Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός προγνωστικών χαρτών Μαρτίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!

    Μόνο ο Αμερικάνος είναι κακος Ukmo πολύ καλό Icon πολύ καλό Gem αρκετά καλό Ιάπωνας πολύ καλός και όλοι αυτοί φέρνουν το κρύο νωρίτερα με υετο. Δλδ Πέμπτη από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον δίνουν καθαρό χιόνι ενώ υποστηρίζουν και την υποτροπή του Σαββάτου.

    Θα δούμε και τα ενσεμπλ του τζιφου και ελπίζουμε να πέσει αυτός. Εννοείται θα δούμε και Ευρωπαίο σε λίγο.
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • #32
      Κ ο Ευρωπαίος αρκετά καλός στο δρόμο του Άγγλου. Πρέπει στα επόμενα ραν να υποχωρήσει ο Αμερικάνος για να δούμε
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

      Comment


      • #33
        Μας "καλόμαθε" ο φετινός χειμώνας!!! Άλλες χρονιές με τέτοια σιβηρική κατεβασιά θα είμασταν ήδη στη σελίδα 30 των σχολιασμών!! Φέτος είναι απλά "άλλο ένα χιόνι" Πάμε γερά!!!

        Comment


        • #34
          μαζεματα .αν δεν ειχε προηγηθει η ελπιδα και ηταν ας πουμε φλεβαρης θα ειχα τα νευρα μου ομως τωρα το βλεπω ως και με καλη διαθεση.δεν ειναι καθε μερα του αη γιαννη. αστραψε και βροντηξε ο δασκαλος δειχνοντας εμμεσως κλεαρχο ο οποιος μιλησε για επαναληψη ελπιδας με ακομα μεγαλυτερη ενταση πιθανον ενω εβαλα για πλακα χθες το ραδιο χαλαζι με live γνωστων αγνωστων και το hopecasting πηγαινε συννεφο , αστειοτητες. ψυχρη εισβολη θα εχουμε εχει κλειδωσει , χιονια εως πολυ χαμηλα θα εχουμε και υπαρχουν προυποθεσεις για σοβαρο χιονι σε ημιορεινα κεντρικης'ανατολικης ελλαδας και ορεινα πελλοπονησου ενω και βορεια θα το δουνε φυσικα..για αττικη ειναι στο οριο η κατασταση για λεκανοπεδιο για χιονοπτωση...αυτα
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #35
            Καλησπέρα στη καιρική παρέα.

            Νομίζω μετά και τα σημερινά 12αρια η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο τη Πέμπτη δεν χάνεται. Ακόμα κ ο χειρότερος από όλους Αμερικάνος δίνει χιονουετο από τα 100μ. Ο δε Ευρωπαίος ήρθε ακόμη ΝΔτερα και είναι μακράν το καλύτερο σενάριο με το Ουκμο πολύ κοντά το Gem να έπεται πολύ καλό και το Icon οπότε θεωρώ ότι η Πέμπτη ίσως κρύβει θετικές εκπλήξεις για τους άνω των 150-200μ ενώ θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι το κέντρο.

            Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ΒΔ ρεύμα στα 700 με βάση το τζιφο την Πέμπτη που σημαίνει φαινόμενα ον οφ και φαινόμενα κυρίως στα βόρεια του νομού και κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους. Αν επικρατήσει το σενάριο του τζιφου για Πέμπτη νομίζω ότι ο υετός θα είναι πολύ λίγος και υπερεκτιμημένος στους χάρτες του 0.25 της μοίρας. Πάντως κ πάλι το κέντρο νιφάδες θα δει.

            Για το μετά είπαμε αύριο θα ξέρουμε μάλλον που πάει το πράγμα κ εκεί ελπίζουμε ο μοναχικός τζίφος να ηττηθεί κατά κράτος από όλους τους υπόλοιπους.

            Είναι πάντως μια εντυπωσιακή χιονοκακοκαιρια τόσο για τον μήνα που είμαστε όσο κ για το χειμώνα γενικότερα. Μην κοιτάτε που ο Γενάρης βγήκε ψυχρός σε ένα πιο θερμό χειμώνα αυτή η εβδομάδα του Μαρτίου θα ήταν και το πικ του χειμώνα!

            Όσο για το ενδεχόμενο χιονόστρωσης για 2η φορά στον ίδιο χειμώνα κ μετά την πέρσυνη χιονόστρωση ε αυτό είναι κάτι που ούτε στο πιο τρελό όνειρο μας δεν θα το βλέπαμε! Ενώ πολλές πόλεις πολύ βορειότερα μας έχουν πολύ χαμηλότερη χιονοεπιδοση.

            Σημειωτεον ότι τις επόμενες μέρες θα χιονίζει εδώ στη Ρωσία και τη Νορβηγία από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
            Last edited by icestorm; 07/03/2022, 10:05 PM.
            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

            Comment


            • #36
              Φρέσκα νέα!

              Διαφαίνεται μια πρώτη κωλοτουμπα τζιφου προς τους υπόλοιπους για μετά την Πέμπτη. Αυτό θέλαμε κ θέλουμε η ψυχρή λίμνη να μην φύγει ΒΔ αλλά να πάει αν όχι ΝΔ έστω Δυτικά.

              Τώρα τι γίνεται. Κατά το Σάββατο μας πλησιάζει το θερμό μέτωπο ενός βαρομετρικου χαμηλου με κέντρο τη Σαρδηνία. Πέφτει όμως πάνω στις μπετόν αρμέ υψηλές πιέσεις πάνω από την ανατολική Ελλάδα και μένει στάσιμο και μάλιστα οποσθοδρομει κατά τη διάρκεια της Κυριακής για αυτό κ αν δείτε οι άνεμοι στα 700 τη Κυριακή γίνονται ΝΔ.

              Αν καταφέρουμε και μπούμε στο όριο των φαινομένων του στασιμου θερμού μετώπου με τις Τ χαμηλότερα κάτω από τα 1500μ ( εγκλωβισμός ψύχους ) θα πάμε για απίστευτη Στούπα την Κυριακή!

              Για Πέμπτη αύξησε κ άλλο τον υετο αλλά νομίζω εκεί τον υπερεκτιμαει. Πάντως την Πέμπτη χιόνι θα δει το λεκανοπέδιο. Ίσως απλή κατά διαστήματα χιονόπτωση αλλά θα τη δει.
              Last edited by icestorm; 08/03/2022, 12:35 AM.
              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

              Comment


              • #37
                Καλημέρα!

                Μετά και τα πρωινά ραν η κωλοτουμπα προς το παρόν γίνεται προς Τζιφο για Σκ. Πάντως δεν έχει κριθεί ακομα αυτό το διάστημα. Την Τετάρτη κατά 90% θα ξέρουμε.
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • #38
                  Ευτυχώς μετριάζεται ακόμα περισσότερο η όλη η κατάσταση. Εντάξει το λεκανοπέδιο θα έχει σπαστό καιρό και οι μέγιστες θα προσεγγίζουν ακόμα και τους 10 βαθμού όταν θα έχει ήλιο , τη νύχτα θα έχει κρύο και μακάρι να αποφύγουν όλοι τους ισχυρούς παγετούς. Μας φτάνει η ενεργειακή κρίση δε θέλουμε και άλλες
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    ε, τότε να ΜΗΝ ξαναχιονίσει ποτέ, να ΜΗΝ ξαναβρεξει ποτέ.....
                    Το τόσο.... ΤΟΣΟ

                    Ήμαρτον όμως, ΗΜΑΡΤΟΝ

                  • e8nikaras
                    e8nikaras commented
                    Editing a comment
                    Θα συμφωνήσω με τον panos_doctor, και στην τελική 8 Μαρτίου έχουμε, όχι Απρίλιο. Δηλαδή να θεωρούμε φυσιολογικό που ποτίζουμε μέχρι μέσα Νοεμβρίου;;; Είναι νορμάλ να μιλάμε για 2,5 μήνες χειμώνα;; Γεωγραφικά μπορεί να μην είμαστε στην Φινλανδία αλλά μην καταντήσουμε Αίγυπτος. Να σας δω όταν θα κάνει 45αρια τι θα γράφετε.

                  • stelladeli
                    stelladeli commented
                    Editing a comment
                    Επειδή ο dimitrispap, όπως και κάθε άλλος, δεν είναι ούτε γουρλής, ούτε γρουσούζης κι ούτε έχει άμεση εξουσία πάνω στον καιρό, εγώ έχω να πω ότι σχόλια σαν κι αυτά μας μαθαίνουν να βλέπουμε και τα θετικά σε περίπτωση που στην τελική δεν μας κάθεται το χιόνι. Έτσι δεν είναι σκέτη απογοήτευση. Απόλυτα σεβαστό και χρήσιμο το σχόλιό σου λοιπόν, Δημήτρη.

                • #39
                  Τι ημαρτον ρε φίλε υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που ζούνε από την αγροτική παραγωγή μεγάλο μέρος και της δικής μου , χιόνι και παγετός μέσα Μαρτίου είναι καταστροφή κάνε μας τη χάρη απογευματιατικα που θα μας πεις και ημαρτον
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • panos_doctor
                    panos_doctor commented
                    Editing a comment
                    Αυτό το φόρουμ είναι για τους λάτρεις του χιονιού και θέλουμε να το βλέπουμε να πέφτει και τον Ιούλιο. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα φόρουμ για την αγροτιά και να κάνετε βουντου να μην χιονίζει ποτέ τον Μάρτιο. Δικαίωμα σου. Μην έρχεσαι όμως και μας λες "ευτυχώς μετριάζεται η κατάσταση". Κράτα το συγκεκριμένο σχόλιο για τον εαυτό σου.

                  • Xionias Attikis
                    Xionias Attikis commented
                    Editing a comment
                    Εμας μας αρέσει το χίονι δε πα να πέφτει & Απρίλιο όπως & κάποιου του αρέσει να βρέχει & να κάθεται σπιτάκι του & να χαζεύει αλλά υπάρχουν & πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι δεν έχουν σπίτι & κοιμούνται στα παγκάκια & βρέχονται & κρυώνουν (ΔΥΣΤΥΧΩΣ). ΑΥΤΌ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ? ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΝΙΏΘΕΙ αυτός άσχημα όποτε βρέχει επειδή απλά του αρέσει ως φαινόμενο? Κοινώς λοιπόν ότι πράξει η φύση εκτός... αν πιστεύεις ότι & για το κρύο που θα έρθει φταίει ΠΑΛΙ ο ανθρωπος - κλιματική... ΚΡΙΣΗ (όπως διαλλαλούσες για τις ΦΩΤΙΈς ΠΈΡΣΥ ΌΤΙ ΦΤΑΊΕΙ ΚΑΤΆ ΚΌΡΟΝ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ κριση που την επροκάλεσε ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ο άνθρωπος). Όσα χρόνια είμαι εδώ ΟΛΟ μιζέρια είσαι, κατσουφιά & ΠΟΛΥΞΕΡΙΑΣΗ.
                    Υ.Γ.
                    & Τα... "φίλε" & "κάνε μας την χάρη" ΑΛΛΟΥ & ΟΧΙ εδώ μέσα & δη σε εμένα.

                • #40
                  Δεν μας θέλει με τίποτα στη Θεσσαλονίκη φέτος. Με τίποτα.
                  Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

                  Comment


                  • ANTONIS 64
                    ANTONIS 64 commented
                    Editing a comment
                    Υπομονή φίλε μου. Ρόδα είναι και γυρίζει.

                • #41
                  Παιδιά, ας σεβαστούμε όλες τις απόψεις και επιθυμίες. Ολοι χιονόφιλοι είμαστε, εδω μέσα. Ομως οι καιροί είναι δύσκολοι και τα συναισθήματα όλων περίεργα και ανάμεικτα, όπως και τα δικά μου.
                  Χαμηλά τους τόνους λοιπον και στο κατω κατω, κανείς μας δεν ελέγχει τον καιρό. Αυτός στο τέλος θα κάνει ότι θέλει.......
                  Με αυτο σαν δεδομένο εγω προσωπικά αν χιονίσει θα το χαρώ, κι αν δεν χιονίσει πάλι θα χαρώ για άλλους λόγους βέβαια.
                  Last edited by ANTONIS 64; 08/03/2022, 07:53 PM.

                  Comment


                  • diko
                    diko commented
                    Editing a comment
                    Συμφωνώ μέχρι τελείας. Σε όλα.
                    Last edited by diko; 08/03/2022, 09:11 PM.

                • #42
                  14αρια κατά τόπους μέγιστες στο λεκανοπέδιο σήμερα με οριακά αρνητικές τιμές στα 850 παρακαλω και κυρίως συννεφιά , δείγμα του που έχουμε εισέλθει ημερολογιακά. Οι χαμηλές τ ουσιαστικά θα μας συνοδεύουν μέχρι τέλη βδομάδας μετά εξομαλυνεται σταδιακά η κατάσταση. Ο δάσκαλος μίλησε για αερομεταφερόμενες νιφάδες λεκανοπέδιο και αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο.
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • #43
                    Παίδες Ειρήνη υμίν!

                    Είμαστε μια χούφτα πλέον σ αυτό τον χώρο ας μην γίνουμε ροντέο.

                    Καταλαβαίνω το Δημήτρη όμως από την άλλη η στατιστική που στον καιρό την έχουμε βαφτίσει κλίμα δεν λέει ψέματα ( χονδροειδή διότι κάθε χρόνο δεν ακολουθείται κατά γράμμα). Τι λέει λοιπόν; Λέει ότι οι χιονοπτώσεις του Μαρτίου είναι ΣΑΦΩΣ περισσότερες από αυτές του Δεκεμβρίου. Άρα τίποτα το παράλογο και το αφύσικο και το εκτός εποχής δεν θα συμβεί αν χιονιστουμε!

                    Πάμε τώρα στο ζουμί. Θα χιονιστουμε; Τα 12 άρια ΟΛΩΝ των μοντέλων είχαν σαφείς βελτιώσεις τόσο για την Πέμπτη όσο κ για το Σάββατο.

                    Με απασχόλησε πολύ το εξής κ το είπα κ χθες. Πώς φαίνεται υετός κ μάλιστα όχι αμελητέος σε όλο το νομό ενώ δεν έχουμε ούτε επαρκές δυναμικό αίτιο ούτε ευνοϊκούς ανέμους στα 700. Μάλιστα σήμερα ο υετός που δίνεται για την Πέμπτη φαίνεται περισσότερος και από τον αυριανό!!

                    Η πρώτη μου ( εύκολη ) εξήγηση ήταν ότι απλά τον υπερεκτιμαει εξάλλου το έχει ξανακάνει. Όμως σε κάθε ραν τον αυξάνει οπότε κάθισα όσο προλάβαινα να βρω μια απάντηση.

                    Καταρχάς και μόνο η κατεύθυνση του Αυλώνα από ΒΑ είναι ικανή να δημιουργήσει αστάθεια. Επιπλέον αστάθεια δημιουργούν οι πολικής προέλευσης αέριες μάζες που θα περάσουν πάνω από το θερμό Αιγαίο. Οι άνεμοι μέχρι τα 850 θα είναι ΒΑ αλλά χωρίς δυνατό αίτιο θα έχουμε φαινόμενα ον οφ. Όμως κ πάλι από που τόσος υετός σε όλο το νομό;;
                    Αν δείτε στους χάρτες του μετεοσιελ στο στροβιλισμό στα 900 hp υπάρχει μια γραμμή θετικού στροβιλισμού κ άρα σχηματισμού νεφών ΒΔ μας. Με το ΒΔ στα 700 αυτά τα νέφη μπαίνουν στο λεκανοπέδιο. Δλδ αντί να λειτουργούν ως νεφοδιαλυτες όπως άλλες φορές κάνουν το αντίστροφο!!! Μπορεί να είμαι λάθος όμως αυτήν την εξήγηση δίνω.

                    Τώρα την Πέμπτη εγώ περιμένω ικανές εξάρσεις που θα πιάσουν κ το κέντρο και διαφωνώ με την εκτίμηση του κ . Ζιακοπουλου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι μέτριας έντασης ενώ κάτω από τα 200-250 δεν βλέπω χιονόστρωση κυρίως λόγω του ότι όλο αυτό θα γίνει μερα. Χιόνι όμως κατά διαστήματα θα πέφτει μέχρι τα 50-100μ.

                    Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι το Σκ όπου η αποκομμενη λίμνη είναι χιονόμπαλα όπου πλησιάσει κ έχει ποιοτικότερα χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά της Πέμπτης. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό και για τότε!!

                    Stay tuned falks να δούμε τι θα γίνει σε όσα συναρπαστικά καιρικά μας συμβαίνουν φέτος κ μας κάνουν λίγο να ξεχνάμε τα προβλήματα μας
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                    Comment


                    • #44
                      Για τιμωρία ο Δημήτρης θα ανοιξει αναφορές του Φιλίππου!!!!χαχα
                      2002!

                      Comment


                      • ampalaeo
                        ampalaeo commented
                        Editing a comment
                        Χαχαχα. Δημήτρη οφείλεις να ανοίξεις το thread

                    • #45
                      Originally posted by DIMITRISPAP View Post
                      14αρια κατά τόπους μέγιστες στο λεκανοπέδιο σήμερα με οριακά αρνητικές τιμές στα 850 παρακαλω και κυρίως συννεφιά , δείγμα του που έχουμε εισέλθει ημερολογιακά. Οι χαμηλές τ ουσιαστικά θα μας συνοδεύουν μέχρι τέλη βδομάδας μετά εξομαλυνεται σταδιακά η κατάσταση. Ο δάσκαλος μίλησε για αερομεταφερόμενες νιφάδες λεκανοπέδιο και αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο.
                      Ο κυριος Ζιακοπουλος (δασκαλος για εσενα, απλα μετεωρολογος για εμενα) σε καθε του αναρτηση στο blog του μιλαει αινιγματικα και ποτε μα ποτε δεν αναρτει μια ξεκαθαρη προγνωση. Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι μετεωρολογια αλλα σεναρια για escape room. Οκ εχει αρκετες γνωσεις ο ανθρωπος, αλλα με τον τροπο που εκφραζεται νομιζω οτι εχει χασει κατα πολυ το κοινο που τον ακολουθουσε και τον εμπιστευοταν για τις προγνωσεις του. Απο την αλλη εχει γεμισει το fb με group απο παιδακια που επειδη ξερουν να διαβασουν 2-3 χαρακτηριστικα ενος χαρτη καθε 5 λεπτα αναρτουν και νεα προγνωση. Τους βλεπεις τη μια να γραφουν οτι ερχεται ιστορικος χιονιας και 5 λεπτα μετα οτι τελικα παει προς Τουρκια και δεν θα εχουν φαινομενα. Αστεια πραγματα τουλαχιστον αυτα....
                      Θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο του φορουμ ειναι χιονοφιλοι οποτε ειτε χιονισει τωρα, ειτε τον Ιουλιο την ιδια προσμονη και χαρα θα εχουν. Σεβομαι το προβλημα που θα δημιουργηθει σε καποια επαγγελματα λογω του χιονιου αλλα στη τελικη Μαρτιος ειναι, οχι Μαιος. Επισης εμενα μου αρεσει να βλεπω το χιονι να πεφτει ολο το χρονο και στο εμποριο πιθανον να δημιουργησει προβλημα η κακοκαιρια μιας και ο κοσμος θα περιορισει τις αγορες του, δεν ειδα κανεναν να ενδιαφερεται και αν αναφερεται με τον ιδιο πονο στους εμπορους οπως στους αγροτες. Και για να κλεισω την αναρτηση μου, μακαρι η συγκεκριμενη κακοκαιρια (η οποια το πιθανοτερο ειναι να ειναι και η τελευταια του φετινου χειμωνα) να αφησει αρκετους ποντους χιονι σε οσους το επιθυμουν.

                      Comment


                      • ampalaeo
                        ampalaeo commented
                        Editing a comment
                        Δε νομίζω ότι συγκρίνεται η περίπτωση του εμπόρου με του αγρότη. Ο έμπορος μπορεί να έχει 1-2 μέρες μειωμένη κίνηση, ο αγρότης μπορεί να χάσει την παραγωγή μιας χρονιάς... Όπως και να έχει όμως, Μάρτιος είναι όπως είπες, όχι Μάιος, και μάλιστα αρχές Μαρτίου. Οπότε μια χαρά εποχή είναι να το δούμε ξανά και να κλείσει μία ιστορική διετία...
                    Working...
                    X