Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Φεβρουαρίου

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Ίσως υπάρξει ένα ενδιαφέρον για το Σάββατο για τα υπερβόρεια τουλάχιστον . Ο μέσος όρος είναι κοντά στο -5 στη βόρεια Αττική και το κύριο είναι το πιο θερμό με -4. Στα 500 -30 ο μέσος όρος

    Comment


    • #17
      Καλησπέρα και καλό χειμώνα
      Το βάζω εδω για να με φωτίσει κανενας χριστιανός.
      Σαββατο μεθαύριο κατα τις 10 το πρωί - θέλω να ξεκινήσω για κυλλήνη να περάσω απέναντι Ζάντε.
      Επειδή θα είμαι φορτωμένος με ένα fiat panda σα γαιδούρι , θελω να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να έχει πουθενα στο δρόμο μου χιόνι. Τίποτε κιάτα διακοφτά αρτεμήσια κλπ..
      Παίζει έστω και σαν πιθανότητα να φάω κανα πακέτο και να πρέπει να σταματήσω πουθενα; Δλδ να πετύχω χιονοπτωση στην πορεία μου προς κυλληνη;

      Comment


      • ANTONIS 64
        ANTONIS 64 commented
        Editing a comment
        Στο Αρτεμησιο υπάρχει σοβαρη πιθανότητα να εχει χιόνι. Δεν νομίζω όμως κάτι απαγορευτικό.

        ΥΓ. Γιατί φεύγεις? Θα έχει συνέχεια ο χειμώνας μετά από ένα μικρό διάλειμμα......

    • #18
      Πρέπει να κατέβω στο νησί , έχω δουλειές Αντώνη..
      Μη νομίζεις , στα μέσα φλεβάρη πάλι εδώ θα είμαι Αθήνα να παίζω χιονοπόλεμο
      Ας έρθει πάλι κατεβασιά και ανεβαίνω εγώ , μην αγχώνεσαι χεχε!

      Comment


      • #19
        αχνοφαινεται η πιθανοτητα για την πρωτη θερμη εισβολη , οχι κατι ακραιο-αυτο μας το φυλαει για την ανοιξη- αλλα ειναι αναγκαιο κακο για να εχουμε αλλη μια ψυχρη εισβολη που θα ειναι και το κυκνει ασμα του φετινου χειμωνα , καθως χιονια μαρτιου ειναι μισης μερας , εδω τελη γεναρη και το χιονι στην αττικη ελιωνε βραδινες ωρες αφου δε μπορουσε να κανει αναστροφη απο μουφοσυννεφιες υπολλειματα της διαταρραχης.ας κλεισει το πρωτο μισο οπως περσυ με +7 μετα θα φερει καταβαση για να μαζεψει εν μερει τα κλιματικα.

        προχθες βραδυ ηταν ο ευθυμης λεκκας στο μεγκα και περιεγραψε κατι το οποιο ειχα παρατηρησει καποια στιγμη στην αττικη οδο αλλα δεν το πιστεψα στην συνολικη του διασταση.εκτος των εξοδων για τα αυτοκινητα που σε καποια σημεια ειναι και ανα 5 χλμ , δεν υπαρχουν στο ενδιαμεσο εξοδοι κινδυνου για πεζους!!ειπε οτι ειναι σαν να εισαι σε ενα τουνελ εγκλωβισμενος και οτι για την αττικη οδο εχει κανει αναφορα οτι ποτε δεν εχει κανει ασκηση για χιονια , παρολο π+ου εχει 34 εκχιονιστικα ,απιστευτα πραγματα.Θυμιζω οτι η συμβαση ληγει το 2024 και περιερχεται στο δημοσιο.το 67% το κατεχει ο εθνικος μας εργολαβος και κακες γλωσσες λενε πως ηταν ακομα κια στημενο απο την κυβερνηση για να τον εκθεσουν διοτι θελουν να επαναδιαπραγματευτουν -το ειπε επισημα ο αδωνις-νεα συμβαση με νεο παραχωρησιουχο μαλλον! τραβηγμενο? δε ξερω, αλλα σε αυτη τη χωρα η βρωμια ειναι μεγαλη και δεν εχει χρωμα δυστυχως...

        τελος ο λεκκας ειπε το αυτονοητο.να ετοιμαστουμε για χειροτερα διοτι η κλιματικη κριση ειναι εδω αλλα ξεχασα και ο λεκκας τα παιρνει απο το διεθνες συστημα , τους μασονους και ολες αυτες τις μπουρδες για να προωθησει την πρασινη ενεργεια , σωστα? ας ειμαστε σοβαροι τα χειροτερα ειναι μπροστα μας
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • Alexallaround
          Alexallaround commented
          Editing a comment
          Δημητρη αυτο με τις εξοδους για τους πεζους το ειχα και εγω απορια, αρα οντως δεν υπαρχουν! Ειμαστε αμπαλλοι τελικα...

      • #20
        Θυμήθηκα στις 16/12/2021, 10:47 PM ένα ποστ που είχα κάνει με χάρτες του cfs 6αρι και 12αρι που έδειχναν μπομπα εισβολη για τις 22 Γενάρη και είχα γράψει
        "Για να φτιάξω λίγο τη διάθεση, σκεφτείτε 1 στο μύριο να έβγαινε κάτι από αυτά που δείχνει το cfs...τρομακτικο!" εεε τελικά βγήκε! χαχα

        Comment


        • #21
          Το 1911 νομίζω με το μισό μέτρο χιόνι στην Αθήνα πάλι η κλιματική κρίση έφταιγε; Το υπεροψιμο 1987 με τον ανύπαρκτο χειμώνα; Κ καλά να κάνει χειμώνες όλο κ θερμότερους καταλαβαίνω την καραμέλα αλλά να την πιπιλανε οι περισσότεροι ακόμα κ όταν κάνει χειμώνες ψυχρότερους!! Αυτό με ξεπερνά. Η κλιματική κρίση είναι μια απάτη. Είναι από τα λίγα αναπόδεικτα επιστημονικά θέσφατα της εποχής μας μετά 1990. Ακραία καιρικά φαινόμενα υπήρχαν υπάρχουν κ θα υπάρχουν.

          Επιπλέον το σκεπτικό των συμψιφισμων είναι κάτι τελείως αναπόδεικτο κ υποθετικό. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να το στρώσει φέτος επειδή το έστρωσε πέρσυ. Η στατιστική είναι μέσοι όροι σε ότι αφορά το κλίμα και επουδενί μπορεί να χρησιμοποιηθεί προγνωστικά. Θυμάμαι αρκετά παιδιά πριν το γεγονός της Ελπίδας να αποκλείουν οποιαδήποτε πιθανότητα χιονόστρωσης γιατί το αποκλείουν οι κλιματικές τιμές!!!

          Εγώ λοιπόν πιστεύω πως υπάρχει πιθανότητα και μάλιστα σημαντική να ξαναδούμε σοβαρή χιονόπτωση γιατί πολύ απλά ο χειμώνας έχει ακόμα δρόμο κ μιλάμε για ένα μήνα ιδιαίτερα χιονοβολο στην Αθήνα.


          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • #22
            "Η στατιστική είναι μέσοι όροι σε ότι αφορά το κλίμα και επουδενί μπορεί να χρησιμοποιηθεί προγνωστικά. Θυμάμαι αρκετά παιδιά πριν το γεγονός της Ελπίδας να αποκλείουν οποιαδήποτε πιθανότητα χιονόστρωσης γιατί το αποκλείουν οι κλιματικές τιμές!!!
            Εγώ λοιπόν πιστεύω πως υπάρχει πιθανότητα και μάλιστα σημαντική να ξαναδούμε σοβαρή χιονόπτωση γιατί πολύ απλά ο χειμώνας έχει ακόμα δρόμο κ μιλάμε για ένα μήνα ιδιαίτερα χιονοβολο στην Αθήνα. "


            Στα παραπάνω συνυπογραφω ανεπιφύλακτα. Για το θέμα της κλιματικής αλλαγής ομως έχω εντελώς διαφορετική θεώρηση, για τουλάχιστον 4 σοβαρότατους λόγους.
            1. Η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με εκπομπες Co2 δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. (Ο μονος τρόπος φιλτραρίσματος γίνεται μεσω των δασών που ολοένα μειώνονται) Ακόμα κι αν, αυτή τη στιγμή δεν έχει επίπτωση στο κλίμα κάποια στιγμη θα το κάνει.
            2. Οι διαφορες στη συμπεριφορά του φυτικού βασιλείου (γεωπόνος γαρ), είναι γεγονός εδω και 15 χρόνια τουλάχιστον. Μερικά παραδείγματα απο τον ελλαδικο χώρο. Συνεχής οψίμιση της παραγωγής σε σταφύλια και βερίκκοκα λόγω αδυναμίας συμπλήρωσης των ωρών χαμηλών θερμοκρασιών(λειτουργεί αθροιστικά - απαραίτητο για άνθιση). Διαφοροποίηση ειδών προσβολών (πάμε συνέχεια σε ασθένειες και έντομα που απαιτούν ξηροθερμικές συνθήκες). Δεν θα σας κουράσω με περισσότερα, θα κλείσω μόνο λέγοντας ότι αν πριν κάποιες δεκαετίες λέγαμε ότι θα καλλιεργούν στην Καβάλα επιτραπέζια σταφύλια, θα μας έπαιρναν με τις πέτρες.
            3. Στην Κορινθία το τελευταίο που απασχολούσε τους παραγωγούς ήταν ο κίνδυνος χαλαζιού. Φαινόμενο που παρατηρείτο και παλιά ( ιδαίτερα στις ορεινές περιοχές) αλλα με συχνότητα εφάνισης 1 στα 10-15 χρόνια και σε μικρότερη έκταση. Τώρα είναι σχεδόν ετήσιες οι ζημιές, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
            4. Οι χιονοεισβολές παίρνουν ολοένα και πιο πολυ εναν ισοπεδωτικό χαρακτήρα, με την εννοια ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα χιονίζει στην Πάρνηθα όποτε χιονίζει στο κέντρο Αθήνας, και στα νησιά του Αγαίου.

            Ακόμα όμως κι αν όλοι εμείς που ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή έχουμε λάθος, από την πράσινη ανάπτυξη (αν το διαχειριστούμε σωστά σαν κοινωνίες) μόνο οφέλη Θα έχουμε. Φανταστείτε ένα μέλλον με καθαρό ουρανό, καθαρους υδροφόρους ορίζοντες, που κάθε κατοικία θα είναι ενεργειακά αυτόνομη με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά αλλά και δομικά στη λειτουργία του κράτους.
            Αν έχουν λάθος όμως όσοι αρνούνται την κλιματική αλλαγή, θα έχουμε οδηγηθεί σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση μάλλον εφιαλτική.
            Σκεπτόμενοι τις επόμενες γενιές (είναι χρέος μας, δεν είναι προαιρετικός αλτρουισμός), νομίζω πως οι αποφάσεις μας είναι μονόδρομος.

            Comment


            • #23
              προφανώς κ πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον κ γιατί οχι να στηρίξουμε τη πράσινη ανάπτυξη αρκεί όμως αυτή η πράσινη ανάπτυξη να μην γίνει θηλιά στο λαιμό μας. ( βλέπε αύξηση των τιμών του ρεύματος στα νοικοκυριά λόγω ακομψης βεβιασμένης κ χωρίς σχέδιο κατάργησης των λιγνιτωρυχείων , αύξηση στα καύσιμα, ρήτρα αγοραπωλησίας οικιματος αν δεν είναι ενεργειακό που ουσιαστικά γίνεται ριτρα ανακαίνισης κ ένα σωρό άλλα βάρη στη πλάτη του κοσμακι)

              μια τέτοια πράσινη ανάπτυξη εγώ δεν τη θέλω.

              πάμε τώρα στο κακό co2. ναι είναι θερμοκήπικο αέριο όμως ποσό;;; το έχω ξαναγράψει άπειρες φορές. αν στις 100 μονάδες ενέργειας αυξάνει 1 μονάδα η 10 η 0,1 είναι το ίδιο; όχι. αν λοιπόν αυξάνει κατά μία μονάδα ως προς τι όλη αυτή η καταστροφολογια που μας ακολουθεί από το 1990 κ έπειτα; αυξάνει 10 % ; οκ ας το αποδείξουν ας το βρουν. η μήπως ακόμα χειρότερα αυξάνει κατά 0,1;

              ​​​​​​

              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

              Comment


              • #24
                Καλησπέρα σας, διαβάζω με προσοχή αλλά ΔΕΝ έχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ να αναφέρεται το... Ηλιακό Ελάχιστο, όπου εδώ & κάποια χρόνια έχει ΑΥΞΗΘΕΙ αρκετά..... Όταν λοιπόν έχουμε ηλιακό ελάχιστο (όπου είχε αντιμετωπίσει & παλαιότερα ο πλανήτης μας), σημαίνει & μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας με ότι αυτό συνεπάγεται (περισσότερα κρύα & περισσότερες ζέστες ΑΠΛΑ διότι το κλίμα προσπαθεί να προσαρμοστεί & να ανασυνταχθεί με αυτές τις παραμέτρους εξού & αρκετές ανωμαλίες του κλίματος σχεδόν σε όλες τις εποχές του έτους - η NASA το αναφέρει & ΟΧΙ εγώ).
                Βέβαια κατά την άποψή μου ΔΕΝ θα μπορούσε να καλλιεργηθεί η όποια... "ΚΡΙΣΗ" αν κάποια πράγματα δεν διαστρεβλώνονταν ή αποκρύπτονταν, ειδάλλως (απλά σκεφτείτε το) ΑΝ μέσα στην συζήτηση της Κλιματικής "ΚΡΙΣΗΣ" συζητούσαν & γνωστοποιούσαν στον κόσμο ΚΑΙ για το θέμα του ηλιακού ελαχίστου, αμέσως ο κοινός νους θα έλεγε ότι τελικά ΔΕΝ ευθύνεται ο άνθρωπος για τις όποιες κλιματικές αλλαγές που προκύπτουν (κατά κόρον) αλλά...... ένα ή περισσότερα φυσικά φαινόμενά από μόνα τους, ΟΠΟΥ ΔΕΝ είναι & η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος (ανά τους αιώνες στον πλανήτη μας).
                Τελειώνοντας να σας πω την άποψή μου για κάτι ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ.
                Οποιοδήποτε πρόβλημα έχει προκύψει, προκύπτει ή θα προκύψει στο μέλλον ΚΑΙ ακολουθεί την λέξη... ΚΡΙΣΗ, είναι απλά ΑΠΑΤΗ (κατά ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό).

                Υ.Γ.1
                Ας θυμηθούμε όλοι μαζι:
                Οικονομική.... ΚΡΙΣΗ
                Υγειονομική... ΚΡΙΣΗ
                Κλιματική... ΚΡΙΣΗ
                Ενεργειακή... ΚΡΙΣΗ
                Επισυτιστική... ΚΡΙΣΗ
                κτλ..... (στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον).

                Υ.Γ.2
                Κλιματικές αλλαγές έχει βιώσει ΠΟΛΛΕΣ φορές ο πλανήτης, ακόμα κι όταν ο άνθρωπος ΔΕΝ είχε ανακαλύψει αεροπλάνα, βαπόρια, εργοστάσια & πάει λέγοντας.

                Υ.Γ.3
                ΝΑΙ, όσον αφορά για τις πυρκαγιές των δασών στον πλανήτη (εμπρηστικώς κατά 99% του συνόλου), να τους βρουν & να τους ΚΑΨΟΥΝ (αλλά για έναν ΠΕΡΙΕΡΓΟ λόγο ΔΕΝ τους... "βρίσκουν").
                Έφθασαν στο σημείο π.χ. το καλοκαίρι του '21 να μας πουν (σύσσωμο το πολιτικό σύστημα & τα τσιράκια τους - ΚΑΝΕΝΑΝ δεν βγάζω εκτός), ότι τα δένδρα έπαιρναν φωτιά από... μόνα τους λόγω των.... "υψηλών" θερμοκρασιών (40,41,42 C ), σαν να μας έλεγαν ότι τα δένδρα είναι... γκαζόδενδρα (όπως πέφτουν τα κουκουνάρια, έτσι πολλά δένδρα βγάζουν... γκαζάκια & αρπάζουν από "ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ").

                Τροφή για σκέψεις λοιπόν & να λειτουργούμε ΠΛΕΟΝ την Λογική μας !!! (για ΟΛΕΣ τις... "ΚΡΙΣΕΙΣ")


                ΑΥΤΑ
                Last edited by Xionias Attikis; 28/01/2022, 04:34 PM.
                Υπομονή Και.... Επιμονή Στην Υπομονή!!!

                https://media.tenor.co/images/cd7c32...75b3fc32ce/raw

                Comment


                • #25
                  "Έφθασαν στο σημείο π.χ. το καλοκαίρι του '21 να μας πουν (σύσσωμο το πολιτικό σύστημα & τα τσιράκια τους - ΚΑΝΕΝΑΝ δεν βγάζω εκτός), ότι τα δένδρα έπαιρναν φωτιά από... μόνα τους λόγω των.... "υψηλών" θερμοκρασιών (40,41,42 C ), σαν να μας έλεγαν ότι τα δένδρα είναι... γκαζόδενδρα (όπως πέφτουν τα κουκουνάρια, έτσι πολλά δένδρα βγάζουν... γκαζάκια & αρπάζουν από "ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ")."

                  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατι χάνουμε το όποιο δικιο μας , ακόμα κι εκεί που το έχουμε. Δασικές πυρκαγιες υπήρχαν και πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στον πλανήτη, και ακόμα εκδηλώνονται σε περιοχές που δεν πατάει ψυχή. Είναι ένας από τους παμπάλαιους φυσικούς μηχανισμούς ανανέωσης των δασών. Προσοχή λίγο, τι γράφουμε ρε παιδια. .

                  Comment


                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    Για τις πυρκαγιές που έγραψα, ανεφέρθη σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα (καλοκαίρι 2021 ΕΛΛΑΔΑ) & δεν έγραψα ΓΕΝΙΚΑ στον πλανήτη αλλά πολύ περισσότερο ανεφέρθη & στις θερμοκρασίες που έλαβαν χώρα εκείνο το διάστημα όπου ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να αρπάξει "εύκολα" ένα δένδρο με 40C..... Aπλά τα πράγματα (& στο Ντουμπάι έχουν αρπάξει φοίνικες ΑΛΛΑ με 50+ C - & μιλάω για φοίνικα όπου είναι απ' τα πλέον πιο εύκολα δενδρα να αρπάξουν φωτιά λόγω πολύ υψηλής θερμοκρασίας).
                    Επομένως γνωρίζω & ξέρω πολύ καλα όταν γράφω τι ακριβώς γράφω!!!!!

                    Υ.Γ.
                    Το post βέβαια είναι για τους χάρτες Φεβρουαρίου αλλά ξεφύγαμε ολίγον τι - δεν πειράζει όμως πιστεύω, το καλύτερο είναι η ανταλλαγή απόψεων για εμένα - κοινώς ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!!

                    Άντε με το καλό & τα ΕΠΟΜΕΝΑ χιόνια στην Αττική (με ΛΙΓΟΤΕΡΑ - ΚΑΘΟΛΟΥ προβλήματα)

                • #26
                  Συγγνώμη, αν σε έθιξα με το σχόλιο μου!! Δεν είχα κανένα τέτοιο σκοπό. Ο γραπτός λόγος κάποιες φορές, δημιουργεί παρανοήσεις.
                  Απλά να συμπληρώσω οτι μιλαω για τα πευκοδάση. Η μέση τιμή χρόνου για την αυτοανανέωση τους, είναι το πολύ τα 40-50 έτη.
                  Για τους χαρτες, νομιζω ότι δινεται σήμα περίπου για τις 10 του μήνα.

                  Comment


                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    Δεν ένιωσα ότι με έθιξες, κάθε άλλο όπως έγραψα προς το τέλος η ανταλλαγή απόψεων είναι το Α & το Ω!!!!! (& για τον γραπτό λόγο έχεις απόλυτο δίκιο, πολλές φορές γίνονται παρεξηγήσεις αλλά όχι στην προκειμένη περίπτωση)

                    Άντε, ΑΜΗΝ & πότε!!!!!!!

                • #27
                  Μας τελείωσε πριν καν έρθει κ αυτή η θερμή εισβολή.....

                  Μέχρι τώρα έχουμε μια θερμή εισβολή όλο το φθινόπωρο κ άλλη μια στις αρχές Ιανουαρίου. Πάντα τέτοια....
                  Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                  Comment


                  • #28
                    https://www.google.com/amp/s/www.lib...ia-mas-/394167
                    Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δάσκαλου το καλοκαίρι. Μην τον πιστεύετε όμως. Τα παίρνει και αυτός όπως και ο Ευθύμιος Λέκκας από τους μασόνους , τον Τζορτζ Σόρος, τους ιλουμινατι , από νεοταξιτες , από τον Μπιλ Γκέιτς για να υπερθεματιζουν περί κλιματικής αλλαγής για αυτό τους βλέπετε να κυκλοφορούν μα λιμουζίνες να έχουν σπίτια με πισίνες κτλ
                    ομοιος ομοιω αει πελαζει

                    Comment


                    • #29
                      Τι λέτε γι αυτό στις 4 Φλεβάρη;

                      Comment


                      • #30
                        Originally posted by ΠέτροςΑ View Post
                        Τι λέτε γι αυτό στις 4 Φλεβάρη;
                        Για 5-6 μέρες μπροστά δεν είναι άσχημο. Μπαίνουμε στη μάχη της νιφάδας πάλι. Έχει όμως ταβάνι δεν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.
                        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                        Comment


                        • ΠέτροςΑ
                          ΠέτροςΑ commented
                          Editing a comment
                          Ναι να το δούμε να πέφτει. Νομίζω είναι εφικτό.
                      Working...
                      X