημερα
                      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

                      Comment


                      • #12
                        Κατά 90%μεχρι 5γεναρη έχει χαθεί κάθε ελπιδα
                        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

                        Comment


                        • #13
                          Εάν βγει το σενάριο του γφς ξεχάσατε βέβαια σχεδόν όλο το Γενάρη,είναι αδύνατον αν πράγματι καταρευσει ο αζορ να επιστρέψει αμεσα
                          καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

                          Comment


                          • #14
                            και βέβαια τα ανσαμπλς του ευρωπαϊκού δεν έχουν ούτε ενα σεναριο κάτω από το 0μεχρι 4/1...κ;ι μετά τι έχουν δηλαδή...οπότε τα δεδομένα είναι απλά τραγικα,προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοια ανσαμπλς.ποτε
                            καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

                            Comment


                            • #15
                              1. Εγώ πιστεύω ότι όλα είναι θέμα κυκλοφορίας. Αν δεν έχεις ευνοϊκή κυκλοφορία δεν σου φταίνε οι ρύποι.

                              2. Κάποια στιγμή θα ξαναγίνει μεσημβρινή κ θα μας ευνοήσει. Ο καιρός όσες εμμονές κ αν φαίνεται ότι εμφανίζει ( κ αυτό μάλλον ανέκαθεν συνέβαινε) έχουμε ακόμα 2 μήνες γεμάτους να αλλάξει πατερν. Κάθε χειμώνας ακόμα κ ο πιο σάπιος έχει 1-2 καλές κατεβάσιες. Θα μου πείτε φτάνουν; Μπορεί κ να φτάνουν. Έχουμε δει χειμώνες με 10 ευκαιρίες κ να μην κάνει κάτι σοβαρό κ χειμώνες με λίγες ευκαιρίες κ να βλέπουμε ωραία πράγματα.

                              3. Ακόμα κ για αρχές Ιανουαρίου ακόμα είναι νωρίς να λέμε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Ναι το πιθανότερο αυτό είναι αλλά ας μην βιαζόμαστε.

                              4. Πραγματικά μετά από τόσες φαπες αν είναι να μην χιονισει αξιοπρεπώς ας μην χιονισει καθόλου. Το ψυχοβγαλτικο να βγάζεις τα μάτια σου μια εβδομάδα κ στο τέλος να σου δίνει 3 νιφάδες δεν το αντέχω πλέον. Οπότε ας δούμε κ τη θετική πλευρά ότι δεν περιμένουμε τίποτα δεν αγχωνόμαστε για τίποτα
                              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                              Comment

                              Working...
                              X