Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αποτίμηση κακοκαιρίας "Ελπίδα" 22-25/01/2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • icestorm
    replied
    Εδώ μετά από μια πιο ψύχραιμη κ αντικειμενική μάτια η Ελπίδα είναι νομίζω για την Ηλιούπολη από θέμα χιονόστρωσης το νούμερο δύο μετά το 2002 με την 3ημερη διάρκεια.

    Όμως αν αναλογιστεί κανείς τις όχι ιδιαίτερα πολλές ώρες χιονόπτωσης ( κάτω από 20) σε συνδυασμό με τους σχεδόν 40 πόντους στο δρόμο πρέπει να είναι ο χιονιάς με τον μεγαλύτερο Ρυθμό χιονόστρωσης μετά το 2000!! Στη δε ταράτσα μου το χιόνι φτάνει 5 πόντους πάνω από το γόνατο!! ( Είμαι 1.80)

    Είχαμε χιονοκαταιγιδα κάτι που είχα να το δω από τον περίεργο χιόνια της 30/12/16 με -5,5 στα 850. Αλλά φέτος πολύ πιο έντονη βέβαια.

    Ενώ είναι η 2η συνεχόμενη χιονόστρωση μετά το περσινό και νομίζω ότι αυτό είναι κ ένα δίδαγμα ότι η στατιστική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάντα σαν "προγνωστικο" εργαλείο και να θεοποιείται. Αν θέλετε και την εκτίμηση μου μπορεί να πάμε και για 2η χιονόστρωση μέσα στο ίδιο έτος πράγμα που θα διαλύσει οποιαδήποτε στατιστική εκτίμηση για φέτος.

    Ένας παράγοντας που μας απαγόρευσε την εκτίναξη στη χιονόστρωση ( θα μου πείτε πόσο ακόμα και πέρσυ και φέτος είναι οι Τ στα 850. Τελικά με όχι κάτω από -10 ( -8,5 με -9,5) τα πράγματα για μας άνω των 150μ είναι καλά αλλά οριακά καλά λιγο να ανέβει η Τ και αρχίζει το λιώσιμο. Ενώ για τους παρακάτω είναι συνήθως ανεπαρκεις αυτές οι Τ και παίζουν με ραγδαιοτητες κ άλλους παράγοντες για κάτι καλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλιμος που πήγε καλά λόγω ραγδαίας χιονόπτωσης και ο Πειραιάς που έμεινε στο σχεδόν 0!

    Μας εύχομαι καλή συνέχεια αφού ο χειμώνας ακόμα έχει δρόμο κ μπορεί να κρύβει κ άλλες ευχάριστες εκπλήξεις
    Last edited by icestorm; 25/01/2022, 06:58 PM.

    Leave a comment:


  • majunior
    replied
    Άνω Πέυκη 25 cm μέσο όρο στο δρόμο, Κηφισιά χαμηλά προς ΚΑΤ γύρω στα 30-35 μέσο όρο, πάλι στο δρόμο. Σε σημεία στο ΚΑΤ μέτρησα και 40 ενώ σε ένα και μοναδικό αυτοκίνητο είδα κοντά στα 45-50 cm.

    Leave a comment:


  • Alexallaround
    replied
    Μακάρι να είναι όλοι οι άνθρωποι καλά, ειδικά αυτοί που εγκλωβίστηκαν στου δρόμους και τους άφησαν στο έλεος του θεού, αφού Κράτος γιοκ. Τώρα όσον αφορά την "Ελπίδα", ήταν κάτι διαφορετικό από άλλους χιονιάδες, μου θύμισε λίγο το 2004 σε χαρακτηριστικά, αλλά τότε είχε μπει πιο επιθετικά η ψυχρή μπάλλα και φυσικά είχαμε άλλες συγκλίσεις κτλ. Άνοιξη έμενα τότε και είχα κοντά στο μέτρο. Από θερμοκρασίες η "Ελπίδα" ήταν σούπερ, από υετό μας τα χάλασε λίγο εδώ στα ΚαπανδριτοΑγιοστεφανΑνοιξ κτλ. και συμφωνώ με τον diko όσον αφορά την κατάταξη που αναφέρει παραπάνω, εκτός ότι θα έβαζα τον Τηλέμαχο μετά την Ελπίδα για το δικό μου μέρος και φυσικά ως πρώτο χιονιά βάζω το 91 και ακολουθεί το 2002, αυτά είναι ρεκόρ που δν σπάνε εύκολα..

    Leave a comment:


  • panos erythrea
    replied
    Νεα ερυθραια. Περίπου 40 με 50 και εδω. Σαφώς καλύτερη απο Μήδεια. Εξάλλου τωρα εχω κλειστό και παγωμένο δρόμο. Ουτε νερά ουτε τιποτα. Εκπληκτικη η χιονοθύελλα χθες. Και για αρκετές ωρες. Δεν το συγκρίνω με 2002 και 2004.. μου εκανε εντύπωση μονο το μικρο μέγεθος των νιφάδων και επισης οτι οτι έπεφτε έπιανε...

    Leave a comment:


  • Αποτίμηση κακοκαιρίας "Ελπίδα" 22-25/01/2022

    Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να αντιμετωπίσατε καθόλου, ή λίγα, προβλήματα.
    Έτσι είναι οι δυνατοί χιονιάδες σε μπανανίες.
    Από την άλλη,
    όλοι οι χιονιάδες είναι μοναδικοί και κάθε περιοχή επηρεάζεται, συνήθως, διαφορετικά κάθε φορά.
    Για την περιοχή μου, στην οποία έχω ζήσει τον χιονιά του 2004 και όλους τους χιονιάδες από το 2010 και μετά,
    μπορώ να πω ότι 1ος είναι ο χιονιάς του 2004, 2ος η "Μήδεια", 3ος ο "Τηλέμαχος".
    Η χιονόστρωση της τωρινής κακοκαιρίας (40-50 cm), προς το παρόν, δείχνει να είναι παρόμοια με αυτή της 5-6/1/2015 και με αυτή της 29/12/2016,
    οι οποίες ήταν και οι δύο χιονοκαταιγίδες.
    Καλή συνέχεια σε όλους.
    Last edited by diko; 25/01/2022, 06:10 PM.
Working...
X