Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Ιανουαρίου

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Συγχαρητήρια κ στα υπόλοιπα παιδιά του φόρουμ που το έδωσαν σαν ενδεχόμενο
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

    Comment


    • Φιλε Πανο, πιστευα για νιφαδιασμα εδω στη δουλεια (Ριτσωνα) κα περιξ αλλα για Ηλιουπολη δεν...
      Μπραβο και απο μενα, οχι τοσο γιατι επεσες μεσα μια ακομη φορα, αλλα περισσοτερο γατι η προβλεψη σου ηταν στοιχειοθετημενη. Παντα τετοια σου ευχομαι.

      Comment


      • Originally posted by icestorm View Post
        Με αφορμή το σημερινό 12αρι του Αμερικανού είπα να κάνω δύο σκέψεις για αύριο κ να τις μοιραστώ.

        Πρώτον αύριο για λεκανοπέδιο πάντα δεν περιμένω κάτι εξάλλου τα μοντέλα μας λυπήθηκαν αυτή τη φορά κ ποτέ δεν έδειξαν κάτι για να το πάρουν μετά πίσω.

        Αλλά. Με δεδομένο ότι δίνουν κάποιο υετό στο νομό για αύριο πρωί κ με δεδομένα κάποια καλά χαρακτηριστικά της ψυχρής αυτής μπάλας ανώτερης τροπόσφαιρας που μας επισκέπτεται δεν αποκλείεται να έχουμε κ κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις στο ναουκαστ για το λεκανοπέδιο πάντα.

        Τα καλά είναι η δυνατή υποστήριξη στα 500 το καλό πάχος 528 ο επιφανειακός ΒΔ κ ο θετικός στροβιλισμός εξαιτίας της αστάθειας λόγω του χαμηλού που παρόλο που είναι μακρυά εντούτοις θα υπάρχει.

        Το σημείο όμως που στέκομαι είναι ο άνεμος στα 700 που τις πρωινές ώρες θα είναι Δυτικος-Νοτιοδυτικος άρα ο Σαρωνικός θα δώσει τις απαραίτητες υγρασίες κ ο επιφανειακός ΒΔ που ενώ ΔΕΝ θα μεταφέρει ιδιαίτερο ψύχος αυτή τη φορά θα είναι όμως ξηρός άρα θα κατεβάζει το dew point ώστε να επιβιώσουν οι νιφάδες χαμηλότερα ΠΟΥ όμως;; Κατά τη γνώμη μου στο Ανατολικό λεκανοπέδιο!

        Το μοντέλο όπως είναι γνωστό δεν βλέπει ορεινούς όγκους κ η Πάρνηθα θα βγάζει ομβροσκια για το δυτικό κ βορειοδυτικό λεκανοπέδιο. Επιπλέον ο Υμηττός είναι ακριβώς εκείνο το φυσικό εμπόδιο που όταν ο ΒΔ συναντά προκαλείται ανοδικό ρεύμα κ μεγαλύτερη αστάθεια!

        Επομενως δεν αποκλείω περισσότερα φαινόμενα ως χιόνι από τα 200μ στο Ανατολικό λεκανοπέδιο.

        Κ κάτι τελευταίο. Η Τ στα 850 που τη βγάζει -4 είναι τόσο στα 1320μ ( πολύ χαμηλά γεωδυναμικα) άρα ουσιαστικά θα είναι σαν να έχουμε -5. Απλά το ψύχος που μεταφέρεται δεν θα είναι αρκετό για νιφάδες μέχρι το κύμα.

        Αυτά κ ελπίζουμε στην έκπληξη κ στην μια νιφαδα!



        ​​​
        ​​​​
        Συγχαρητήρια και φέτος icestorm, είσαι πλέον και με τη βούλα ο ειδικός σε οριακές καιρικές καταστάσεις με ΒΔ επιφανείας

        Comment


        • Και το ερώτημα που τίθεται τώρα προς μελέτη είναι που βρέθηκε η υγρασία που πολύ σωστά πρόβλεψε ο Αμερικάνος εκεί δυτική Αττική και Βοιωτία ;; Για το τρόπο που επηρεάστηκε το Ανατολικό λεκανοπέδιο έγραψα χθες. Πόθεν όμως ο υετός;

          Κατά τη γνώμη μου πάντα συνέβη το εξής. Σύγκλιση δεν υπήρχε η όποια συγκλιση ΒΔ με ΒΑ ρευμα αφορουσε αυστηρά το Κεντρικό Αιγαίο. ΒΑ καθ υψος να φερνει υγρασια απο Αιγαιο δεν ειχαμε. Αυτό που νομιζω ότι εγινε ηταν ενα μινι lake effect snow απο τον Κορινθιακό και δευτερευόντως απο το Σαρωνικό με ανεμους ΙΔΙΟΥΣ καθ υψος δλδ Δυτικους οι οποιοι λειτουργησαν οπως ακριβως το αντιστοιχο φαινομενο στο Αιγαιο με ΒΑ καθ υψος εκει βεβαια. Προσθεστε και το γεγονος οτι υπηρχε εστω μικρος θετικος στροβιλισμος που ευνοεί την ασταθεια και άρα τη νεφοποιηση.
          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

          Comment


          • σπανιο μεν , συμβαινει δε.αυτη τη στιγμη που μιλαμε στην δυτικη νοτιοδυτικη πελλοπονησο ενεργοποιειται το Ionian effect. χιονοκαταιγιδες πληττουν τα ορη της κυπαρισιας. στο χωριο της γυναικας μου, στην κορομηλια μεσσηνιας ηδη ξεκινησε ασθενης χιονοπτωση μαθαινω απο τον πεθερο μου και ακουγονται μπουμπουνητα.
            Blitzortung.org - Live Lightning Map
            Koromilia Messinias (Image updated every 1 minute) (meteoclub.gr)
            χιονιζει δευτερη φορα χαμηλα στη μεσσηνια μεσα σε 10 ημερες!
            η προοπτικη..καταρχην το κεντρο αθηνας κατεγραψε ημερα χιονιου σημερα. στο κολονακι που δουλευω εριχνε αξιοπρεπως για μιση ωρα χοντρες νιφαδες. οπως γραφω εδω και μερες οι θερμες εισβολες ειναι κλειδωμενες..αλοιμονο..αυτες τις βλεπουν πιο ευκολα τα μοντελα..η πρωτη που αφορα ανατολικα και νοτια , δε θα γινει ιδιαιτερα αισθητη..βεβαια το σουκου μια χαρα τοπικα 19 20 αρια θα εχουμε...ομως...η δευτερη θα ειναι σαφως μεγαλυτερη και αναβαθμιζεται διαρκως. υπαρχουν προυποθεσεις για εκτεταμενα 22'24 αρια...τρωμε συνεχομενους καυσωνες στην καρδια του χειμωνα για μιση ωρα χιονι..παρωδια...παρολα αυτα εγραψα πριν μια εβδομαδα οτι ο δασκαλος βιαζεται να πει πως ειναι απιθανο το πεδινο χιονι σε ανατολικη και νοτια ελλαδα μεχρι 10/02...θα μου πειτε μιση , μια ωρα χιονι..δεν εχει σημασια..επεσε...
            ομοιος ομοιω αει πελαζει

            Comment


            • τι λετε? θα βγει και αλλος σερι ανοιξιατικος φλεβαρης? ασχετο.διαβαζα πριν λιγο στην εμυ την μακροπροθεσμη για το χειμωνα στην περιοχη μας , πριν το δεκεμβρη προφανως.μονιμως πανω απο τα κλιματικα.βλεπω και σημερα ανησυχητικα πραγματα..αναθεωρηση προς τα πανω για το μηνα εως και 5 βαθμους...αυτα βεβαια αλλαζουν...κατα 90% το πρωτο δεκαημερο καμενο...εκτιμω οτι μια ψυχρη εισβολη θα την εχουμε απο 15-25/02 μαλλον με κρυο απο βορειοδυτικα..δε βλεπω πως μπορει να σπασει η δυτικη ροη...

              Click image for larger version

Name:	graphe_ens3_dlc0.gif
Views:	560
Size:	55.2 KB
ID:	1862Click image for larger version

Name:	gens-31-1-360_rpw2.png
Views:	543
Size:	28.6 KB
ID:	1861
              ομοιος ομοιω αει πελαζει

              Comment


              • Έχω την αίσθηση χωρίς όμως να το στηρίζω πουθενά (ίσως λίγο στην κατηφόρα προς το 0 των ενσεμπλ) ότι μέχρι τις 15/2 θα σκάσει ψυχρή εισβολή.
                Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                Comment


                • Χιονοθυελλα

                  Comment


                  • Αν δεν εχει αντιρρηση καποιο παιδι απο το forum θα ηθελα να ανοιξω κι εγω μια φορα ενα θεμα (Σχολιασμου ή Αναφορων για το Φλεβαρη). Ενημερωστε με αν συμφωνειτε και αν ειμαστε ok, ας μου πει καποιος mod πως θα το κανω.
                    Ευχαριστω.

                    Υ.Γ. Δεν θα δημιουργηθει καμμια παρεξηγηση σε περιπτωση αρνησης.

                    Comment


                    • Originally posted by ANTONIS 64 View Post
                      Αν δεν εχει αντιρρηση καποιο παιδι απο το forum θα ηθελα να ανοιξω κι εγω μια φορα ενα θεμα (Σχολιασμου ή Αναφορων για το Φλεβαρη). Ενημερωστε με αν συμφωνειτε και αν ειμαστε ok, ας μου πει καποιος mod πως θα το κανω.
                      Ευχαριστω.

                      Υ.Γ. Δεν θα δημιουργηθει καμμια παρεξηγηση σε περιπτωση αρνησης.
                      Αν κ δεν είμαι mod άνοιξε. Όποιος προλάβει είναι. Αρκεί να μας το φέρεις το τιμημένο
                      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                      Comment

                      Working...
                      X