Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.....

    Ανοιγω ενα θεμα να ξεχαρμανιασουμε πανω σε αυτο το αμφιλεγομενο ζητημα με αφορμη την αναρτηση του δασκαλου με ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο. Αξιζει να το διαβασετε . Μεσες ακρες λεει αυτο που οι περισσοτεροι λεμε , οτι κατι δε παει καλα και αναφερει ενα ωραιο παραδειγμα. Το οτι κονομανε φαρμακευτικες με τον covid δεν αναιρει το γεγονος οτι υπαρχει. Το πως και το γιατι ειναι μια μεγαλη ιστορια , η οποια επιδεχεται ακομα και θεωριων συνομωσιας αλλα στο θεμα κλιματικης αλλαγης και πρασινης μεταβασης , το οτι κονομανε πολλοι απο αυτοι την ιστορια δε σημαινει οτι δεν υφισταται. Σοκαριστικη η μεταβολη που εχει επελθει στην αρκτικη. Παραπεμπω
    ziakopoulos: «Μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό που πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη»
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

  • #2
    Originally posted by DIMITRISPAP View Post
    Το οτι κονομανε φαρμακευτικες με τον covid δεν αναιρει το γεγονος οτι υπαρχει. Το πως και το γιατι ειναι μια μεγαλη ιστορια , η οποια επιδεχεται ακομα και θεωριων συνομωσιας αλλα στο θεμα κλιματικης αλλαγης και πρασινης μεταβασης , το οτι κονομανε πολλοι απο αυτοι την ιστορια δε σημαινει οτι δεν υφισταται.
    Πολύ στοχευμένη κουβέντα αυτό, και είναι νομίζω κάτι που μπερδεύει πολλούς (και με την πανδημία και με την ανθρωπογενή μόλυνση του περιβάλλοντος και με διάφορα άλλα).

    Δε ξέρω σε τί βαθμό πραγματικά επηρεάζουμε το κλίμα στο τέλος της ημέρας, αλλά το γεγονός ότι διακυβέβονται συμφέρονται και από τις δύο πλευρές δεν επηρεάζει το γεγονός ότι ο άνθρωπος κάνει ζημιά στον πλανήτη.

    Comment


    • #3
      ένα πρώτο σχόλιο και θα ακολουθήσουν και άλλα.
      ο δάσκαλος μιλάει για την παραπλανητική ( κατ αυτόν) τάση του χειμώνα που δείχνει μικρή μείωση στους χειμερινούς πάγους τα τελευταία 40 χρόνια. σε αντίθεση με τη μεγάλη κατηφόρα στον πάγο τους θερινούς μήνες.

      φυσικά είτε το φυσικό είτε το ανθρωπογενές ενισχυμένο φαινόμενο του θερμοκηπίου χρειάζεται την ηλιακή ακτινοβολία για να εκφραστεί. χωρίς την υπέρυθρη ακτινοβολία το φαινόμενο εκμηδενίζεται.

      ένα δεύτερο σχόλιο έχει να κάνει με την έλλειψη της τελευταίας μέτρησης του χειμώνα του 22 που ακόμα δεν έχει λάβει τη μέγιστη τιμή της. αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στο διάγραμμα ( μαύρη γραμμή) που παραθέτει και είναι σημαντικό διότι αλλάζει και επιβεβαιώνει θα έλεγα κάτι ακόμα πιο σημαντικό. ποιο είναι αυτό;

      οι πάγοι από το 2005 περίπου και μετά είτε οι θερινοί είτε οι χειμερινοί είναι στάσιμοι! αυτό δεν είναι κ λίγο αν αναλογιστεί κανείς ότι για τα κλιματικά δεδομένα χρειάζονται περίπου 30 χρόνια. εδώ λοιπόν ήδη μιλάμε για 15+ χρόνια με μια σταθερή πορεία του πολικού πάγου ενώ αντίστοιχα έχουμε αύξηση των θερμοκηπικων αερίων ανά έτος τα τελευταία 15+ χρόνια.

      αναφέρεται επίσης ότι η επιστήμη έχει ερμηνεύσει και μάλιστα ικανοποιητικά τη κλιματική συμπεριφορά του πλανήτη μας. πότε έγινε αυτό αλήθεια; έχει εξηγηθεί τι προκάλεσε την εποχή των παγετώνων; έχει εξηγηθεί γιατί πριν 1000 χρόνια η ευρώπη ήταν πολύ θερμότερη από τη σημερινή βιομηχανική εποχή; έχει εξηγηθεί γιατί η αύξηση του co2 ακολουθεί την κατά περιόδους θέρμανση σε περιοχές της γης;

      αν ναι ας μας το πουν. αν όχι ας μην λένε ανακρίβειες.

      πόσο τις % τελεσπαντων συμμετεχει το co2 στην αύξηση της ενέργειας στο σύστημα γη ατμόσφαιρα;

      ​​​​​​​έπεται συνέχεια....
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

      Comment


      • #4
        https://www.google.com/amp/s/gr.euro...thn-antarktiki

        Το έψαξα από πολλές μεριές και είναι πλέον επιβεβαιωμένο. Ιστορικό ρεκόρ υψηλής τ στην ανατολική Ανταρκτική. Σύμφωνα με το άρθρο επίσης , η παγοκαλυψη στην Ανταρκτική είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από όταν υπάρχει δορυφορική κάλυψη , δηλαδή το 1979. Πολλά τα ρεκόρ που σπάνε τα τελευταία χρόνια και σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο , βλέπε Ελλάδα π.χ
        ομοιος ομοιω αει πελαζει

        Comment


        • #5
          Καλησπέρα. Όποια μέσο μακροπρόθεσμη εκτίμηση και αν δεις συμφωνούν σε ένα πράγμα. Το θερμότερο ever ευρωπαϊκό καλοκαίρι όλων των εποχών θα το διαδεχθεί ένα επίσης ζορικο καλοκαίρι με θετική απόκλιση πανευρωπαϊκά πλην Σκανδιναβίας. Στην Ελλάδα προβλέπονται συνεχείς θερμές εισβολές αλλά και αστάθειες που θα ακολουθούν τα κύματα καύσωνα. Φαίνεται ότι φέτος το ολοκαύτωμα θα μετατοπιστεί δυτικότερα προς Ιταλία . Ελαφρώς ηπιότερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρσυ για εδώ. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Σαν κατακλείδα των εκτιμήσεων, η διεθνής επιστημονική αρθρογραφία κάνει λόγο για νέα θερμή κανονικότητα. Οπλιστείτε με υπομονή , η πρώτη θερμή εισβολή διαρκείας με 36-37αρια είναι προ των πυλών και είναι ακόμα Μάιος. Καλό καλοκαίρι αν και δε το βλέπω από πολλές απόψεις...
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #6
            Γεια σας κ καλό ΧΕΙΜΩΝΑ!
            Η αγαπημένη μας εποχή φτάνει κ μαζί της το καιρικό ενδιαφέρον.

            Ένα κανονικό καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του. Τίποτα το συγκλονιστικό δεν συνέβη ούτε φέτος....

            Οσοι επιστήμονες της δεκαρας περίμεναν κ φέτος ελάχιστη πολική παγοκαλυψη σε πείσμα της φύσης που έχει τους δικούς της ρυθμούς τους απογοήτευσε ακόμα μια χρονιά.

            Απεναντίας. Ο φετινός θερινός πάγος φαίνεται ότι θα είναι ο περισσότερος της τελευταίας 15 ετιας!! Θυμίζω ότι από το 2012 οι περισσότεροι περίμεναν ότι ως το 2020 δεν θα υπήρχε καν πολικός πάγος το καλοκαίρι.

            Η καταστροφολογια κατά τα άλλα συνεχίζεται αρκεί να πέφτει το παραδακι....από γνωστά κ άγνωστα πράσινα κέντρα.
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

            Comment


            • #7
              Για δυτική Ελλάδα, σε πολλές περιοχές ήταν το θερμότερο καλοκαίρι όλων των εποχών. Στη μεγάλη Βρετανία ενώ πέρσυ σε πολλές περιοχές είχαμε το πιο υετοφορο καλοκαίρι όλων των εποχών , φέτος σε περισσότερες το ξηροτερο όλων των εποχών κάτι το οποίο ισχύει και για περιοχές της κεντρικής Ευρώπης. Η εικόνα του Δούναβη όλα τα λεφτά. Στο Λονδίνο και την κεντρική Αγγλία ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας όλων των εποχών ενώ η Ιταλία έχει ρεκόρ θερμών εισβολών όλων των εποχών κάτι το οποίο φαίνεται και από την εικόνα της δυτικής Ελλάδας. Τα ανατολικά γλίτωσαν από μελτέμια. Κάτι τελευταίο. Για την περιοχή μου και όχι μόνο, ο Αύγουστος τείνει να βγει ο πιο υετοφορος μήνας του έτους κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές! Όλα καλά!
              ομοιος ομοιω αει πελαζει

              Comment


              • #8
                Αυτό το "όλων των εποχών" τι σημαίνει; Από πότε μετράει; Μήπως τα τελευταία 30 η 40 χρόνια; Ξέρεις αν συνέβη ξανα πριν 100 200 κλπ χρόνια; Πώς λοιπόν λες "όλων των εποχών";

                Πρέπει λοιπόν να πεις " από τότε που υπάρχουν αξιόπιστες μετρήσεις". Άρα τα τελευταία 40 χρόνια. Από μια εικόνα λοιπόν μόλις 40 ετών βγάζεις συμπεράσματα ότι το κλίμα έχει απορρυθμιστει κ μάλιστα ότι για όλα φταίει το co2; . Είναι σαν να μου λες ότι γνωρίζοντας κάθε γωνιά του οικοπέδου σου γνωρίζεις κ κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν στέκουν σε καμία λογική όλα αυτά. Να στο πω αλλιώς δεν είναι αποδείξεις.

                Πώς η πιο ευαίσθητη περιοχή στην "ραγδαία" άνοδο της Τ που είναι ο β.πολος ( γιατί είναι θαλάσσιος) δεν έχει μειωθεί τα τελευταία 20 " καυτά" έτη; Υπάρχουν και άλλα πολλά εύλογα ερωτήματα που τα έχω ξαναπαραθεσει άλλα ας μείνουμε στο πιο προφανές.

                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • #9
                  Όταν λέω όλων των εποχών αναφέρομαι προφανώς από όταν υπάρχουν καταγραφές. Έχουμε και λέμε.
                  Φέτος έλιωσε παγετώνας ( στην Ελβετία) που υπήρχε για εκατοντάδες χρόνια. Απο επίσημες καταγραφές της μετεωρολογικής υπηρεσίας Γερμανίας Αυστρίας και Γαλλίας συνολικά οι παγετώνες στις Άλπεις έχουν υποστεί μείωση τουλάχιστον 50%. Στη Γαλλία καταγράφηκε ο θερμότερος Ιούλιος όλων των εποχών (200 έτη). Στην Αγγλία έχουμε καυσωνικα ρεκόρ 200 ετών στα κεντρονοτια του νησιού, και σε κάποιες περιπτώσεις το ξηροτερο καλοκαίρι των τελευταίων 200 ετών. Σε περιοχές της Γερμανίας της Αυστρίας της εχουμε το ξηροτερο καλοκαίρι των τελευταίων 100 ετών. Στην Ισπανία εγκαταλείπουν αν είναι δυνατόν την παραγωγή ελαίου και στρέφονται στα φυστίκια απόρροια της δραματικής μείωσης βροχών τα τελευταία 10-15 χρόνια. Η Ιταλία τα χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής ελαιολάδου λόγω σημαντικής μείωσης υετού επίσης τα τελευταία 10-15 χρόνια . Υπάρχουν και άλλα πάμπολα παραδείγματα. Τώρα , αν υποθέσουμε ότι επίσημοι φορείς όπως οι μετεωρολογικές υπηρεσίες κρατών της Ε.ε , τα παίρνουν από τον Τζορτζ Σόρος, από τους ιλουμινατι το εβραϊκό λόμπι και τους κατασκευαστές αιολικών πάρκων για να παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία, τότε πράγματι η συζήτηση αλλάζει επίπεδο και κινείται στη σφαίρα της φαντασίας
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment

                  Working...
                  X