Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σχολιασμός χαρτών Ιανουαρίου

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Σχολιασμός χαρτών Ιανουαρίου

    Ας ελπίσουμε ο Ιανουάριος ο Βασιλιάς του χειμώνα να σταθεί στο ύψος του. Νομίζω ότι πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εφιαλτική κυκλοφορία που ήδη παει σχεδόν ένα μήνα τωρα. Έρχεται πλέον η σειρά μας!
    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

  • #2
    Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία και ευτυχια και αρκετές χιονοεισβολες πανελλαδικως

    Comment


    • #3
      Το σίγουρο είναι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αξιόλογη θερμή εισβολή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας , άγνωστης έντασης και διάρκειας. Προσωπικά την θέλω βαρβατη και τετραήμερη όπως έχει πιθανότητες για κάτι τέτοιο μπας και χειμωνιασει έστω και πρόσκαιρα. Κάπου διάβασα ότι πρόκειται για αλκυονίδες. Καμία σχέση θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Αλκυονίδες εστί μεταβλητοί άνεμοι , αίθριος καιρός , αναστροφή τα βράδια αλλά όχι έντονη. Φίλε icestorm προσωπικά ικανοποιούμαι με πεδινό χιόνι οπουδήποτε στην Ελλάδα. Διάβαζα το καλοκαίρι ένα άρθρο το καλοκαίρι για τους απανωτους αττικους χιονιαδες της δεκαετίας του 2000. Σπανιοτατο φαινόμενο εγραφε και στη λογική της εξισορρόπησης να μη μας κάνει εντύπωση αν ο επόμενος συμβεί το 2030!
      ομοιος ομοιω αει πελαζει

      Comment


      • #4
        Υγεία και ευτυχία σε όλους! Καλή χρονιά.
        Δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα.
        Ας ελπίσουμε 10 του μήνα να βλέπουμε άλλους χάρτες.

        Comment


        • #5
          Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω από όλα, η οποία είναι ένα αγαθό πολύτιμο, και καθόλου δεδομένο!

          Στα καιρικά, έρχεται ένα ακόμα σύστημα την Κυριακοδευτέρα, θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Θα μπορούσαν να πέσουν χαμηλότερα τα υψόμετρα, αλλά δυστυχώς τελευταία στιγμή ανέβηκαν. Δεν πειράζει, καιρικό ενδιαφέρον να υπάρχει. Είχαμε και shelf cloud πριν 2 μέρες στην Λάρισα!

          Στα Γιάννενα το καιρικό ενδιαφέρον αναμένεται αμείωτο, ο ορισμός του αντίθετου χειμώνα μέχρι στιγμής. Και λογικό, πέρσι είχαμε την ίδια σάπια κυκλοφορία για τα ηπειρωτικά 3 μήνες συνεχόμενα.. Οπότε δεν θα ήταν παράξενο να το κάνει και τώρα με αυτήν την ανάποδη κυκλοφορία.
          Ωστόσο σαν κυκλοφορία, είναι αρκετά διαφορετική αυτή που έρχεται τώρα, σε σχέση με τον Δεκέμβρη. Το ότι ευνοεί τις ίδιες περιοχές δεν την κάνει ίδια. Υπάρχουν αρκετές ελπίδες μιας και νέος αυλώνας κατεβαίνει από την Ισλανδία Γροιλανδία,, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την ακριβή πορεία και σχήμα του. Ωστόσο θα έλεγα ότι το τζεμ σήμερα είναι το μέγιστο που μπορούμε να πάρουμε, και το ευρωπαικό το ελάχιστο.

          Πάντως είναι εντυπωσιακό το άδειασμα του Καναδά. Τόσο εντυπωσιακό, που καταλήγει να είναι πρόβλημα, αφού χωρίς ισχυρά καναδοατλαντικά χαμηλά με το κατάλληλο σχήμα δεν μπορεί να σηκωθεί και γερός αντικυκλώνας. Τώρα φαίνεται να συμβαίνει και μια ΑΣΘ, αλλά προσωπικά δεν της δίνω ιδιαίτερη σημασία.

          Αυτό που μπορεί να ενδιαφέρει περισσότερους πεδινούς είναι η μετατόπιση μέρους του PV στην Ευρασία σε αρκετά μακρινές ώρες από τώρα βέβαια.
          Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
          Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?

          Comment


          • #6
            Καλη Χρονια, σε ολους .
            Μιας και το χομπυ μας εμπεριεχει μεσα την παιδικη πλευρα του εαυτου μας, εχουμε καθε δικαιωμα να πιστευουμε ακομα στα πιθανα θαυματα των γιορτινων ημερων που διανυουμε.
            Οποτε, φιλοι μου, μιας και εχουμε μπροστα μας δυο μηνες χειμωνα ακομα, ελπιζουμε να πραγματοποιηθει η ευχη μας για ενα βαρυ κρυο καιρο απο δω και περα.
            Ενα μετρο στο Συνταγμα λοιπον.........
            Τις καλυτερες ευχες μου για ολους σας.

            Υ.Γ. Και επειδη ειναι μερες αγαπης, βαλε και μισο μετρο για τον Λευκο τον Πυργο
            Last edited by ANTONIS 64; 01/01/2021, 11:12 PM.

            Comment


            • #7
              Κοίτα που σε αυτόν τον μούφα χειμώνα θα μας κάτσει κατεβασιά από Φιλανδία και θα τρίβουμε τα μάτια μας! Πολύ μακριά τα σενάρια οπότε ότι και να πούμε για τις 16 Γενάρη κινείται σε "μιγαδικό (κοινώς φανταστικό)" επίπεδο. Εν τούτοις θα ρισκάρω και θα πω το εξής, μας έρχεται ψόφια back door εισβολή γύρω στις 16 Γενάρη και μας σκάει στις 24 βόμβα από Φιλανδία μεριά, ε... Από τη μία το θέλω από την άλλη δεν το πιστεύω, ο φετινός χειμώνας παρά είναι ελαφρύς.

              Comment


              • #8
                καθε δυο χρονια τουλαχιστον εχουμε καθαρη χιονοστρωση απο τα 150 μετρα και πανω....αρα το χιονι στην Αττικη δεν ειναι κατι το πολυ σπανιο.....πιο σπανιο ειναι το καθαρο στρωσιμο εως τα νοτια παραλια....απο τις 15 Ιανουαριου και μετα μπαινουμε στην πριζα...μιας και η διαφαινομενη αλλαγη της κυκλοφοριας βαζει και την Αττικη στο παιχνιδι για χιονοπτωσεις οχι μονο στα ορεινα του νομου...
                καλως η κακως ταμειο θα κανουμε στις 15 Μαρτιου και μετα....!!.
                Ενας Αττικος Χειμωνας νομιζω δεν μπορει να κριθει απο μια μονο χιονοπτωση-χιονοστρωση αλλα απο το συνολο του 3μηνου....δηλαδη απο τον μεσο ορο της Τ αλλα και των βροχοπτωσεων.....!!.
                Προσωπικα βλεπω οτι μετα απο ενα πραγματικα ανυδρο και αδιαφορο φθινοπωρο....ο Δεκεμβρης μας εδωσε το νερο που χρειαζομαστε με τις Τ ομως πανω απο τα κληματικα...εν αναμονη λοιπον...

                Comment


                • #9

                  Comment


                  • #10
                    δεν θα λειψουν οι βροχες απο την Αττικη απο Σαββατο απογευμα και μετα....εως και την Δευτερα...

                    Comment


                    • #11

                      Comment


                      • #12

                        Comment


                        • #13
                          Συμφωνώ με τον Θωμά κ επαυξάνω. Θα δώσω κ μια διαφορετική οπτική της "σπανιότητας" που λέει πιο πάνω ο φίλος Δημήτρης με την οποία κ γω διαφωνώ.

                          Σε κάθε 10ετια τουλάχιστον απ' αυτές που θυμάμαι έκανε κάτι σπανιότατο ( αν όμως το δεις ΜΕΜΟΝΩΜΈΝΑ). Παράδειγμα Μάρτης 87 με 10 μέρες χιόνι ,άλλο χειμώνας 91-92 με 20 χιονοπτώσεις και περισσότερες ίσως ,άλλο 10 ετια 2000-2010 με ανά δύο έτη χιονόστρωση ως τη θάλασσα. Αν δε πάμε πιο πίσω δλδ 10 ετια 70 κλπ θα βρούμε πολλά τέτοια "σπάνια".

                          Που θέλω να καταλήξω; Ότι ανάλογα με την οπτική που μελετάς ένα θέμα το συμπέρασμα αλλάζει. Αν όλα τα παραπάνω τα δεις μεμονωμένα θα πεις ότι δεν επαναλαμβάνονται κ θα έχεις δίκιο έρχονται όμως με ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΉ!

                          Άρα όχι το χιόνι στην Αθήνα δεν είναι τόσο σπάνιο και αν σκεφτούμε ότι έχει να χιονίσει πολύ γενικευμένα πολλά χρόνια τότε δικαίως περιμένουμε κάτι αξιόλογο.

                          ​​​​​​​Υπάρχουν και αρχεία με ετήσιες ψυχρές εισβολές που δείχνουν ότι κάθε χρόνο κατά. Μέσο όρο έχουμε 3-4 σοβαρές κατά μέσο όρο όμως.
                          Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

                          Comment


                          • #14
                            καποια προσπαθεια φαινεται στα μοντελα για αναδιπλωσεις του αζορικου ανατολικοτερα μετα τις 10-01..ομως για αττικη που με ενδιαφερει πρωτιστως , δεν υφισταται χιονιας με κρυο που ερχεται απο βορειοδυτικα.η αποψη μου ειναι πως αν προκυψει κατι χειμερινο θα αφορα πιο πιθανον κεντροβορεια...
                            ομοιος ομοιω αει πελαζει

                            Comment


                            • #15
                              και για να μη ξεχνιομαστε..θερμη εισβολη το αλλο σουκου. το εξαρι βγαζει +17 στα 850 πανω απο αττικη!!!θα βλεπαμε θερμοκρασιες ρεκορ στην παρνηθα ενω στην βορεια κρητη δεδομενα ειναι τοπικα τα 25αρια, εκει δε νομιζω οτι γλιτωνουν.ειναι κατι πρωτοφανες? οχι. αυτο το οποιο προβληματιζει ειναι η τεραστια ευκολια με την οποια μας επισκεπτονται πλεον οι πυρινες γλωσσες του υποτροπικου, διαδοχικα! αυτη ειναι η νεα κανονικοτητα ομως και θα πρεπει να συνηθισουμε. Λιγοτερα χιονια , λιγοτερος χειμωνας , μεγαλυτερο καλοκαιρι και πιο βιαια φαινομενα απορροια της παρατεταμενης θερμανσης των νερων της νοτιοανατολικης μεσογειου απο μακροσυρτες ζεστες.παρατηρω χρονια τη θερμοκρασια θαλασσων της περιοχης μας τους καλοκαιρινους και φθινοπωρινους μηνες..τα τελευταια 10 χρονια πραγματικα εχουν παρει την ανηφορα...ομως αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορει να σκασει ενας βιαιος χιονιας αλλα τον χειμωνα οπως τον ξεραμε , ας τον ξεχασουμε
                              ομοιος ομοιω αει πελαζει

                              Comment

                              Working...
                              X