Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός προγνωστικών χαρτών Μαρτίου 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Μετά από πρόσκαιρη άνοδο , οδεύουμε για ξεροκρυο μέχρι περίπου 25/03 , φωτιά στα μπατζακια μας και τρέμει το φιλοκαρδι της αγροτιάς για επερχόμενους παγετούς , αφού θα έχουμε ξαστεριά κατά βάση. Αυτή την εμμονή από την ανάποδη θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά . Παρακολουθώ τις ανανεώσεις μεσοπροθεσμων για την άνοιξη. Το ψυχρό μοτίβο θα κάνει εμφανίσεις τακτικά όμως βλέπω μια επίμονη για το διάστημα 01-15/04 για την πρώτη σοβαρή άνοδο του υποτροπικου στην περιοχή μας με τιμές +20 στα 850 και γενικά ψυχρό Απρίλιο αλλά και ζορικο Μάιο ως προς το θερμό. Οι χαμηλές πιέσεις επιστρέφουν σταδιακά στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό για εμάς.
    Αύριο μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου θα πασπαλιστει, ευκαιρία για φωτογραφίες αφού Κυριακή θα επικρατήσει κυρίως ηλιοφάνεια και δε θα μείνει κολυμπηθροξυλο.
    Μεγάλη προσοχή για τους αγρότες ξαναλέω το διάστημα 18-25/03 με πολύ κρύο τα πρωινά. Τα μεσημέρια με το που θα πετάγεται ήλιος η τ θα ανεβαίνει , κοντευουμε στην εαρινή ισημερία άλλωστε.
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

    Comment


    • #62
      Παιδιά θα σας απογοητεύσω αλλά δεν θα κάνω καμιά πρόγνωση για αύριο. Νομίζω ότι λίγο ως πολύ όλοι έχουμε διαβάσει για μια τραφ που θα σαρώσει το νομο από τη 1 έως τις 7 το απόγευμα χοντρικά. Το που θα κάτσει τώρα ο περισσότερος υετός αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο ναουκαστ. Μάλλον όσο πιο ανατολικά στο νομό τόσο πιο καλά θα είναι τα φαινόμενα. Επίσης όπως και στην Ελπίδα τα μοντέλα δείχνουν τα ανατολικά προάστια να δέχονται περισσότερο υετό από τα δυτικά. Όλα αυτά είναι επί χάρτου βέβαια.

      Τώρα για την επερχόμενη ψυχρή εισβολή μην δενετε από τώρα ότι θα είναι ξηρή. Φαίνεται δυνατή κ αυτή και θα τη δούμε από Κυριακή. Πάντως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσο φθινοπωρινός μήνας είναι ο Σεπτέμβρης στην Ελλάδα άλλο τόσο ανοιξιάτικος είναι ο Μάρτης. Ο Μάρτης δείχνει τη δύναμη του και μπορεί να βάλει κάτω όχι μόνο το Δεκέμβρη που τον έχει από τα αποδυτήρια όχι το Φλεβάρη αλλά τον ίδιο τον Ιανουάριο τον άρχοντα του χειμώνα. Μην ξεχνάτε ότι τα θερμοκρασιακά ρεκόρ στην Αθήνα είναι καταγεγραμμένα Μάρτιο.

      Είναι τυχαία Μάρτιο; Όχι απαραίτητα. Το πολαρ βορτεξ συνήθως τότε χαλαρώνει ενώ και όλοι οι ψυχροί αντικυκλωνες έχουν τη μέγιστη δύναμη τους! Μην ξεχνάτε ότι στις πηγές αυτών των μαζών οι ελάχιστες Τ εμφανίζονται αυτή τη περίοδο.

      Πάμε για 3 χιονοστρωσεις στους 13 μήνες να σπάσουμε τα κοντέρ. Η μήπως για 4;.....









      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

      Comment


      • #63
        Καλημέρα !

        Απίστευτα χαμηλές Τ χωρίς αναστροφή σήμερα οι χαμηλότερες όλου του φετινού χειμώνα κ ας έχει προηγηθεί μια εβδομάδα χιονοκαλυψης τον Γενάρη.

        Με βάση το τελευταίο ραν του τζιφου πάμε για μετατόπιση χρονική των φαινομένων περίπου ένα 3 Ώρο νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι το πικ θα συμβεί καταμεσήμερο δυστυχώς. Σε τέτοια περίπτωση οι χιονοστρωσεις θα είναι οι ελάχιστες δυνατές. Μόνο αν έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

        Όπως κ να έχει είναι ένα φανταστικό γεγονός αυτό που ζούμε οπότε ας το ευχαριστηθουμε
        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

        Comment


        • #64
          κατι δε παει καλα για το λεκανοπεδιο...ανεμοι ψηλα μαλλον...καραδοκει φολα...σε λιγο θα ξερουμε
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #65
            τωρα βλεπω πρωινο ευρωπαικο , τρελο πετσοκομα στο λεκανοπεδιο τα φαινομενα κολλανε στους ορεινους ογκους και μονο οταν θα γυριζει λιγο πιο βορειο το στρεαμ θα μπαινουν καποιες χιονομπορες μεσα , ανευ σημασιας. το gfs στο εξαρι λιγο πιο αισιοδοξο αλλα....
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • #66
              Φιάσκο το χθεσινό κ στενάχωρο κ ας έχουμε περάσει ένα φανταστικό χειμώνα. Μας έταξαν σοκολάτα κ φάγαμε σταφίδες.

              Ο κ. Ζιακοπουλος δίνει ωραία εξήγηση στο μπλοκ του. Αλλά αυτά φαίνονται τελευταία στιγμή. Μετά σου λέει να μην βλέπουμε μοντέλα λίγες ώρες πριν το γεγονός.....

              Πάμε γερά για το 3ημερο 20-21-22 να έχουμε ένα ιστορικό κλείσιμο του φετινού ΧΕΙΜΏΝΑ
              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

              Comment


              • #67
                Ίσα που θα προλάβει να περάσει τα 4 στα 850 την Τετάρτη.
                Η συνέχεια γνωστή.

                Comment


                • #68
                  Originally posted by diko View Post
                  Ίσα που θα προλάβει να περάσει τα 4 στα 850 την Τετάρτη.
                  Η συνέχεια γνωστή.
                  Σου είπα βοηθα να μην καψουμε τα υπόλοιπα πορτοκαλια και εσυ κατάλαβες : "Πρεπει να ρημαξουμε βαλέντσια, βερύκοκα, νεκταρίνια, κεράσια, ροδάκινα κι αν συνεχίσεις και πρώιμα κηπευτικά"?
                  Θα σε βρω, δεν θα σε βρω? Ποσα σπίτια να έχει το Μετόχι?

                  Comment


                  • diko
                    diko commented
                    Editing a comment
                    και στη γειτονιά εδώ με κατηγορούνε ότι εγώ τα φέρνω αυτά
                    χααχαχαχαα

                • #69
                  Τι γίνεται ρε παιδιά εφέτος έτσι θα μας παει;; Όχι ότι μας χαλάει εεεε;;; την τσέπη μας χαλάει θα μου απαντήσει κάποιος βέβαια και θα έχει δίκιο. Τεσπα πάλι από 20 φαίνεται να έχουμε ωραία πράγματα έως πολύ ωραια με κάποια να ταζουν έως και τρελα πράγματα. Θα φανεί είναι νωρίς για ενθουσιασμό, το παρακολουθούμε και βλέπουμε. Το icon έβγαλε σεναριαρα τώρα αλλά εγώ προσωπικά δεν το εμπιστεύομαι...

                  Comment


                  • #70
                    ειμαστε κοντα σε μια ακομα εντονη ψυχρη εισβολη , πιθανοτατα ξερη αλλα ακομα μπορει αυτο να αλλαξει...το μονο θετικο ως προς τη φυση ειναι οτι οι χαμηλες θερμοκρασιες δεν την εχουν ξεγελασει οπως αλλες χρονιες να ξεπεταχτει απο φλεβαρη με υψηλες τ αλλα οι ζημιες σε καποιες παραγωγες ειναι δεδομενες , αυριο πρωι φευγω για ημιορεινη μεσσηνια να παρουμε καποιες προφυλαξεις στις ριζες μας...ο αριθμος των ψυχρων εισβολων ξεπερναει πλεον εκεινες τις ξερες με σιβηρικο το παγερο 2012..θυμαστε τι ακολουθησε? ιουλιος και αυγουστος με διαλλειμμα μια ασταθεια στις αρχες αυγουστου με τ σταθερα πανω απο 36 βαθμους παντου χωρις καυσωνα . δεν εχω πλεον καμια αμφιβολια βλεποντας σημερα ενδελεχως διεθνη αρθρογραφια περι μεσοπροθεσμων , οτι θα τα πληρωσουμε πολυ ακριβα αυτα τα κρυα.δειτε τη συγκριση.καλοκαιρι 2021. ενα πολικο χαμηλο στροβιλιζεται και συγκρουεται με υψηλες πιεσεις στη δυτικη μεσογειο ανεβαζοντας διαδοχικα και εμμονικα τον υποτροπικο στα βαλκανια χαριζοντας δυο ιστορικους δεκαημερους καυσωνες στη χωρα μας με τεραστιες καταστροφες.την ιδια στιγμη το νησι γνωριζει ενα απο τα πιο υετοφορα και ψυχρα καλοκαιρια ολων των εποχων. πριν απο λιγες μερες ανακοινωθηκε ο ξηροτερος γεναρης σε μεγαλο μερος στη μεγαλη βρετανια απο το 1862!!!η αγγλια διαγει εναν απο τους ξηροτερους και ηπιοτερους χειμωνες ever ,οταν η ελλαδα και τα βαλκανια σφυροκοπουνται απο πολικες καταβασεις.εξισορροπηση θα πει καποιος .συμφωνω αλλα με τεραστια εμμονη και αυτη η εμμονη για μενα ειναι η κλιματικη αλλαγη η κλιματικη παραμορφωση οπως θελει να την πει κανεις. καντε το σταυρο σας να πεσουν οι τιμες στην ενεργεια γιατι τ A/C θα παρουν φωτια και φετος δυστυχως
                    ομοιος ομοιω αει πελαζει

                    Comment


                    • #71
                      Δημήτρη το αν ακολουθήσει ζεστό καλοκαίρι προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Το κλιματιστικό θα το ανάψω είτε με διακύμανση 25-35 είτε 27-40. Ίσα ίσα που θεωρώ κ φυσιολογικό οι εποχές να είναι έντονες και όχι γιαλατζη.

                      Τώρα για τις καταστροφές των πυρκαγιών είτε έχουμε καύσωνα είτε μελτέμι αυτές θα γίνουν αφού ούτε πυροσβεστικά μέσα
                      έχουμε ούτε αντιπυρικο σχεδιασμό.

                      Όσο για το Νησί μακάρι πάντα να έχει θερμούς χειμώνες και ψυχρά καλοκαίρια. Το Ωκεάνιο κλίμα εξάλλου αμβλυνει την οποία ηπειρωτικοτητα.
                      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                      Comment


                      • #72
                        οποιος είδε τα 12ρια gem. Ukmo , gfs (με αυτη τη σειρα σε ενταση κακοκαιριας), θα κοιτα το ημερολογιο για να σιγουρευτει τι μηνα εχουμε.........

                        Comment


                        • #73
                          εντάξει, το gem το ξεφτίλισε μιλάμε. δίνει -40 στα 500, -9 στα 850 και βα ρεύμα από απόγευμα κυριακής μέχρι μεσημέρι δευτέρας. μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα.
                          18/02/08 - 10/1/17
                          9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις


                          -2/2/1882-

                          sigpic

                          Comment


                          • #74
                            Καλά το gem το πάει για ελπίδα νο2!!! Απίστευτο τρέξιμο

                            Comment


                            • #75
                              Το gem συνεχίζει ακάθεκτο, έβγαλε πάλι τρελό τρέξιμο!!! Για να δούμε...

                              Comment

                              Working...
                              X