Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2022

    Ένα θέμα, υπερ-αρκετο μιας και έχουν απομείνει τρεις και ο κούκος στο φόρουμ. Ιστορικός καύσωνας για την εποχή εν όψει?? Οψομεθα. Κλειδωμένη θερμή εισβολή λοιπόν και αναμένουμε
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

  • #2
    Δημήτρη προς το παρόν είμαστε οι 2 μας κ εμείς διαφωνούμε!
    Για τις θερμές εισβολές να σου θυμίσω ότι κ πέρσυ βιαζοσουν να τις "φέρεις" αλλά δεν σου κάνανε το χατίρι για αυτό μην προτρεχεις.
    Ακόμα όμως κ το +24 να έρθει αλήθεια στην Αθήνα τέτοια εποχή τι μπορεί ιστορικό όπως λες να κάνει;
    ΤΙΠΟΤΑ.
    Ούτε ιστορικό θα είναι ( έχει ξανασυμβεί πολλάκις) ούτε καν 40αρι δεν θα ειναι. Με τον ήλιο 20 μοίρες πιο κάτω κ την μέρα 3 ώρες μικρότερη
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • #3
      Τι εννοείς δε μου έκαναν την χάρη? Κάηκε το πελεκουδι , δύο ιστορικοί δεκαημεροι καύσωνες σπάσιμο ρεκόρ 1987 στο σταθμό του Θησείου με 10 μέρες σερί πάνω από 40 βαθμούς. Θυμίζω τον Μάιο του 2020 που έσπασε ρεκόρ 160 ετών στον ίδιο σταθμό. Συνοψίζοντας μιας και ο ζιακοπουλος επικαιροποιησε την κόλαση
      1) Ο θερμότερος Αύγουστος όλων των εποχών στην Ευρώπη
      2) Θερμότερος ever Ιούλιος στη Γαλλία
      3) ρεκόρ 200 ετών υψηλότερης μέγιστης σε κεντρονοτια Αγγλία. 4) αρνητικό υετικο ρεκόρ 100 ετών για πολλές περιοχές της κεντρικής Ευρώπης
      5) ιστορικό χαμηλό στάθμης Δούναβη μετά από τουλάχιστον 40 χρόνια
      6) Θερμότερο καλοκαίρι συνολικά για περιοχές της κεντρονοτιας Αγγλίας , και αρνητικό υετικο ρεκόρ 160 ετών !
      7) λιώσιμο ιστορικού παγετώνα στις ελβετικές Άλπεις που χρονολογείται από την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα
      8) ρεκόρ δεύτερης χαμηλότερης παγοκαλυψης στην Ανταρκτική 44 ετών για τον μήνα Αύγουστο.
      Και πόσα άλλα ακόμα. Για όποιον ενδιαφέρεται έχω παραπομπές σε συγκεκριμένη αρθρογραφία.Μεσα σε λίγα χρόνια σπάνε ρεκόρ αιώνων μαζικά. Και αυτό ναι είναι κλιματική μεταβολή. Back to back ιστορικός προσηνεμος χιονιάς προσθέτοντας και τους καύσωνες όπως και τους ανεμοστρόβιλους μέσα στον αστικό ιστό ( ένας εκ των οποίων με χτύπησε το 2020) συνθέτουν το παζλ μιας άκρως επικίνδυνης κατάστασης
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • #4
        Όπα όπα πήρες φόρα. Περίμενε λίγο.

        Πρώτον πέρσυ Αθήνα τη χειμερινή περίοδο Νοε-Μαρτιου όχι μόνο δεν είχαμε θερμές εισβολές αλλά κ αυτές οι 2 που είχαμε ήταν απλά φυσιολογικές θερμές περίοδοι. Άρα πέρσυ ανεμενες αλλά δεν ερχόταν εκεί πήγαινε αυτό που σου έγραψα.

        Δεύτερον σε ότι αφορά την παγοκαλυψη της Ανταρκτικής ναι φέτος είχε κάτω από το μ.ο πέρσυ όμως; Προπερσυ;; Έχει κ αυτή το "δικαίωμα" να κάνει ΜΙΑ ( για αυτό μιλάμε) κακή χρόνια όταν μετά το 2010 έσπαγε το ένα θετικό ρεκόρ μετά το άλλο.

        Τρίτον για όλα αυτά που γράφεις στην Ευρώπη για 200 χρόνια και βάλε τότε λοιπόν που ξανάγιναν ξέρεις τι ακολούθησε μετά; Μίνι παγετωδης περίοδος!

        Τέταρτον. Τότε που συνέβησαν αυτά πριν 200 κ βάλε χρόνια υπήρχαν εκπομπές co2; Μάλλον όχι.

        Πέμπτον για το βόρειο πολικό πάγο που είναι πιο ευαίσθητος στις μεταβολές κ που τα τελευταία 20 χρόνια έχει σταθερότητα στην έκταση παγοκαλυψη βλέπω δεν αναφέρεσαι.

        Εκτον το χαζό κίνημα της Γκρέτα ποιος το χρηματοδοτούσε η ίδια; Μια 15χρονη αμόρφωτη που η οικολογική ορθότητα απαιτούσε όλοι οι ηγέτες να κάθονται σούζα μπροστά της κ να ακούνε τις @@ της.

        Last edited by icestorm; 12/09/2022, 10:39 AM.
        Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

        Comment


        • #5
          Εγώ αναφέρομαι σε στοιχεία που δημοσιοποιούν πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση οι εθνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες χωρών της Ευρώπης. Για μένα οποιος θεωρεί ότι όλοι αυτοί τα παίρνουν από τον Τζορτζ Σόρος, τους ιλουμινατι και δε ξέρω ποιους άλλους για να παραποιούν στοιχεία που είναι και ποινικό αδίκημα-απο κρατικό φορέα-, είναι ξεκάθαρα ΨΕΚ. Η Γκρέτα υπηρετεί τα ίδια συμφέροντα που υπηρετεί από την ανάποδη πλευρά ο αρχιψεκ Τραμπ στο κομμάτι του κλίματος.
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #6
            Καύσωνας λοιπόν εν όψει συστημένος για ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, με προϋποθέσεις για ιστορικά ρεκόρ για το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Στα της Αττικής, όσον αφορά κέντρο και νοτιότερα οι μέγιστες δε θα ξεφύγουν πάνω από 34-35 αλλά με εφιαλτική υγρασία που θα κάνει το heat index να χτυπήσει κόκκινο. Όσο θα ανεβαίνουμε στα βόρεια του νομού οι τ θα ανεβαίνουν, ειδικά δε πίσω από τους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου παίζει να γράψουν ακόμα και 40αρι! Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς... κάμπος κωπαιδας , Φθιώτιδας και Θεσσαλικός ξεκάθαρα βάζουν υποψηφιότητα για εκτεταμένα 40 άρια... μετά έρχεται πτώση αλλά βλέποντας τα μεσοπροθεσμα δεν τελειώνουμε με τις ζέστες ακόμα ...
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • #7
              Γεια σας και καλή καιρική σεζόν να έχουμε με... τριπλό απανωτό χιονιά, όπως έκανε η Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ... χαχαχαχα!!
              Διάβασα αυτά που γράψατε για θερμοκρασιακά ρεκόρ, κλιματική αλλαγή κλπ και ενώ όλοι κουβεντιάζουμε γι' αυτό το θέμα, βλέπω ότι κανείς δεν το πάει πιο πέρα το θέμα. Και εξηγούμαι: Ναι, όλοι παρατηρούμε ότι (από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές, έχει σημασία που το τονίζω) υπάρχει μία διαρκής τάση για αύξηση και της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της συχνότητας των ακραίων φαινομένων, ούτε αμφισβητεί κανείς ότι βγαίνουν καθημερινά στοιχεία, Δημήτρη. Βέβαια, εδώ ο Icestorm έχει κάποιες διαφωνίες και παραθέτει παραδείγματα που φανερώνουν το αντίθετο, ωστόσο αυτά δεν ακυρώνουν τη γενική, παγκόσμια τάση.
              Το θέμα όμως είναι (και αυτό είναι που δεν το θέτει σχεδόν κανείς) κατά πόσο έχει επηρεάσει η ανθρώπινη δραστηριότητα το κλίμα, πόση είναι η συμβολή του ανθρώπου... Γιατί εάν δεν απαντηθεί αυτό το κρισιμότατο ερώτημα, τότε μπορούμε εύκολα να αντιτάξουμε στη συζήτηση ότι πιθανά να βρισκόμαστε σε φάση θέρμανσης του πλανήτη, όπως συνέβαινε ανέκαθεν. Άρα, εάν οι ειδικοί απαντήσουν ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή ευθύνεται π.χ. κατά 3%, τότε ό,τι και να λέμε είναι για να καταναλώνουμε το χρόνο μας. Αλλά εάν πουν ότι ευθύνεται π.χ. κατά το μισό, τότε θα αλλάξει το υπόβαθρο της συζήτησης και θα γίνει πραγματικά σοβαρό. Μέχρι να απαντηθεί αυτό, ας είμαστε επιφυλακτικοί.
              Επίσης, ας προσθέσουμε και το ότι ακόμα δεν ξέρουμε να απαντήσουμε με σαφήνεια με ποιο τρόπο επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία... Το έχει παραδεχθεί ο Ζιακό.

              Comment


              • #8
                Αγαπητέ γείτονα θα μου επιτρέψεις αλλά αυτό που λες το έχω ήδη γράψει πολλές φορές στην παρέα. Είναι ότι πιο λογικό μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αν ο άνθρωπος συμμετέχει κατά 1% ή κατα 10% όμως θα θελαμε να το ξέρουμε γιατί διαμορφώνει ολόκληρες πολιτικές ανάπτυξης και οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

                Αυτό όμως δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τους επιστήμονες και μάλλον ούτε πρόκειται. Μιλάμε για το κλίμα και απαιτούνται δεδομένα σε πολλά επίπεδα και σε βάθος χρόνου που θα επεξεργαστούν αν μπορούν και αυτό να κάνουν.

                Βέβαια η Γκρέτα (και όσοι πληρώνουν για να μεταφέρεται) και ο οικολογος μπάτσος Αλ Γκορ ξέρουν. Ξέρουν ότι για να συνεχίσουν αυτοί να ζούνε και να περνάνε όμορφα όλα εμεις τα υπόλοιπα δίποδα θα πρέπει και το αυτοκίνητο να κόψουμε και υπο ανάπτυξη να συνεχίσει να βρίσκεται η πλειονότητα του πλανήτη. Ήδη δειλά δειλά αρχίζουν να διαφημίζουν την εντομοφαγία σαν εναλλακτική πηγη πρωτεινων στη θέση του μη οικολογικού κρέατος γιατί ως γνωστόν η γη κινδυνεύει από το μεθάνιο που βγάζει η κλανιά της Αγελάδας....

                Δεν κάνω πλάκα εκεί καταντήσαμε και θα πάμε ακόμα παρακάτω αν καταπίνουμε αμάσητη την προπαγάνδα τους.
                Last edited by icestorm; 28/09/2022, 11:05 PM.
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • #9
                  Στα του καιρού τώρα διανύουμε ένα ζεστό διάστημα στο τρίτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη πράγμα συνηθισμένο τουλάχιστον τα τελευταία 50 χρόνια. Μετά βέβαια επέρχεται η κανονικότητα ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Αζορικός δείχνει κεφάτος προς το παρόν. Φέτος το στοίχημα δεν είναι μόνο η χιονόπτωση αλλά και οι πολύ χαμηλές Τ που έχει να κάνει από το Φεβρουάριο του 2004. Ένα -5 στο Σύνταγμα είναι και εφικτό και προσδοκούμενο από τότε.
                  Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                  Comment


                  • #10
                    Καλημέρα και καλή χιονοσαιζόν! Νομίζω ότι αυτό με την "κλ@@@@ της αγελάδας", όπως και άλλα παρόμοια επιχειρήματα, θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να "απενοχοποιήσουν" λίγο τα ορυκτά καύσιμα και γενικά δραστηριότητες που έχουν πολύ χρήμα από πίσω και εν τέλει θα γίνει μία τρύπα στο νερό...η δική μου γνώμη είναι ότι αυτή η αύξηση των επιπέδων παγοποίησης μέσα στη περίοδο "Covid" έχει να κάνει με την καραντίνα και την μείωση αρκετών δραστηριοτήτων, είτε αυτό λέγεται μετακίνηση είτε σχετίζεται με τους χώρους εργασίας κτλ. Και κάτι για τον φετινό χειμώνα, πίστευα πάντα ότι τα πρόωρα κρύα εξ' Βανατολάς μέσα στον Σεπτέβρη, είναι καλός οιωνός για τον Χειμώνα, το πιστεύω ακόμη αυτό αλλά όπως έδειξε και ο περσινός χειμώνας μπορεί στην πορεία να βρεθούν και άλλοι οδοί για να έρθει το κρύο προς τα μέρη μας, κλασικά ας περιμένουμε τα παιδιά του φόρουμ που ασχολούνται σοβαρά με το θέμα να μας αναλύσουν όταν έρθει η ώρα τα δεδομένα (δείκτες κτλ.) για να έχουμε μία πρώτη εικόνα το τι μέλλει...

                    Comment


                    • #11
                      38αρια σε Κρήτη Μεσσηνία Ηλεία , καύσωνας για την εποχή ξεκάθαρα, όχι πρωτοφανής αλλά είναι πλέον μια συνήθεια τα τελευταία χρόνια οι καυσωνικες διατάξεις να μας απασχολούν από τέλη Απριλίου έως και τέλη Οκτωβρίου παρακαλώ! Η κυκλοφορία άθλια , ακολουθούν και πάλι ξεροκρυα , για οργανωμένο χαμηλό ούτε λόγος. Και αυτό είναι μια νέα κανονικότητα , τη δεκαετία του 90 πάντα είχαμε Σεπτέμβρη τα πρωτοβροχια , τώρα κάνουμε ηλιοθεραπεία. Η προοπτική είναι της πλάκας για φθινόπωρο. Προσωπικά το περίμενα όταν για πολλές περιοχές της Αττικής π.χ τον Αύγουστο έσπασε ρεκόρ συνεχόμενων ημερών με υετό ( εννέα για το νέο Ηράκλειο). Αυτό που ξενίζει δεν είναι ότι σπάνε ρεκόρ , αλλά ότι μέσα σε λίγο χρόνια μαζικά σε όλο τον πλανήτη σπάνε ρεκόρ έως και χιλιάδων ετών. Ο παγετώνας στις Άλπεις στην Ελβετία, χρονολογείται τουλάχιστον από την εποχή του Ιουλίου Καίσαρα και αυτό διότι μέχρι τότε υπάρχουν καταγραφές. Μετεωρολογική υπηρεσία Ελβετίας έχει αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά οι χιονοπτώσεις στις Άλπεις. Σιγά το νέο δηλαδή τα βλέπουμε και εμείς εδώ κάθε χρόνο. Η κλιματική μεταβολή είναι εδώ και συμφωνώ απόλυτα με ζιακοπουλο που γράφει ότι είναι υπαρκτή αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος που επηρεάζει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία
                      ομοιος ομοιω αει πελαζει

                      Comment


                      • #12
                        Το ημερολόγιο γράφει 01/10. Αυτή τη στιγμή τα ορεινά ημιορεινά ανατολικά και νότια της Πίνδου κυριολεκτικά βράζουν. Πάρνηθα στα 1230 26,4 απίστευτα πράγματα, Βυτίνα 31 , Καλάβρυτα σχεδόν 33 , Παναχαϊκό στα 1600 σχεδόν 25! Όλα καλά!
                        ομοιος ομοιω αει πελαζει

                        Comment


                        • #13
                          Ναι ναι καλά. Τη 10ετια του 90 με τα δελτία για το νερό και την λειψυδρία ρεκόρ. Με τα 35 μέσα στον Οκτώβριο και βέβαια το 38αρι στην Αθήνα το θρυλικό κατά τα άλλα 91-92. Τότε πάλι λέγανε κάποιοι "σοβαροί" επιστήμονες ότι μέχρι το 2000 οι θερινοί πάγοι στον βόρειο πόλο θα έχουν εκλείψει.
                          Σόρρυ αλλά είμαι 44 ετών και έχω βαρεθεί την αναπόδεικτη μπαρουφολογια για το κλίμα.

                          Ο Ζιακόπουλος αφού για όλα έχει την απάντηση ας μας εξηγήσει γιατί σήμερα ο βόρειος πόλος έχει 1 εκατομμύριο τ.χμ περισσότερο πάγο από ότι 10 χρόνια πριν. Μην ξεχνάμε ότι ο βόρειος πόλος είναι ΚΟΙΝΑ αποδεκτό ότι είναι πιο ευαίσθητος σε οποιαδήποτε "υπέρ"θέρμανση.

                          Αλλαγές υπάρχουν κ θα υπάρχουν πολύ απλά διότι ΑΝΕΚΑΘΕΝ υπήρχαν ασχέτως co2. Αυτό είναι το φυσιολογικο!
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by icestorm View Post
                            Ναι ναι καλά. Τη 10ετια του 90 με τα δελτία για το νερό και την λειψυδρία ρεκόρ. Με τα 35 μέσα στον Οκτώβριο και βέβαια το 38αρι στην Αθήνα το θρυλικό κατά τα άλλα 91-92. Τότε πάλι λέγανε κάποιοι "σοβαροί" επιστήμονες ότι μέχρι το 2000 οι θερινοί πάγοι στον βόρειο πόλο θα έχουν εκλείψει.
                            Σόρρυ αλλά είμαι 44 ετών και έχω βαρεθεί την αναπόδεικτη μπαρουφολογια για το κλίμα.

                            Ο Ζιακόπουλος αφού για όλα έχει την απάντηση ας μας εξηγήσει γιατί σήμερα ο βόρειος πόλος έχει 1 εκατομμύριο τ.χμ περισσότερο πάγο από ότι 10 χρόνια πριν. Μην ξεχνάμε ότι ο βόρειος πόλος είναι ΚΟΙΝΑ αποδεκτό ότι είναι πιο ευαίσθητος σε οποιαδήποτε "υπέρ"θέρμανση.

                            Αλλαγές υπάρχουν κ θα υπάρχουν πολύ απλά διότι ΑΝΕΚΑΘΕΝ υπήρχαν ασχέτως co2. Αυτό είναι το φυσιολογικο!
                            φίλε Παναγιώτη συμφωνώ για τη δεκαετία του 90 και τις υπερβολές περί καταστροφής του κόσμου μέχρι το 2000 ή το 2012 και άλλα τέτοια ψευτοεπιστημονικο θρησκοταλιμπανίστικα, όμως δες λίγο τη γενική τάση της παγοποίησης στο Β. ημισφαίριο (σιγά σιγά και στο Νότιο), είναι πτωτική..Το ότι υπάρχουν χρονιές που ανακάμπτει η παγοποίηση οφείλεται κυρίως σε φυσικούς μηχανισμούς και ίσως και σε διαφοροποίηση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων (π.χ. καραντίνα). Δες ας πούμε τις χρονιές από το 2001 και πριν, τα επίπεδα παγοποίησης τις συγκεκριμένες χρονιές είναι "άπιαστο" όνειρο πλέον. Τώρα αν είχαμε πάλι παρόμοια πτώση αρκετό καιρό πριν αρχίσει η καταγραφή των πάγων στους Πόλους (π.χ. το 1900), κανείς δεν το ξέρει. Οπότε πιστεύω ότι από τη μία κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι βιώνουμε μία κλιματική αλλαγή οφειλόμενη κυρίως σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες ή ένα φυσικό φαινόμενο που κάνει το κύκλο του και απλά εμείς το επιταχύνουμε (εδώ τίθεται το ερώτημα, σε τι ποσοστό. Από την άλλη όμως το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι υπαρκτό, τώρα αν μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο πλανήτη, δε ξέρω αν και αυτοί που ασχολούνται με το θέμα έχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα. Εμείς ως "κάτοικοι" του πλανήτη Γη έχουμε υποχρέωση να μην τον ρημάξουμε, να επιβληθεί επιτέλους μείωση των γεννήσεων (ένα είδος πλαφόν που ήδη σε κάποιες ισχύει) στις ανατολικές χώρες ώστε να επέλθει μία σταδιακή μείωση του πληθυσμού, να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αγορές υποβρυχίων και όπλων και να ρίξουμε όλο το βάρος στη διαστημική εξόρυξη, σε εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας, σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, στη θεραπεία ανίατων ασθενειών, σε μεθόδους καθαρισμού της ρύπανσης. Θα έλεγα είναι μία ευκαιρία να άλλαξουμε νοοτροπία ως άνθρωποι. Δυστυχώς όμως, σε όλα τα παραπάνω "project" εμπλέκονται και θα εμπλακούν άνθρωποι που έχουν σκοπό το κέρδος και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι μία τρύπα στο νερό. Χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και λιγότερη "αγάπη" για το χρήμα, αλλιώς μας βλ΄πεω να καταλήγουμε όπως στην ταινία με τον Ντι Κάπριο..

                            Comment


                            • #15
                              Αλεξ κατ αρχάς δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει θέρμανση σε σχέση με 40 χρόνια πριν. Όμως ούτε καταστροφική είναι ούτε αμιγώς ανθρώπινη. Αυτό που λέω είναι οτι μεταβολές στο κλίμα ανέκαθεν συνέβαιναν και μάλιστα όχι μόνο σε βάθος πολλών χρόνων αλλά και αστραπιαίες. Αρκεί κανείς να διαβάσει πόσες μίνι παγετωνικές περίοδοι εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν σε διάστημα μόλις 30-40 χρόνων ακόμα και τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

                              Τώρα για τα περί επιβολής μείωσης των γεννήσεων για να έχουμε οι υπόλοιποι καλύτερη ποιότητα ζωής (πιο καθαρής) θα μου επιτρέψεις να πω ότι όχι απλώς διαφωνώ αλλά ανατρίχιασα που το διάβασα κιόλας. Δλδ λες ότι λένε και υποστηρίζουν όλοι οι σύγχρονοι νεοπροοδευτικοί οικολόγοι που ένα κίνημα αρχικά με αθώα κίνητρα το έχουν κάνει μοχλό πίεσης και καταπίεσης εως και μίσους θα έλεγα εναντίον του ανθρώπου με βασικό σύνθημα "πρώτα ο πλανήτης" με κάθε κόστος!

                              Πρώτα ο άνθρωπος λέω εγώ και αν ο άνθρωπος κάνει σωστή διαχείριση θα σωθεί και ο πλανήτης. Επειδή κάποιοι λίγοι ρουφάνε τους πόρους και μολύνουν όσο πολλοί περισσότεροι θα την πληρώσουν εκατομμύρια αγέννητα παιδιά;; Τι λογική είναι αυτή; Πέρα από αυτό είναι και αποτυχημένη. Η Κίνα τη σταμάτησε άρον άρον πλέον αφού κατάλαβε ότι έτσι χάνει ένα δυναμικό ανθρώπινο πληθυσμό και συρρικνώνεται η οικονομία της.

                              Κίνητρα για υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής θέλουμε και όχι αποφάσεις για το ποιος θα γεννηθεί και ποιος όχι ΠΑΝΤΟΥ.
                              Last edited by icestorm; 03/10/2022, 10:11 PM.
                              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                              Comment

                              Working...
                              X