Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΧΑΡΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ 2022

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    σε εξελιξη λοιπον μια ακομα θερμη εισβολη και δειτε θερμοκρασιες με μολις 11-12 στα 850 και ολα αυτα 18/11! αυτη τη στιγμη ανατολικη ηπειρωτικη χωρα εκτεταμενα 25-26 αρια !ενα ακομα φυσιολογικο φθινοπωρο! το οτι μεσα στην καρδια του φθνιπωρου , οχι στην αττικη αλλα στη ροδοπη μαινοταν φωτια για 20 μερες ειναι η απολυτη ενδειξη μιας κλιματικης ανωμαλιας. αν συνεχισουν να μειωνονται με αυτο το ρυθμο οι μερες υετου ειδικα στα ανατολικα ηπειρωτικα , οχι σε 100 χρονια, αλλα θα ζησουμε και εμεις να δουμε την ερημοποιηση και πληρη καταστροφη ολων των δασων μας
    ομοιος ομοιω αει πελαζει

    Comment


    • #62
      Click image for larger version

Name:	Screenshot_2022-11-19-00-07-27-614_com.android.chrome.jpg
Views:	1164
Size:	55.2 KB
ID:	6619Click image for larger version

Name:	Screenshot_2022-11-19-00-07-47-555_com.android.chrome.jpg
Views:	1150
Size:	56.1 KB
ID:	6620 Απίστευτα πράγματα. Βραδιά προχωρημένου Μαίου στο τέλος Νοεμβρίου. Ατελείωτο καιρικό αισχος
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • #63
        Εγώ πάντως με κάτι τέτοιο, θα είμαι οκ για φέτος και ας θυμίζει ακόμη ο καιρός αρχές Οκτώβρη...

        Comment


        • #64
          αυτη τη στιγμη εκτετεμενα 27αρια σε ανατολικη στερεα , ευβοια , ανατολικη πελοππονησο και κρητη.κορυφη με 27,4 αστρος κυνουριας και ωρωπος αττικης με 27,2, θησειο 25,5.χθες ξεσπασαν κ αλλες φωτιες ενω ηδη μαθαινω υπαρχει κοσμος στα beachobara 19/11 . το ημερολογιο γραφει 109 αυγουστου και συνεχιζουμε.
          ομοιος ομοιω αει πελαζει

          Comment


          • #65
            Ελλοχεύει φόλα και για απόψε στην Αττική. Τα περιθώρια πλέον έχουν στερέψει. Είμαστε μια ανάσα από το πιο άνυδρο φθινόπωρο όλων των εποχών. Έχουμε όλοι καταλάβει τι γίνεται, σωστά? Για μια ελπίδα και Μήδεια, τρώμε στη μάπα απανωτούς ιστορικούς καύσωνες , ατελείωτες λιακάδες και θερμές εισβολές. Αυτή είναι η νέα καιρική πραγματικότητα. Και γι αυτό πιστεύω ότι μπορεί να κάνει back to back to back προσηνεμο χιονιά. Τον προηγούμενο αιώνα τρεις απανωτούς δεν έχει κάνει αλλά το κλίμα δεν είναι πλέον το ίδιο. Με τις υγείες μας.
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • #66
              Καλησπέρα! Κάτι αχνοφαίνεται στο βάθος, γνωστό ως "Χειμώνας", για να δούμε...

              Comment


              • #67
                πιθανοτητα για χιονοπτωση δευτερα πρωι στα ψηλα της παρνηθας. πιο σιγουρα τα ορεινα ανατολικης θεσσαλιας ανατολικης στερεας και ευβοιας περιπου απο τα 1400 -βορειοτερα και χαμηλοτερα. πιθανοτητες και για αξιολογα νερα στην αττικη απο τεταρτη πεμπτη. για αττικη πλεον ηταν δεδομενα το χειροτερο φθινοπωρο ever.
                ομοιος ομοιω αει πελαζει

                Comment


                • #68
                  ομορφες εικονες βλεπω στα social media απο ορεινα κεντρικης και βορειας ελλαδας, στο παιχνιδι μπηκε η αττικη και το επομενο τριωρο οτι κανει κυριως στα βορεια του νομου. ηδη χιονιζει κιθαιρωνα απο αναφορα φιλου περιπου απο τα 1100-1200. βιλια μολις 4,3 αυτη τη στιγμη με βροχη και θετικες τ στα 850 , τι να λεμε τωρα ειναι το απολυτο χιονομερος του νομου αττικης , οι υπολοιποι ειναι γατακια μπροστα τους. παρνηθα στα 1200 1,3 σε πτωση θα το ριξει στα ψηλα οπως εγραψα και τις προαλλες.κλειδωσε κατα τα αλλα η επειδεινωση τεταρτη πεμπτη που θα αφορα και την αττικη επιτελους . στο μετα διαφαινεται light ψυχρη εισβολη και καπακι ανοδος υποτροπικου η οποια λογω διαταξης φαινεται να κλειδωνει νωρις.μονο με θετικο ματι την βλεπω καθοτι συνηθως σπαει με κατι πολυ χειμερινο, ψυχος φαινεται να συσσωρευεται..οψομεθα
                  ομοιος ομοιω αει πελαζει

                  Comment


                  • #69
                    Καλοδεχουμενες οι βροχούλες Τεταρτη-Πεμπτη. Ελπιζω χωρις ακρότητες...Δεν χρειάζονται.
                    Για τα παρακάτω, "εν οίδα ότι ουδέν οίδα".

                    Comment


                    • #70
                      Προσπαθεί να ρεφάρει στο τέλος σε ένα ομολογουμένως κακό φθινόπωρο. Η χιονοκάλυψη παρόλαυτά στο βόρειο ημισφαίριο είναι από τις υψηλότερες των τελευταίων ετών και αυτό σε μεγάλες ηπειρωτικές εκτάσεις (Βλ. Ρωσία) πιστεύω ότι θα συμβάλει στην επέκταση του Σιβηρικού αντικυκλώνα προς Αν. Ευρώπη. Ένας Σιβηρικός που τα τελευταία χρόνια είναι απών και που αν τελικά ξυπνήσει θα παγώσει ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Εμεις έχουμε μάθει να βάζουμε γκολ με αζορικό βέβαια αλλά και τι δεν θα έδινα μια επέλαση Σιβηρικού ψύχους όπως του θρυλικού Μαρτίου 87 Δεκεμβρη ή Ιανουάριο.
                      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                      Comment


                      • #71
                        Ακρα του τάφου σιωπή... Και τι να γραψεις, με αυτούς τους χάρτες?
                        Αλλωστε αν θες να διαβασεις ασυναρτησίες και hopecasting χαρτών, και μάλιστα εις το τεtράγωνο, υπάρχουν άλλα sites.

                        Comment


                        • #72
                          η καιρικη αθλιοτητα στην αττικη συνεχιζεται. δε μπορει πραγματικα να βρεξει.ακομα και στη διαταρραχη της προηγουμενης εβδομαδας υπηρξαν περιοχες με 15 εως 20 χιλιοστα.πρωτοφανες ολοκληρο τριμηνο φθινοπωρου να μη βγαλει μια γενικευμενη καταιγιδαρα στο νομο. η κυκλοφορια ειναι ακρως ευνοικη για χειμωνα σε κεντριικη και δυτικη βορειοδυτικη ευρωπη αλλα ο δεκεμβρης για εμας εδω στα προσηνεμα ποτε δεν ηταν κατι ιδιαιτερο , μαλιστα για ακομα μια χρονια θα εχουμε εντονες και διαδοχικες θερμες εισβολες.αχταρμας λιγο οι εκτιμησεις για τον χειμωνα.κανουν λογο παντως για ψυχρο χειμωνα στην αγγλια και στην κεντροδυτικη ευρωπη με επικρατηση κυριως χαμηλων πιεσεων αρα ουσιαστικα μεγαλη δυσκολια αζορικου αντικυκλωνα να ανελθει σε αυτα τα γεωγραφικα υψη.στατιστικα , καθε μα καθε χρονο μια ψυχρη εισβολης της ταξης του -7 -8 την εχουμε . γενικα πιστευω οτι θα εχουμε μια δυο ευκαιριες ομως δινω περισσοτερες πιθανοτητες για μεγαλο κεντροβορειοο χιονια με αυτο το pattern. εχω ζητησει στατιστικα για σταθμους αττικης υετικα για το τριμηνο που περασε.δεδομενα εχουν αρνητικο υετικο ρεκορ ολων των εποχων.τελος ποσταρω ενα χαρτη ως μια νοτα αισιοδοξιας αλλα αυτα βλεπω τα αλλαζουν διαρκως Click image for larger version

Name:	ecmwf-winter-2022-2023-snowfall-anomaly-forecast-final-weather-update-europe.png
Views:	565
Size:	173.6 KB
ID:	6634
                          ομοιος ομοιω αει πελαζει

                          Comment


                          • #73
                            Ο χειμώνας για μας φέτος δεν μπήκε με το δεξί. Θα μου πεις πρόπερσυ στη Μήδεια δεν είχαμε φάει 23αρια Γενάρη μήνα και μάλιστα διαρκείας;; Nαι! Όμως το όλο μοτίβο μου φέρνει μνήμες χειμώνων που θα ήθελα να ξεχάσω για πάντα όπως τους χειμώνες 09-10 και 13-14 .

                            Ας μην γελιόμαστε στη Μήδεια σταθήκαμε super Κωλόφαρδοι (όπως και πέρσυ ) αφου έκατσε η σύγκλιση πάνω μας και χιονιστήκαμε πιο πολύ και από τη χιονομάνα Εύβοια. Αν δεν ήμασταν τόσο τυχεροί και ο χειμώνας 20-21 θα είχε περάσει στη λήθη ως ένας από τους χειρότερους και ηπιότερους.

                            Το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι η σχετικά πρώιμη χιονοκάλυψη σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Αλήθεια ποια άλλη χρονιά τόσο νωρίς τα μωβάκια στα 850 έκαναν βόλτες πάνω από τα κεφάλια μας; Τα back door δίνουν και παίρνουν φέτος στην ήπειρό μας και επιτέλους την εναρμονίζουν με το γεωγραφικό πλάτος της.

                            Φέτος δεν ξέρω αν θα χιονιστούμε (εννοώ χιονόστρωση) μαντεύω όμως ότι θα έχουμε λίγα μεν αλλά εντονα επεισόδια ψύχους ίσως στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2004. Τα back door ήρθαν για να μείνουν και φαίνεται ότι αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη.

                            Μακάρι να βρεθούμε και μεις στο δρόμο κάποιας χιονόμπαλας μέχρι το τέλος του χειμώνα.
                            Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                            Comment


                            • #74
                              τα τελευταια τρια χρονια στην αττικη εχουμε μια ελπιδα , μια μηδεια , μια πολυ σπανια 9ημερη ασταθεια μεσα στον αυγουστο ,μια δυο κακοκαιριες εξπρες και απο εκει και περα μονο καιρικα αισχη.υετικα(αρνητικα) και θερμοκρασιακα(υψηλες τ) ρεκορ 150 και πλεον ετων σπανε εκκωφαντικα .νεα θερμη εισβολαρα στο καπακι , πιο εντονη αυτη τη φορα με υψισυννεφιες να συγκρατουν τον υδραργυρο στα επιπεδα των 22 βαθμων αλλα με ελαχιστες τουλαχιστον σε εμας 16-17-18 βαθμους και υγρασια να παραπεμπουν σε αρχες φθινοπωρου και οχι στα μεσα δεκεμβρη με τη νυχτα να ειναι πλεον στο πικ της.ο ευρωπαιος μετα τον επερχομενο καυσωνακο για την εποχη , αφηνει περιθωρια για light ψυχρη εισβολη , εξαλλου συνηθως τετοια θερμα κυματα στο χειμωνα σπανε συνηθως με κατι απο λιγο εως πολυ ψυχρο. μεχρι τις 20/12 θα ειμαστε χονδρικα απο 5-7 βαθμους πανω απο τα κλιματικα, οποτε στατιστκα επειδη σε κανενα μεσοπροθεσμο δε βλεπω τετοια μεγαλη θετικη για την περιοχη μας αλλα και εμπειρικα θα ειναι ακραιο να εχουμε τετοια αποκλιση , στο τριτο δεκαημερο θα εχουμε καποια κινητικοτητα για εξομαλυνση σε μικροτερες θετικες αποκλισεις
                              Click image for larger version

Name:	ens_image (1).png
Views:	443
Size:	175.5 KB
ID:	6637Click image for larger version

Name:	ens_image.png
Views:	429
Size:	276.4 KB
ID:	6638
                              ομοιος ομοιω αει πελαζει

                              Comment


                              • #75
                                Ξέρουμε ποιο είναι το ρεκόρ θερμοκρασίας σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα το Δεκέμβριο;

                                Νομίζω υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταρριφθεί αυτό το ρεκόρ τις επόμενες μέρες.
                                Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

                                Comment

                                Working...
                                X