Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Φεβρουαρίου

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #91
  Καλημέρα σε όλους Δυνατό το διάγραμμα του γφσ αλλά και του ευρωπαϊκού.
  Last edited by diko; 13/02/2022, 12:28 PM.

  Comment


  • #92
   Καλημέρα! Όντως μία "μίνι" Ελπίδα καραδοκεί για τα τέλη του μήνα, πιστεύω θα είναι και το τελευταίο σοβαρό κρύο που θα φάμε. Το χιονι πάντως από τα γκρέιντερ δεν έχει λιώσει όλο ακόμη...

   Comment


   • #93
    Προβλέπω χιονοεκπληξειςτο Μάρτιο οψομεθα
    Last edited by red legend; 13/02/2022, 04:45 PM.

    Comment


    • Alexallaround
     Alexallaround commented
     Editing a comment
     κατ'εμέ 25 Φλεβάρη με 5 Μάρτη η κρίσιμη περίοδος!

   • #94
    Κάποιος να χτενίσει τα μαλλιά του διαγράματος γφσ. Δεν βγαίνει άκρη έτσι.
    Καλημέρα.

    Comment


    • #95
     τα ψιλοχτένισε το 6αρι και του έκανε ένα μαλλί.. μούρλια!

     Comment


     • #96
      Χειρότερος ο μέσος όρος του 12αριου από του 6αριου στο γφσ.

      Comment


      • #97
       Προσωπικά δε περιμένω κάτι σοβαρό , κανένα ρεταλι στην καλύτερη. Ένα είναι σίγουρο μέχρι τότε , η θερμή εισβολή του σουκου όπου οι θερμοκρασίες θα είναι ανοιξιάτικες. Τα προεόρτια είναι αυτά..ζυγωνει...
       ομοιος ομοιω αει πελαζει

       Comment


       • #98
        Το σενάριο 29 του gfs σπάει τον πολικό στρόβιλο και στέλνει ατόφιο κομμάτι πάνω μας. Αποτέλεσμα ; Για πρώτη φορά εγώ δεν το έχω ξαναδεί χιονίζει τα βόρεια παράλια της Αιγύπτου με -8 στα 850!!!!
        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

        Comment


        • #99
         [FONT=Courier New]Πάντως ο χειμώνας δεν έχει τελειώσει, μη ξεγαλαστειτε τις επόμενες ημέρες. Για να δούμε... λέτε να εμφανιστεί ο Ράνταπλαν

         Comment


         • Όσο τα δέντρα δεν ανθίζουν έχουμε ελπίδες. Εκεί μέχρι 5 Μαρτίου ότι γίνει. Τώρα όμως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι θερμές μάζες από κάτω μας.

          Comment


          • Καλημέρα μετά από μέρες αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι στα καιρικά για όσο ακόμη έχουν ενδιαφέρον για μένα τουλάχιστον.

           Ακόμη μια γιαλατζη θερμή εισβολή (νομίζω η τρίτη όλου του φετινού χειμώνα βάζοντας κ το Νοέμβριο μέσα) πέρασε κ δεν ακούμπησε. Το +13 τέλος Φεβρουαρίου με τον ήλιο πλέον αρκετά δυνατό κ τη μέρα μεγάλη άντε να κατάφερε σήμερα με ζόρι να πιάσει 19-20 βαθμούς κ αυτό όχι παντού στο λεκανοπέδιο. Φέτος ξεχάσαμε τι θα πει υποτροπικος κ το χάρηκα ιδιαιτέρως.

           Από αύριο μπαίνουμε σε μια όχι μικρή περίοδο με διαταραχές αξιόλογες κ με κρύο αρκετό ώστε να χιονίσει στα ορεινά μας σε πρώτη φάση.

           Στις 28/2 με 1/3 φαίνεται ότι οργανώνεται το τελικό χτύπημα του φετινού χειμώνα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει χιονόπτωση ακόμα κ στα ημιπεδινά του νομού ( δεν μιλάω για χιονόστρωση). Ο Ευρωπαίος με μ.ο -5 πολλά σενάρια κάτω από -5 και με χαμηλό στην ανώτερη τροπόσφαιρα επιμένει κ αν συνεχίσει τότε αξίζει τη προσοχή μας. Από την άλλη ο Αμερικανός ακολουθεί με ένα μ.ο γύρω στο -3,5 κ πιο αβέβαιος για τη λίμνη στα 500.

           Όπως κ να χει οι αέριες μάζες που θα έρθουν θα είναι Ουκρανικής προέλευσης κ άρα αρκετά ψυχρές να δώσουν χιονόπτωση ακόμα κ στα ημιπεδινα.

           Ακόμα να πω την αλήθεια δεν το πολυπιστευω αλλά ίσως να είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβει μετά την Ελπίδα κ μάλλον ο τελευταίος χιονιάς για τα υψόμετρα μας.

           Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

           Comment


           • Ανταλλαγή ρόλων μετά τα 12αρια. Μεσος όρος τζιφου πλέον στο -5 μέσος όρος Ευρωπαίου στο -3 με ένα εξαιρετικό κύριο ραν βέβαια που αν έβγαινε θα χιόνιζε μέχρι το κέντρο της Αθήνας ( wet snow). Είναι μακρυά ακόμα αλλά υπάρχει ενδιαφέρον το τελευταίο ίσως για το 2022.
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

            Comment


            • Καλημέρα!

             Για τρίτο συνεχόμενο ραν ο Ευρωπαίος όχι απλώς επιμένει αλλά γίνεται όλο κ καλύτερος για την πρεμιέρα ( ημερολογιακή) της άνοιξης. Αν συνέβαινε αυτό που δείχνει νομίζω ότι το Σύνταγμα θα έβλεπε μια πανέμορφη Στούπα ενώ από τα 200μ κ άνω θα είχαμε πετσες. Τα ενσεμπλ του βέβαια μετριοτατα όπως κ χθές.

             Από την άλλη ο Αμερικανός έχει καλύτερα ενσεμπλ και πολλά σενάρια κάτω από -5 όχι όμως όλα υετοφορα. Φυσικά με μέσο όρο γύρω στο -5 στα 850 και -26 στα 500 το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

             Γνώμη μου πως κατά 30% με τα έως τώρα δεδομένα χιόνι να δούμε μέχρι πολύ χαμηλά. Είμαστε ακόμα μακρυά αλλά νομίζω σήμερα κ αύριο θα ξεκαθαρίσει αν αυτό το ποσοστό θα γίνεται μεγαλύτερο η μικρότερο. Φυσικά οι λεπτομέρειες κατά 80% θα καθοριστούν γύρω στις 25/2.
             Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

             Comment


             • Δυνατό κύριο 6αρι.
              Κοντρόλ σε παροξυσμό.
              Δεν ξεψυχά εύκολα ο φετινός χειμώνας.

              Comment


              • κ έλεγα ότι μιλάω μόνος μου....:d
               Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

               Comment


               • panos_doctor
                panos_doctor commented
                Editing a comment
                σε καμια περιπτωση δεν είσαι μόνος σου!
              Working...
              X